Skip to content

Waar u op moet letten voordat u een nieuwe tablet koopt?

19 de juli de 2021
Tablets 570181c45f9b5861953470fa

Waar u rekening mee moet houden voordat u een tablet koopt, zijn onder meer de grootte, het besturingssysteem en de technische specificaties. We hebben een uitgebreide koopgids voor tablets samengesteld om u te helpen bij het kiezen van het beste apparaat voor uw behoeften. De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op een reeks apparaten. Controleer de specificaties van individuele producten voordat u een aankoop doet.

Welk tabletbesturingssysteem is het beste?

Het besturingssysteem bepaalt voor een groot deel welke soorten software je op een tablet kunt gebruiken. Er zijn drie belangrijke mobiele besturingssystemen: iOS, Android en Windows.

iOS

Het originele besturingssysteem voor de iPad, iOS, maakte de weg vrij voor slimme apparaten. iOS bestaat al het langst en is een gebruiksvriendelijk systeem met een uitgebreide selectie apps en compatibiliteit. Alleen Apple-producten gebruiken iOS. Omdat het is gekoppeld aan een enkel ecosysteem, heeft de hardware niet zoveel kabels of adapters nodig, ervan uitgaande dat het apparaat nieuwer is dan de iPad 4. Het nadeel is dat apps moeten worden verkregen uit de Apple App Store en niet kunnen worden verkregen van externe bronnen, tenzij u de iPad jailbreakt, waardoor de garantie vervalt en uw veiligheid in gevaar komt.

Android

Google Android is de belangrijkste keuze voor veel merken, waaronder Samsung, Lenovo en Amazon. Dit open-source besturingssysteem is te vinden in budgetvriendelijke tablets. Als prijsstelling een probleem is en u meer controle over uw tablet wilt, is Android de keuze voor u. Met een open systeem is het voor technisch onderlegde gebruikers gemakkelijker om aan te passen. Android-apparaten zijn geweldig voor streaming, lezen en licht gamen. Veel tablets, zoals Amazon Fire-tablets, hebben een aangepaste versie van Android. Dergelijke apparaten kunnen beperkingen hebben. Met Fire-tablets kunt u bijvoorbeeld alleen apps kopen in de Amazon Store.

ramen

Met Windows kunt u de volledige kracht van een desktop-pc bedienen. Omdat Windows een tablet flexibiliteit biedt, kunnen de hogere hardwarekosten intimiderend zijn. Als je echter een tablet nodig hebt voor je werk, is het ideaal om het geld uit te geven aan een systeem dat je alles biedt wat je nodig hebt. Tablets met Windows 8 of ouder zijn niet altijd geoptimaliseerd voor kleinere schermen, dus u kunt het beste naar recente modellen kijken voor een gemakkelijk te navigeren interface.

Tabletgrootte en scherm

Grotere tablets zijn geweldig om te streamen, gamen en werken. Aan de andere kant is een kleiner scherm beter om onderweg te lezen, te browsen en te streamen. Grotere tablets kosten over het algemeen meer, maar kleinere zijn gemakkelijker om mee te reizen. Houd naast de fysieke grootte van de tablet ook rekening met andere details over het tabletscherm, zoals schermresolutie, beeldverhouding, pixeldichtheid en kijkhoeken.

Tabletprocessors, RAM en interne opslag

De hoeveelheid RAM en interne opslag op het toestel speelt een belangrijke rol in welke apps de tablet kan draaien. Als je MMO-games speelt met 3D-graphics, professionele bewerkingssoftware gebruikt of apps ontwikkelt, wil je van beide zoveel mogelijk. Veel nieuwere tabletprocessors ondersteunen meerdere cores, waardoor de tablet alles kan wat een laptop kan. Octacore-processors zijn ideaal voor online gaming en grafisch ontwerp, maar zijn overdreven als je alleen films kijkt op je tablet.

Vergeet de accessoires niet

Het belangrijkste voordat u uw apparaat inschakelt, is ervoor zorgen dat u over de juiste accessoires beschikt. Tegenwoordig worden de meeste tablets geleverd met alleen de oplader, dus misschien heb je nog een paar items nodig.

Tabletaccessoires

Overweeg deze essentiële zaken:

  • Schermbeschermers: Kijk naar schermbeschermers en apparaathoesjes om ervoor te zorgen dat u het scherm niet barst of de hardware beschadigt na per ongeluk laten vallen of morsen.
  • Extra oplaadkabels en poorten: Als u uw tablet overal mee naartoe neemt, is het handig om extra snoeren op kantoor, in de auto of op andere plaatsen waar u vaak komt te bewaren.
  • Externe hardware: Als je meer wilt doen dan vegen en tikken, kijk dan eens naar een toetsenbord, een draadloze muis en een stylus.