Skip to content

Waarom de Apple TV-app overal is

6 de juli de 2021
Gaming WatchNow en US v3 d21dec912c0d49f8b1a993a0dadc6681

Belangrijkste leerpunten

  • Apple TV zal draaien op de Xbox Series X en Series S.
  • Het hele punt van deze app-verzadiging is dat je overal voor een Apple TV+-abonnement kunt betalen.
  • De Ted Lasso show is best geweldig.

Apple TV komt naar de Xbox, dus je kunt kijken Ted Lasso tussen de periodes van Assassin’s Creed: Walhalla en Destiny 2: Beyond Light. Wanneer de gameconsoles Xbox Series X en Xbox Series S op 10 november worden gelanceerd, kun je inloggen op de Apple TV-app en al je favoriete programma’s bekijken. Gewoonlijk maakt Apple zijn apps exclusief voor zijn eigen platforms, maar hier is het, het verspreiden van zijn tv-app alsof het Netflix was. Wat gebeurd er? “Ik zou zeggen dat het een beetje lijkt op vragen waarom iTunes of iCloud op Windows staat of waarom Apple Music op Android staat”, vertelde een oude Apple-journalist en expert Jason Snell. reddingsdraad via Twitter, “omdat services zich buiten het hardware-ecosysteem moeten bevinden.”

Het iPod-effect

De eerste iPod die in 2001 werd gelanceerd, en om je muziekbibliotheek te synchroniseren, moest je een Mac bezitten (of kopen) en een FireWire-kabel gebruiken. Pas bij de iPod van de tweede generatie werd ondersteuning voor Windows toegevoegd, en het duurde tot de iPod van de derde generatie in 2003 voordat USB-synchronisatie mogelijk werd en iTunes beschikbaar werd gemaakt voor Windows. Dit is volkomen logisch. Maar in 2001 had de iMac nog steeds een bolvormig CRT-scherm en Apple-software op een pc was bijna ongehoord. En hoewel Apple zich enigszins heeft opengesteld (met apps zoals iCloud voor Windows), richt het zich nog steeds bijna volledig op het plaatsen van Apple-software op Apple-hardware. De iPod was een succes, maar het zou geen wereldveranderend fenomeen zijn geweest als elke koper een Mac had moeten kopen om hem te gebruiken. En daarom verspreidt Apple Apple TV zo veel als het kan. “Ik zou zeggen dat het een beetje lijkt op vragen waarom iTunes of iCloud op Windows staat of waarom Apple Music op Android staat.”

Apple TV is overal

“De Apple TV-box bestond al vóór Apple TV+. Het is de ‘premium’-ervaring van Apple”, zegt Snell, “[and it] stelt hen in staat een box met hoge marges te verkopen aan mensen die de volledige ervaring willen, tot aan de nieuwe HomePod-thuisbioscoopfunctie. Maar ze hebben TV+ nodig om overal te zijn.” TV+ is de betaalde abonnementsservice van Apple, het alternatief voor Netflix, HBO en al de rest. En er is een groot verschil tussen de iPod van 2003 en de Apple TV+-service van vandaag (behalve dat het hardware en software. De iPod was de beste, coolste en meest spraakmakende mp3-speler. Apple TV+ is een jonge dienst met weinig boeiende shows of films die een indruk probeert te maken in een zee van concurrenten.

Waar kun je de Apple TV-app gebruiken?

Als je een scherm hebt, kun je er waarschijnlijk Apple TV+ op kijken. De tv-app op je iPhone of iPad is een begin, of je kunt de Apple TV-settopbox gebruiken, een dure dongle waarmee je ook video vanaf andere apparaten naar je tv kunt streamen. Op Macs met macOS Catalina kun je de Apple TV-app gebruiken.

Tegenwoordig draaien de meeste smart-tv’s ook op Apple TV. Je kunt ook Amazon’s Fire TV of je Roku-box gebruiken. En natuurlijk zijn er de Xbox- en Playstation-consoles. Zelfs als uw apparaat geen native app heeft, kunt u gewoon een browser gebruiken om te kijken.

Zwakheid

Als Apple TV+ een doorslaand succes was, zou Apple het kunnen gebruiken als hefboom om meer iPhones, iPads en Apple TV’s te verkopen. Maar dat is niet zo, dus Apple moet gaan waar het publiek al is en proberen de tv-programma’s te verkopen op basis van kwaliteit. Op dit moment is de line-up niet overtuigend. Er zijn een paar fatsoenlijke tv-programma’s, maar niet genoeg om je een heel jaar te laten betalen. Apple verlengde zelfs zijn gratis abonnement van een jaar (verdiend door vorig jaar een Apple-apparaat te kopen) met drie maanden extra. Misschien wordt Apple TV+ de nieuwe HBO. Maar tot die tijd kunnen we een glimp opvangen van wat Apple doet als het het opneemt tegen serieuze concurrentie: het speelt leuk.