Skip to content

Waarom Chrome OS-updates bemoedigend zijn

21 de juni de 2021
brooke cagle C v1p2DTakA unsplash 58ae5565139e42d78f80895dda99a016

Belangrijkste leerpunten

  • De nieuwste update van Chrome OS voegt Live Captions toe, een nieuwe Diagnostics-app en eenvoudiger zoeken.
  • Experts zeggen dat de update een voortzetting is van de verbeterde ondersteuning van Google voor Chrome OS-apparaten.
  • Voortdurende ondersteuning van Google kan ertoe leiden dat Chromebooks een van de meest toegankelijke en betaalbare computers worden die beschikbaar zijn voor gebruikers.

De nieuwste update voor Chrome OS maakt de meer betaalbare laptops van Google nog toegankelijker en gemakkelijker op te lossen. Ondanks dat ze populair en gebruiksvriendelijk zijn, hebben Chromebooks niet de beste ondersteuning en updates gehad. Google probeert daar al een paar jaar verandering in te brengen en de nieuwste update verbetert alleen wat Chrome OS te bieden heeft door nieuwe toegankelijkheidsfuncties toe te voegen en betere probleemoplossing. “De meest opwindende update die we hebben gevonden, zijn zeker de Live Captions”, vertelde Remco Bravenboer, de eigenaar van Laptoid, in een e-mail aan Lifewire. “Een andere update, die best spannend is, is de Diagnostics-app die in deze update naar Chrome OS zal komen. Het zal een soort toolkit zijn die gebruikers kan helpen bij het oplossen van al hun Chromebook-problemen.”

Toegankelijkheid vinden

Live Captions is gemakkelijk een van de belangrijkste functies om zijn weg naar Chrome OS te vinden sinds de lancering van de eerste Chromebooks in 2011. Google lanceerde eerder dezelfde functie in Chrome op pc’s, maar maakt nu de sprong naar de meeste Chrome OS-apparaten, te. “Een andere update, die best spannend is, is de Diagnostics-app die in deze update naar Chrome OS komt.” Google heeft niet precies gezegd welke apparaten het zullen krijgen, maar als uw Chromebook de afgelopen jaren is uitgebracht, zou u niet veel problemen moeten hebben om ernaar te upgraden. Bravenboer zegt dat het wat langer duurde om de update naar Chrome OS-apparaten te brengen, omdat deze afhankelijk is van een speciale decoder die in het besturingssysteem is ingebouwd. Nu het beschikbaar is, maakt het Chromebooks echter nog aantrekkelijker voor mensen die afhankelijk zijn van ondertiteling bij het bekijken van media en andere inhoud.

Het ondersteuningsprobleem

Hoewel Google heeft gewerkt aan het bieden van uitgebreide ondersteuning voor Chromebooks, zal een groot deel van de meest recente update hopelijk helpen de problemen die gebruikers hebben te verminderen. Technologie kan je leven een stuk makkelijker maken. Ondanks hoe ver computers en andere elektronica zijn gekomen, kunnen er altijd haperingen zijn. De nieuwe diagnostische app van Google lijkt het oplossen van deze problemen veel gemakkelijker te maken.

“Google heeft veel nagedacht over zijn diagnostische app”, vertelde Alina Clark, mede-oprichter van CocoDoc, in een e-mail aan Lifewire. Clark zegt dat de app gebruikers in staat moet stellen om gemakkelijk problemen met hun batterijen en andere problemen op te lossen. Het zal hen naar ondersteuningspagina’s leiden en zelfs naar andere oplossingen zoeken om hen te helpen de zaken weer op de rails te krijgen. En als u geen oplossing voor uw probleem kunt vinden, kunt u een logboek van de sessie voor probleemoplossing vastleggen, die u vervolgens kunt delen met een gekwalificeerde klantenservicemedewerker. Over het algemeen hoopt Clark dat de app het vinden van oplossingen voor veelvoorkomende technische problemen met Chromebooks veel toegankelijker zal maken, vooral voor degenen die misschien geen diepgaande technische kennis hebben van het laptop-besturingssysteem van Google.

Mainstream gaan

Het meest opvallende aan deze updates is dat Google blijft pushen om nieuwe functies naar Chrome OS te brengen. Hoewel het besturingssysteem nu meer dan tien jaar oud is, waren eerdere updates vrij flauw. Sinds Google de ondersteuning voor Chrome OS-gebaseerde apparaten in 2019 heeft vernieuwd, heeft Google verschillende aanvullende updates uitgebracht om zijn computers toegankelijker te maken, en Clark hoopt dat we in de toekomst meer verrassingen van het bedrijf zullen zien.

Screenshot van Google Launcher in Chrome OS.

Met geruchten dat Google zijn eigen chipset voor zijn Pixel-apparaten maakt, is er ook gespeculeerd dat we door Google gemaakte chips in toekomstige Chromebooks zullen zien. Dit zou kunnen helpen om ze aantrekkelijker te maken voor reguliere gebruikers als ze vergelijkbare ondersteuning kunnen bieden voor zaken als de MacBook Air of MacBook Pro. Hoewel het niet precies duidelijk is wat Google’s doel met Chromebooks zal zijn, is het goed om te zien dat het bedrijf de broodnodige functies toevoegt, zoals Live Captions en betere probleemoplossing voor gebruikers die ze nodig hebben.

De nieuw ontworpen Launcher zal ook handig zijn, merkt Clark op, omdat gebruikers veel sneller dan voorheen naar dingen in hun Chromebook kunnen zoeken. “Google maakt de Launcher ook krachtiger”, legt ze uit. In plaats van gebruikers te verplichten hun zoekopdracht in te voeren en vervolgens te wachten tot de resultaten in een nieuw venster worden geopend, kunt u eenvoudig de inhoud typen die u zoekt, en Chrome OS zal deze direct onder de zoekbalk weergeven. U kunt dan op dat item tikken om het in een venster te openen, mocht dat nodig zijn.