Skip to content

Waarom de iPad Air 2020 mijn favoriete Apple-apparaat is

26 de juni de 2021
IMG 1537 5e7793a225fa49fcbefb093bc895af36

Belangrijkste leerpunten

  • De iPad Air 2020 is het beste Apple-apparaat dat ik ooit heb gehad.
  • De iPad Air (vanaf $ 599) is qua prijs en functie gepositioneerd tussen de standaard iPad (vanaf $ 329) en de iPad Pro (vanaf $ 799).
  • In combinatie met de Apple Pencil en het Magic Keyboard voor iPad overtreft de iPad Air de mogelijkheden van mijn MacBook Pro.

Het is zes maanden geleden dat ik een iPad Air 2020 heb gekocht en het is al snel mijn favoriete gadget voor werk en ontspanning geworden. Ik heb volgende generaties iPads gehad sinds Apple de lijn lanceerde, en dit is de eerste Apple-tablet die ik van harte kan aanbevelen voor alles wat verder gaat dan mediaconsumptie. Het is snel genoeg om aan meerdere documenten te werken terwijl ik video’s bekijk, en het is het beste Apple-apparaat dat ik ooit heb gebruikt. Als Apple’s mid-range tablet, is de iPad Air (vanaf $ 599) qua prijs en functie gepositioneerd tussen de standaard iPad (vanaf $ 329) en de iPad Pro (vanaf $ 799). Dat is de iPad mini (vanaf $ 399) niet meegerekend, wat een geweldige gadget is, maar op dit moment meer op een extra grote telefoon lijkt met zijn 7,9-inch scherm. Ik heb het gevoel dat de Air een goed compromis is tussen functies en prijs.

iPad verslaat MacBook Pro, soms

In combinatie met de Apple Pencil en het Magic Keyboard voor iPad overtreft de iPad Air de mogelijkheden van mijn MacBook Pro. Hoewel ik het gigantische scherm op mijn MacBook leuk vind, is de mogelijkheid om een ​​digitale stylus te gebruiken handig om aantekeningen te maken of gewoon te tekenen. Voordat ik de Air kocht, speelde ik met het idee om een ​​Pro-model te kopen, vooral omdat ik dacht dat ik misschien een groter scherm wilde. Het blijkt dat 11 inch kristalhelder scherm precies is wat ik in de meeste situaties nodig heb. Ik wou dat de Air een hogere schermverversingssnelheid had zoals de Pro-modellen, omdat het alles op het scherm veel vloeiender maakt.

Uiteindelijk was ik blij dat ik voor de Air had gekozen. De 12,9-inch iPad Pro die ik op het oog had, zou dubbel zo duur zijn geweest. Tegen die prijs begin ik me zorgen te maken dat ik de iPad ooit het huis uit zal halen, wat het doel eigenlijk verslaat. Het is ook net omvangrijk genoeg om het lastig te maken om mee te nemen, terwijl de Air onopvallend in mijn rugzak glijdt. Tegenwoordig als ik aan het werk ben. Ik pak vaak mijn iPad in plaats van mijn MacBook. Het is niet alleen dat de iPad belachelijk draagbaar is met iets meer dan een pond. De iOS van de iPad biedt een minder afleidende omgeving dan de macOS.

De rustigere keuze

Als ik mijn MacBook Pro gebruik, voelt het soms alsof ik op de brug van de Starship Enterprise sta, met een tiental programma’s die om aandacht schreeuwen. De iPad is daarentegen een oase van rust. De multitasking-mogelijkheden van de iPad komen niet helemaal overeen met die van de MacBook, maar dat kan een voordeel zijn als je alleen maar een artikel over Apple-hardware wilt afmaken. Ik gebruik iPads al meer dan tien jaar, maar tot voor kort waren het voornamelijk apparaten voor mediaconsumptie. Ze waren geweldig om Netflix te kijken en op internet te surfen, maar dat is het dan ook.

Een uitzicht dat neerkijkt op een iPod Air die op zijn uiteinde staat.

De iPad Air 2020 veranderde alles voor mij toen ik investeerde in Apple’s Magic Keyboard voor iPad. Hoewel het Magic Keyboard kleiner is dan dat op mijn MacBook, typ ik er sneller op, dankzij een combinatie van prachtig afgestelde verende toetsen en voelbare feedback. Gewapend met het toetsenbord en Apple Pencil, heeft de Air me veranderd in een productiviteitsmachine die ik nooit voor mogelijk had gehouden voordat ik hem bezat. Als ik artikelen zoek, kan ik met de snelle processor door webpagina’s bladeren die in een oogwenk zijn geladen. Ik maak aantekeningen over wat ik verken met de Apple Pencil in de Notes-app en kan ze later snel raadplegen omdat de tekst op alle apparaten wordt gesynchroniseerd. Als ik dan klaar ben om te schrijven, draai ik de iPad in zijn hoes naar een horizontale positie en typ ik bijna 80 woorden per minuut. Een andere game-changer is de manier waarop het Magic Keyboard een zeer effectief trackpad bevat, wat de sleutel is tot schrijven. Na zes maanden bij de Air, is het niet overdreven om te zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Nu wacht ik gewoon af wat Apple in petto heeft voor de geruchten over iPad-upgrades die binnenkort onthuld kunnen worden.