Skip to content

Vrienden toevoegen op Spotify

29 de juni de 2023
014 how to add friends on spotify 9b803ab34caf462abefb8f772cd195f0

Wat te weten

 • Ga naar Menu > Instellingen > Verbinden met Facebook. In Vriend Activiteitselecteer Zoek vrienden en klik Volgen naast iedereen die je wilt volgen.
 • Of zoek naar de naam of gebruikersnaam van uw vriend: Type spotify:gebruiker:[username] in het Spotify-zoekvak. druk op Binnenkomen.
 • Je zou dan in staat moeten zijn om de vriend te volgen. Om niet meer te volgen, selecteert u hun naam in de Vriend Activiteit deelvenster en schakel uit Als vervolg op.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je vrienden kunt vinden en toevoegen op Spotify. Er zijn een aantal manieren om vrienden te vinden op Spotify, afhankelijk van of je je Spotify-account aan Facebook wilt koppelen.

Hoe het vriendenactiviteitsvenster in te schakelen

Als je het deelvenster Vriendenactiviteit niet kunt zien in de desktop-app, is het programmavenster van Spotify mogelijk te klein, dus je moet het groter maken. Het programmavenster moet minimaal 1190 pixels breed zijn voordat het deelvenster verschijnt. Als het nog steeds niet zichtbaar is, controleer dan of het is ingeschakeld in Instellingen.

 1. Selecteer de menu pijl rechts van uw accountnaam.

 2. Selecteer Instellingen.

 3. In de weergaveopties sectie, selecteer Vriendenactiviteit tonen om het aan te zetten.

  Vriendactiviteit weergeven AAN zetten

Vrienden zoeken op Spotify met Facebook

De eenvoudigste manier om vrienden in Spotify te vinden en toe te voegen, is door je Spotify-account aan Facebook te koppelen. Je kunt gemakkelijk vrienden vinden en volgen die ook Facebook en Spotify hebben aangesloten.

 1. Selecteer de menu pijl rechts van uw accountnaam en selecteer vervolgens Instellingen.

 2. Selecteer in het Facebook-gedeelte Verbinden met Facebook.

  Maak verbinding met de Facebook-knop in Spotify

 3. Voer uw Facebook-e-mailadres en wachtwoord in.

 4. Spotify vraagt ​​nu toestemming om op je Facebook-tijdlijn te posten. Kies wie je deze berichten wilt laten zien en selecteer vervolgens OK.

 5. In de vriendenactiviteit deelvenster, selecteer Zoek vrienden.

 6. In de Volg venster, selecteer Volgen voor elke vriend die je aan je Spotify-account wilt toevoegen.

  Volgknop in Spotify

Vrienden zoeken op Spotify zonder Facebook

Er zijn veel redenen waarom u geen vrienden kunt vinden en volgen via Facebook. Misschien gebruik je Facebook niet, wil je misschien je Spotify-account niet aan Facebook koppelen of wil je misschien vrienden toevoegen die Facebook niet gebruiken met Spotify. Wat je reden ook is, je kunt nog steeds vrienden volgen zonder Facebook te gebruiken. Als de naam van uw vriend uniek is, kunt u er rechtstreeks naar zoeken. Typ de naam in het zoekvak boven aan de desktop-app en druk vervolgens op Binnenkomen. Mogelijk ziet u het verschijnen in de topresultaten. Als dat niet het geval is, bladert u omlaag naar Profielen en selecteert u Alles zien. Mogelijk kunt u uw vriend in de lijst vinden.

Zoekveld voor vrienden in Spotify

Als de naam van je vriend vaker voorkomt, werkt dat misschien niet; je hebt in plaats daarvan hun volledige gebruikersnaam nodig. Ze zullen hun gebruikersnaam waarschijnlijk niet kennen (deze staat niet bovenaan de desktop-app). Zo kunnen ze het vinden, zowel op de desktop als op hun telefoon.

Hoe Spotify-gebruikersnaam te vinden in de desktop-app

 1. Selecteer in de desktop-app de gebruikersnaam bovenaan het scherm.

 2. Selecteer de drie puntjes. Selecteer in het menu dat verschijnt Deel > Profiellink kopiëren.

  Menu met drie stippen in Spotify-profiel

 3. Plak de profiellink in een e-mail of sms en stuur deze naar je op.

Hoe de gebruikersnaam op de mobiele app te vinden

 1. Druk op versnelling pictogram rechtsboven in het scherm.

 2. Kraan Bekijk profiel.

 3. Druk op drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm.

  Tandwielpictogram, knop Profiel bekijken, menu met drie stippen in de mobiele Spotify-app

 4. Kraan Deel > Kopieer link.

  Share-knop, Copy Link-knop in Spotify mobiele app

 5. Plak de profiellink in een e-mail of sms en stuur deze naar je op.

Hoe u de gebruikersnaam gebruikt om uw vriend te volgen

Nu je vriend je zijn gebruikersnaam heeft gestuurd, kun je deze gebruiken om hem of haar te vinden en te volgen in de Spotify-app.

 1. Als je de link krijgt, ziet het er zo uit: https://open.spotify.com/user/bbe2rxecvundivyf25u9mvuho?si=HeUvdwXjTtSpeCT02uIS2g

 2. De gebruikersnaam is het gedeelte tussen “/user/” en het vraagteken (?). Typ in het zoekvak “spotify:gebruiker:[username]” In het bovenstaande voorbeeld ziet het er zo uit: spotify:user:bbe2rxecvundivyf25u9mvuho

 3. druk op Binnenkomen en je zou de vriend moeten kunnen volgen. Voeg geen spaties in na de dubbele punten.

Hoe een vriend van Spotify te verwijderen

Als je een vriend die je al volgt wilt verwijderen, kun je dit met een paar klikken doen. Zoek eenvoudig de vriend die je niet meer wilt volgen en selecteer hun naam in het deelvenster Vriendenactiviteit in de desktop-app. Selecteer Als vervolg op en de tekst verandert in ‘Volgen’, wat aangeeft dat je deze persoon niet langer volgt.

Volgende knop in Spotify