Skip to content

Waarom clubhuis het volgende grote ding in audio zou kunnen zijn

22 de juni de 2021
GettyImages 1146500492 05fc623ba33a443bbbd6abe7f5a0c558

Belangrijkste leerpunten

  • Clubhouse, de netwerk-app met alleen audio, betaalt makers om zijn publiek op te bouwen.
  • Waarnemers zeggen dat het nieuwe programma een manier zou kunnen zijn voor Clubhouse om het publiek voor podcasts aan te trekken.
  • Gebruikers komen massaal naar Clubhouse omdat het een venster biedt op een bredere wereld, zeggen waarnemers.

De populaire sociale netwerk-app Clubhouse met alleen audio maakt mogelijk een overstap op podcasts. Clubhouse kondigde aan dat het een selecte groep ‘makers’ zou betalen om het publiek te helpen opbouwen. Dubbed Creator Ten eerste is het programma bedoeld om de producenten van inhoud te helpen geld te verdienen met hun inspanningen. Experts zeggen dat de verhuizing een poging lijkt te zijn om een ​​concurrent te beginnen van traditionele omroepen en podcasts. “Het nieuwe Creator First-programma is een geweldige manier om nieuwe stemmen te krijgen om live audio-inhoud op Clubhouse te creëren”, zei Scott Kirsner, CEO en mede-oprichter van Innovation Leader, een netwerk voor bedrijfstransformatie, in een e-mailinterview. “Maar het zal een tijdje duren voordat Rachel Maddow of Howard Stern zich zorgen moeten maken dat ze worden onttroond door een clubhuisshow met een enorm publiek.”

Word lid van de club

Clubhouse is een voicechat-app voor alleen iPhone waarmee gebruikers verschillende gesprekken kunnen hosten en eraan kunnen deelnemen. Wanneer u de app opent, ziet u een lijst met “kamers” waar u lid van kunt worden of u kunt uw eigen kamers maken. Elke kamer bevat een ander onderwerp, vaak gehost door een expert. De aantrekkingskracht van Clubhouse, zeggen waarnemers, is hoe het een venster biedt naar een bredere wereld. “In dit late stadium van de pandemie, denk ik dat we het allemaal beu zijn om persoonlijk met onze collega’s op Zoom en onze families te praten”, zei Kirsner. “Wat echt leuk is, is dat je niet als een Zoom-zombie in je camera hoeft te staren. Je kunt een koptelefoon opzetten en op het Peloton springen of je hond uitlaten.”

Het nieuwe Creator First-programma van de app heeft het potentieel om een ​​lanceerplatform voor talent op de app te zijn, zei Justin Kline, mede-oprichter van Markerly, een influencer-marketingplatform, in een e-mailinterview. “Tijdens het eerste jaar werden clubhuisruimte-onderwerpen en hostingprivileges voornamelijk gedomineerd door beroemdheden en mediapersoonlijkheden die het gebruikten om contact te maken met dagelijkse gebruikers en natuurlijk om buzz rond hun eigen bedrijven en werk te stimuleren”, zei Kline. “Creators en influencers op sociale media zijn op zichzelf ongelooflijk krachtige opinieleiders. Kijk maar naar het succes van een willekeurig aantal influencers op TikTok, Instagram en YouTube.” “Het zal een tijdje duren voordat Rachel Maddow of Howard Stern zich zorgen moeten maken dat ze worden onttroond door een clubhuisshow.” Ondanks de snelgroeiende naamsbekendheid kan Clubhouse wat pit in de inhoud gebruiken, zei Kirsner. “Vandaag de dag kunnen veel clubhuisgesprekken onsamenhangend en ongericht zijn”, voegde hij eraan toe. “De kwaliteit varieert van het soort saaie geklets dat je in de wachtkamer van de tandarts zou hebben tot echt goede dingen die je misschien duizenden dollars zou betalen om te horen op een conferentie zoals SXSW of het World Economic Forum.”

Groeiend aantal audio-alternatieven

Andere bedrijven proberen het succes van Clubhouse te volgen door hun eigen chat-apps voor alleen audio aan te bieden, merkte Kline op. Twitter heeft onlangs Spaces uitgerold, waarmee gebruikers een audiostream kunnen starten waaraan volgers kunnen deelnemen om te luisteren en deel te nemen, afhankelijk van de instellingen die de hosts toepassen. En Instagram heeft ook zijn hoed in de ring gegooid, op een iets andere manier. “Instagram is een berucht visueel zwaar platform, dus het model met alleen audio vertaalt zich niet zo goed, maar hun recente aankondiging rond de uitrol van ‘Live Rooms’ waarmee meer gebruikers samen live op video kunnen gaan, kan worden beschouwd als een vergelijkbare aanbod dat past bij de interface van Instagram”, voegde hij eraan toe.

Vrouw praten in de telefoon

Er is ook Stationhead, een sociale audio-app waarmee gebruikers gasten kunnen bellen om deel te nemen aan de show en die kan worden geïntegreerd met Spotify en Apple Music. Stationhead was blij om wat schaduw te werpen op zijn rivaliserende Clubhouse. “Het probleem met het nieuwe programma is dat het ervan uitgaat dat mensen naar Clubhouse gaan om naar inhoud te luisteren, wat niet het geval is”, zei Ryan Star, CEO van Stationhead, in een e-mailinterview. “De belangrijkste waardepropositie van Clubhouse is dat het een hulpmiddel is om te netwerken en te promoten, zoals een Linkedin-live. Wanneer je Clubhouse opent, zul je merken dat merkbouwers en over-the-top executives dichter bij het podium proberen te komen.” Daarentegen beweert Star dat Stationhead “voor echte mensen en echte ervaringen is – teruggeven aan de maker en hen op de eerste plaats zetten, waardoor ze geld kunnen verdienen met hun eigen radioshow terwijl ze een gemeenschap opbouwen, gedeelde interesses onderzoeken en rechtstreeks contact maken met hun fans via de oproep -in functie.”