Skip to content

Vudu streamen in 4K: wat u moet weten

12 de juli de 2021
vudu 4k b 590cd0a15f9b58647057cc69

Naarmate het streamen van media via Netflix, Hulu en andere diensten in populariteit is geëxplodeerd, zijn er meer eisen gesteld aan contentproviders om meer te leveren. Namelijk meer tv- en filmtitels naast verbeterde video- en audiokwaliteit.

Wat biedt Vudu UHD?

Om de oproep te beantwoorden, biedt Vudu, samen met Amazon, Netflix en UltraFlix, een groeiende hoeveelheid inhoud in 4K/UHD-resolutie. Daarnaast zijn HDR (HDR10 en Dolby Vision) en audio (Dolby Atmos immersive surround sound) ook opgenomen in veel van Vudu’s 4K-streamingaanbiedingen.

Met streaming hoeft u geen downloadwachttijden op systemen zoals Kaleidescape en Vidity te accepteren, of films te kopen in het Ultra HD Blu-ray Disc-formaat om inhoud op 4K Ultra HD TV te bekijken. Je kunt gewoon op play drukken en je breedbandverbinding het werk laten doen.

Welke apparaten zijn compatibel met Vudu 4K?

Vudu 4K-compatibele apparaten zijn: 4K zonder HDR10 of Dolby Vision:

 • Roku 4K-tv’s (niet-HDR-modellen)
 • Roku 4 en Roku Premiere mediastreamers (gekoppeld aan een compatibele tv)
 • TIVO Bolt (let op updates)
 • VIZIO niet-Smartcast M- en P-serie tv’s (2015 niet-Smartcast-modellen)
 • Windows 10-pc’s (let op updates)

4K met HDR (HDR10 en, in sommige gevallen, Dolby Vision):

 • LG 2016 (en in de toekomst) 4K LED/LCD- en OLED-tv’s (HDR10 of Dolby Vision)
 • Philips 5000- en 6000-serie UHD-tv’s
 • Samsung KU, KS, Q, MU en bepaalde NU-serie 4K-tv’s (alleen HDR10)
 • Selecteer Sony 4K UHD-tv’s (modeljaren 2016 in de toekomst)
 • TCL P- en C-serie 4K Roku-tv’s (HDR10 of Dolby Vision)
 • Roku-tv’s van andere merken met HDR-ondersteuning (dit kan alleen HDR10 zijn)
 • VIZIO Reference Series 4K Ultra HD-tv’s (HDR10 of Dolby Vision)
 • VIZIO 2016-2019 M- en P-serie SmartCast 4K-thuisbioscoopschermen en tv’s (HDR10 of Dolby Vision)
 • Google Chromecast Ultra-mediastreamer (alleen HDR10, vereist een compatibele tv)
 • Nvidia Shield TV-mediastreamer (alleen HDR10, vereist een compatibele tv)
 • Roku Streaming Stick+, Premiere+, Ultra (alleen HDR10, vereist een compatibele tv)
 • Philips BDP7303/F7 Ultra HD Blu-ray-speler
 • Samsung UBD-M9500 UHD Blu-ray Disc-speler en mediastreamer (alleen HDR10, vereist een compatibele tv)
 • Sony UBP-X700 Ultra HD Blu-ray Disc-speler
 • Apple TV 4K (Vudu-app versie 1.1.1 of hoger)
 • Xbox One S of X (alleen HDR10, vereist een compatibele tv)

Als je niet kunt bepalen of je volledige toegang hebt tot Vudu’s 4K-streamingservice, neem dan contact op met Vudu of de klantenondersteuning voor je specifieke tv of mediastreamer. Voor toegang tot Dolby Atmos is een thuisbioscoop-audiosysteem met een Dolby Atmos-compatibele thuisbioscoopontvanger en een geschikte Dolby Atmos-luidsprekeropstelling vereist. Als je tv geen HDR10- of Dolby Vision-verbetering biedt, kun je nog steeds Vudu UHD-content bekijken. Als je geen Dolby Atmos-audiosysteem hebt, heb je nog steeds toegang tot Dolby Digital- of Dolby Digital Plus-surroundgeluidssignalen.

Vereisten voor internetsnelheid

Voor de best mogelijke kijkkwaliteit heb je een snelle breedbandverbinding nodig. Vudu adviseert een internetstreaming- of downloadsnelheid van minimaal 11 Mbps. Lagere snelheden kunnen problemen met bufferen of afslaan veroorzaken. Vudu kan uw streamingsignaal automatisch verlagen naar 1080p of een lagere resolutie als reactie op uw beschikbare internetsnelheid (wat ook betekent dat u geen 4K-resolutie, HDR of Dolby Atmos krijgt). Vudu’s 11 Mbps 4K-streamingsnelheidsvereisten zijn lager dan de suggestie van Netflix van 15 tot 25 Mbps.

Ethernet versus wifi

In combinatie met hoge breedbandsnelheid is het het beste om een ​​compatibel tv- of mediastreamingapparaat op internet aan te sluiten via een fysieke Ethernet-verbinding, zelfs als uw compatibele tv of mediastreamer ingebouwde Wi-Fi heeft. Hoewel Wi-Fi handig is omdat je geen lange kabel naar een router hoeft te trekken, kan het vlekkerig en onstabiel zijn. Een fysieke verbinding voorkomt ongewenste interferentie die het signaal kan onderbreken. Roku Boxes, Roku Streaming Stick+, Chromecast Ultra en andere geselecteerde apparaten bieden alleen wifi-connectiviteit.

Let op uw datalimieten

Afhankelijk van uw ISP (internetserviceprovider) kunt u te maken krijgen met een maandelijkse datalimiet. Voor meer downloaden en streamen blijven deze vaak onopgemerkt, maar met 4K-streaming gebruik je elke maand meer data dan je nu doet. Als je niet weet wat je maandelijkse datalimiet is, hoeveel het kost als je eroverheen gaat, of als je er een hebt, neem dan contact op met je ISP voor details.

Jij moet betalen

Vudu is een pay-per-view-service. In tegenstelling tot Netflix is ​​er geen vast maandelijks bedrag. In plaats daarvan betaal je voor elke film of elk tv-programma dat je bekijkt (behalve voor beperkte ‘Vudu’s gratis films in de VS’, die geen 4K bevatten). Voor de meeste inhoud heb je echter zowel online huur- als koopopties. (Aankopen worden in de cloud opgeslagen, tenzij je een pc gebruikt of een compatibele mediastreamer met ingebouwde opslag op de harde schijf bezit.) Als je een 4K UHD-titel koopt, variëren de prijzen van $ 10 tot $ 30. Houd er rekening mee dat prijzen kunnen fluctueren. Voordat je 4K-content op Vudu kunt huren of kopen, moet je je aanmelden voor een account.

Vudu Account aanmaken/aanmeldscherm

Beschikbare titels en hoe u ze kunt openen

Voor een volledige lijst van 4K-titels die beschikbaar zijn op Vudu en aanvullende huur- en aankoopinformatie, raadpleeg de officiële Vudu UHD Collection-pagina.

Voorbeeld van Vudu 4K-aanbiedingen

 • Als je een Vudu UHD-compatibele tv of mediastreamingapparaat hebt, zijn nieuwe titels en andere informatie toegankelijk via het Vudu-menu op het scherm.
 • Als uw apparaat compatibel is met Vudu 4K, is die categorie toegankelijk via het selectiemenu.
 • Wanneer u een film selecteert, worden de aangeboden functies (4K UHD, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos) weergegeven, evenals huur- en aankoopopties die mogelijk beschikbaar zijn.