Skip to content

Vrienden in de buurt van Facebook: wat u moet weten

11 de augustus de 2021
social connections 849234128 8d898f56863f4a80b6c72d5b971ccb67

Facebook Vrienden in de buurt is een locatiegebaseerde functie. Het vindt en toont de locatie van vrienden die dichtbij zijn voor het geval je af wilt spreken. Houd er rekening mee dat Vrienden in de buurt gepaard gaan met mogelijke beveiligingsproblemen. De Facebook-functie Vrienden in de buurt is alleen beschikbaar op iOS- en Android-apparaten.

De privacyimplicaties van vrienden in de buurt

Wanneer je Vrienden in de buurt inschakelt, waarschuwt Facebook dat je ook locatiegeschiedenis inschakelt. Door locatiegeschiedenis in te schakelen, maakt u een digitaal overzicht van uw reizen. Facebook zegt dat gebruikers items uit hun locatiegeschiedenis kunnen verwijderen of hun hele geschiedenis kunnen verwijderen. Verwijder uw locatiegeschiedenis regelmatig als u zich niet op uw gemak voelt met dit aspect van Vrienden in de buurt. Vrienden in de buurt heeft ook gevolgen voor relaties: vreemdgaande echtgenoten, aanmatigende ouders en mensen die zeggen dat ze op één plek zijn, maar van wie de locatie-informatie een ander verhaal vertelt. Houd hier rekening mee bij het gebruik van de functie. Als u Vrienden in de buurt inschakelt, is uw algemene locatie beschikbaar voor degenen met wie u deze wilt delen, ook al kunt u uw exacte locatie beperken. Het staat je niet toe om te kiezen openbaar als een optie voor delen.

Vrienden in de buurt in- of uitschakelen op een Android-apparaat

Hier leest u hoe u de functie Vrienden in de buurt uitschakelt op een Android-apparaat.

  1. Selecteer de drie-horizontale-lijn menupictogram op het scherm van de Facebook-app.

  2. Kiezen Vrienden in de buurt.

  3. Tik op de schuifregelaar om Vrienden in de buurt in of uit te schakelen.

Vrienden in de buurt inschakelen op een iOS-apparaat

Als u Vrienden in de buurt wilt inschakelen op een iOS-apparaat, schakelt u eerst locatie delen in.

  1. Kraan Instellingen > Privacy > Locatiediensten op uw iOS-apparaat.

  2. Gebruik de schuifregelaar boven aan het scherm om locatieservices in te schakelen.

  3. Selecteer Deel mijn locatie.

  4. Tik op de schuifregelaar naast Deel mijn locatie om de functie in te schakelen.

  5. Selecteer Mijn locatie om te kiezen met welke van uw iOS-apparaten u uw locatie wilt delen. (Normaal gesproken is dit uw iPhone, maar het kan bijvoorbeeld uw iPad zijn.)

  6. Open de Facebook-app op uw iOS-apparaat.

  7. Druk op drie-horizontale-lijn menupictogram in de rechterbenedenhoek van de Facebook-app.

  8. Kraan Vrienden in de buurt. (Mogelijk moet u eerst op . tikken Bekijk meer.)

    Facebook Vrienden in de buurt

  9. Selecteer Beginen selecteer vervolgens met welke doelgroep u uw locatie wilt delen. U kunt specifieke vrienden of groepen kiezen. Als je locatie delen niet hebt ingeschakeld, wordt je op het scherm gevraagd om te bezoeken Locatie instellingen en stel de Locatietoegang tot Altijd.

  10. Selecteer Volgende om uw locatie te delen. U kunt ook andere vrienden zien die momenteel hun locatie delen.

Instellingen in de buurt uitschakelen op een iOS-apparaat

Volg deze stappen om te stoppen met het delen van je locatie.

  1. Volg de bovenstaande stappen om naar de functie Vrienden in de buurt te gaan.

  2. Selecteer de versnelling pictogram naast uw profielnaam.

  3. Selecteer Vrienden in de buurt uitschakelen.

    Facebook Dichtbij Vrienden uit