Skip to content

Voordat u een breedbandtelefoonserviceprovider kiest

15 de juli de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Met de breedbandtelefoonservice kunnen spraakoproepen werken via uw snelle internetverbinding. Een breedbandtelefoon (ook wel VoIP- of internettelefoon genoemd) maakt gebruik van hetzelfde IP-netwerk als uw internetservice. Hardware-adapters verbinden een standaardtelefoon met de snelle internetverbinding om een ​​breedbandtelefoon te creëren.

Compatibiliteit met breedbandtelefoonserviceproviders

De meeste breedbandtelefoondiensten werken alleen met DSL- of kabelmodem-internet. Als u zich abonneert op inbel-, satelliet- of draadloze breedband, zullen deze telefoondiensten waarschijnlijk niet werken in uw huishouden.

Abonnementen voor breedbandtelefoondiensten

Serviceproviders bieden veel verschillende abonnementen voor breedbandtelefoons. Net als bij een mobiele telefoon bieden sommige abonnementen voor deze telefoons onbeperkt lokaal bellen of een groot aantal gratis minuten. De kosten van breedbandtelefoondiensten zijn echter zeer variabel; internationale, interlokale en andere belkosten zijn vaak nog van toepassing.

Betrouwbaarheid breedbandtelefoon

Vergeleken met een op internet gebaseerd breedbandtelefoonnetwerk is het standaard spraaktelefoonnetwerk voor thuisgebruik uiterst betrouwbaar. Er kan niet worden gebeld met de breedbandtelefoon wanneer uw internetservice thuis niet beschikbaar is. Extra storingen binnen de breedbandtelefoondienst zelf zullen de uitvaltijd die wordt veroorzaakt door de internetverbinding vergroten.

Overdraagbaarheid van breedbandtelefoonnummers

Een populaire functie van breedbandtelefoons is nummerbehoud. Met deze functie kunt u hetzelfde telefoonnummer behouden dat u had voordat u zich aanmeldde voor het internetabonnement. Het is echter mogelijk dat deze functie niet beschikbaar is, afhankelijk van uw nummer en de betrokken lokale breedbandtelefoonmaatschappij. U bent normaal gesproken verantwoordelijk voor het aanvragen en betalen van de dienst voor het overdragen van breedbandtelefoonnummers.

Breedbandtelefoonservice Lock-In

Het contract dat u sluit met een breedbandtelefoonserviceprovider kan uw mogelijkheden om op een later tijdstip van provider te veranderen, beperken. Er kunnen hoge servicekosten in rekening worden gebracht om uw telefoonnummer of abonnement te wijzigen of over te stappen naar een andere breedbandtelefoonmaatschappij. Evenzo kan het lokale telefoonbedrijf hoge kosten in rekening brengen om hun service te herstellen, mocht u later van gedachten veranderen.

Geluidskwaliteit breedbandtelefoon

In de afgelopen jaren was de geluidskwaliteit die door breedbandtelefoondiensten werd ondersteund aanzienlijk minder dan bij traditionele telefoondiensten. Hoewel het per provider en locatie kan verschillen, is de kwaliteit van breedbandtelefoonaudio over het algemeen erg goed. Mogelijk merkt u een kleine vertraging (“vertraging”) tussen het moment waarop u spreekt en de andere partij uw stem hoort.