Skip to content

Vrienden taggen in Facebook-berichten

10 de september de 2021
social network 539260181 0234275443f24726b5800d9219dfc954

We schrijven vaak Facebook-berichten over leuke activiteiten met vrienden en familie, of plaatsen foto’s van onze reizen en activiteiten. Wanneer je een vriend tagt in een bericht of foto, is dit een manier om te laten zien wie er op een foto staat of met wie je was. Tagging creëert een link naar hun Facebook-profiel en ze krijgen een melding dat je ze hebt getagd. Zo tag je een vriend in een Facebook-bericht. Houd er rekening mee dat als je iemand tagt in een bericht, dat bericht zichtbaar kan zijn voor het publiek dat je hebt geselecteerd en vrienden van de getagde persoon, afhankelijk van hun privacyinstellingen.

Een Facebook-vriend taggen

Het is gemakkelijk om een ​​vriend te taggen tijdens het posten met Facebook op de desktop en met de mobiele iOS- of Android-app van Facebook.

  1. Ga vanaf je Facebook-startpagina naar Bericht maken. (Ga in de mobiele app naar Waar denk je aan? bovenaan de nieuwsfeed.)

  2. Begin met het typen van je bericht en typ vervolgens @ onmiddellijk gevolgd door de naam van de persoon die u wilt taggen. In dit voorbeeld typt u @Amy stelt automatisch een lijst met vrienden voor met die naam.

  3. Selecteer de naam van de vriend in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt. Het @-symbool verdwijnt.

    Screenshot van een vriend die is getagd in een Facebook-bericht

  4. Ga door met het schrijven van de rest van je bericht en selecteer Deel wanneer je klaar bent. U kunt ook uw bericht typen en vervolgens . selecteren Tag vrienden. Begin met het typen van hun naam en selecteer deze vervolgens uit uw opties.

Een tag uit een bericht verwijderen

Om een ​​tag die je in een van je eigen berichten hebt geplaatst te verwijderen, selecteer je de menuknop in de rechterbovenhoek van je bericht en kies je Bericht bewerken. Verwijder de naam met de tag en selecteer Opslaan. Als je jezelf wilt verwijderen uit een getagd bericht dat iemand anders heeft geplaatst, selecteer je de menuknop in de rechterbovenhoek van het bericht en kies je Tag verwijderen.