Skip to content

Waarom BlizzConline zowel bemoedigend als ontmoedigend was?

24 de juni de 2021
blizzconline 1eb7d855603a40ecb4cde526df87495d

Belangrijkste leerpunten

  • Naarmate meer grote shows aankondigen dat ze in 2021 virtueel gaan, biedt BlizzConline een blik op de vorm van het nieuwe normaal.
  • World of Warcraft-klassieker opent nieuwe servers voor de 2007 brandende kruistocht uitbreiding.
  • De twee grootste aankomende games die Blizzard heeft, Diablo 4 en Overwatch 2, hebben nog steeds geen vaste releasedatums.

De 2021 BlizzConline, de virtuele versie van Blizzard’s jaarlijkse BlizzCon, was een rustige show, met weinig meer dan bewijs van leven voor langverwachte games zoals Overwatch 2. Het gaf fans een paar solide blikken achter de schermen van de moderne Blizzard, en misschien een beetje hoop dat de ervaren ontwikkelaar uiteindelijk zijn beloofde games zal uitbrengen. BlizzCon 2021 is het nieuwste grote evenement dat overschakelt naar een thuisformaat, terwijl andere shows zoals Fanime en E3 al een soortgelijke verschuiving hebben aangekondigd. Als zodanig is de aanpak van BlizzCon, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan live gestreamde panels, virtuele optredens en nieuwe evenementen zoals een Diablo-thema Kerkers en Draken live spel door de cast van Belangrijke rol-plaatst het op de rafelige rand van het nieuwe normaal. Verwacht het hele jaar door andere shows om hier te kijken voor meer inspiratie, omdat meer nadelen voor de veiligheid overstappen op een virtuele benadering. Aankondigingen op BlizzCon 2021 bevatten een blik op de aankomende 9.1-patch voor World of Warcraft: Shadowlands, de aankondiging van een geremasterde editie van de klassieke kerkercrawler Diablo 2, het debuut van een nieuwe personageklasse (maar geen releasedatum) voor Diablo 4, en een nieuwe uitbreiding voor het gratis te spelen kaartspel haardsteen. “Een deel van wat BlizzCon altijd leuk heeft gemaakt, is de community, en Blizzard heeft veel moeite gedaan om BlizzConline nog steeds als een community-evenement te laten voelen”, zegt Elizabeth Harper, hoofdredacteur bij Blizzard Watch, in een e-mail aan Lifewire. “Er was een virtuele ‘Mars van de Murlocs’ [infamous fish-people monsters from World of Warcraft] waaronder videoclips en foto’s van fans over de hele wereld verkleed als murlocs. Door zulke dingen voelde het alsof we er allemaal waren, ook al waren we dat niet.”

Het conventiecircuit van 2021

Quarantaine-lockdowns en gezondheidsproblemen dwongen de internationale evenementenindustrie om in 2021 te evolueren. Dit is een grotere deal voor de nerdgemeenschap dan veel fans beseffen. Een groot deel van de jaarlijkse nieuwscyclus voor games, strips, films en andere popcultuur is opgebouwd rond het congrescircuit. Het gaat niet alleen om de verloren sociale kansen; een groot deel van het ecosysteem van videogames, van fanartiesten tot ontwikkelingsschema’s tot praktische openbare demo’s, was afhankelijk van de oplichtersscene. Zonder dat weet niemand precies hoe het landschap eruit zal zien. Met een grote speler als BlizzCon die overstapt naar een online formaat, naast andere recente shows zoals de virtuele Penny Arcade Expo van een week vorig jaar, verzint het con-circuit nieuwe regels. Met virtuele shows herdefiniëren organisatoren van evenementen wat een conventie eigenlijk betekent. Verwacht dat, zelfs na het einde van de pandemie, persoonlijke evenementen zoals BlizzCon nog steeds een aanzienlijk virtueel onderdeel zullen hebben.

Ze komen eruit als ze klaar zijn

Twee van de grootste aankomende Blizzard-games, Diablo 4 en Overwatch 2, had een paar aankondigingen op BlizzCon, maar geen van beide kwam in de buurt van een releasedatum. Diablo 4 heeft een nieuwe speelbare klasse onthuld, de Rogue, die een triomfantelijke terugkeer maakt van het origineel Diablo. Ze kan worden gespeeld als een meester in vallen, een boogschutter of een zeer mobiele melee-jager, net als Diablo 3’s Demon Hunter.

Overwatch 2, ter vergelijking, lijkt veel verder van de lancering. Het werd aanvankelijk aangekondigd op de BlizzCon van 2019 als een direct vervolg op de originele game, met meer personages en enkele fundamentele aanpassingen aan de gameplay. Hoewel Blizzard een lang virtueel panel achter de schermen bood, inclusief een lange blik op het nieuwe personage Sojourn, is het meeste van wat het over de game liet zien nog in actieve ontwikkeling en onderhevig aan verandering. Blizzard bevestigde enkele geruchten door aan te kondigen Diablo II: herrezen, een remake die de graphics van de klassieke game bijwerkt naar 2021-normen en bijna niets anders doet; je kunt zelfs de fraaie 4K-beelden uitschakelen en deze afspelen met de originele 2000-look. herrezen staat gepland voor een release later dit jaar op pc, PlayStation 4 & 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch.

De stand van zaken

“Een deel van wat BlizzCon altijd leuk heeft gemaakt, is de community, en Blizzard heeft veel moeite gedaan om BlizzConline nog steeds als een community-evenement te laten voelen.” De afgelopen jaren waren tumultueus voor Blizzard, gekenmerkt door controverses, pensioneringen of vertrek van veel oude garde ontwikkelaars en een lauwe reactie van de gemeenschap op projecten zoals Strijd om Azeroth en de Warcraft III opnieuw maken. Hoewel Blizzard geen gevaar loopt failliet te gaan, vanwege populaire spellen zoals World of Warcraft-klassieker, een van de grote uitdagingen voor de BlizzCon van dit jaar was om zijn fans en tegenstanders te laten zien dat het weet waar het naartoe gaat. “Verandering is altijd een beetje eng, een beetje zorgelijk. We wisten precies wat we konden verwachten van de oude Blizzard, maar we weten nog niet wat we van dit Sneeuwstorm,’ zei Harper. “Maar de oude garde die doorgaat, zorgt ervoor dat nieuw talent kan opklimmen en laten zien wat ze kunnen. We kennen hun namen misschien nog niet, maar dat is geen reden om aan te nemen dat die mensen er niet zijn, klaar om deze games vooruit te helpen.”