Skip to content

Waarom de SSL Big Six de eerste goede mixer is voor moderne muzikanten

30 de april de 2022
BiGSiXproductpagehero JPG 6a59e4a9dbf84b8eb521464af0ef4bd5

Belangrijkste leerpunten

  • De SSL Big Six is ​​een hybride analoge studiomixer en USB-audio-interface.
  • Het neemt de legendarische audio-karbonades van SSL en maakt ze digitaal.
  • Het meest indrukwekkende deel van de $ 3K Big Six zijn de absurd flexibele audiorouteringsopties.
De Britse Solid State Logic heeft een hybride analoog/USB-mixer bedacht die zo goed doordacht is dat dit misschien wel de laatste mixer is die je ooit zult kopen. De meeste mixers zijn ofwel gebouwd voor het podium of om bands op te nemen, met veel microfooningangen, of ze lijken meer op USB-interfaces, met stereo-ingangen en USB, maar zonder fysieke bedieningselementen. De Big Six is ​​beide; SSL-kwaliteit maar met een heleboel handige stereo ins en outs. Het is vrij perfect voor thuis of kleine professionele studio’s, en je hebt niets anders nodig. Maar natuurlijk is niet iedereen tevreden. “Ik had liever gehad dat ze geen interface hadden opgenomen en ons in plaats daarvan aparte outs op alle kanalen hadden gegeven”, vertelde de in Chicago gevestigde muzikant Hold My Beer aan Lifewire via een forumbericht. Maar we lopen op de zaken vooruit.

zes beroep

De $ 3.000 SSL Big Six is ​​het grotere broertje van de al populaire SSL Six. De originele Six had zes ingangskanalen (min of meer), vandaar de naam. De Big Six is ​​groter, maar het “Six”-gedeelte is niets anders dan een knipoog naar het oudere model. Het heeft om te beginnen acht hoofdingangen. Er zijn tal van analoge mixers die ook een USB-audio-interface hebben, die de audio digitaliseert voordat deze naar uw computer wordt gestuurd voor opname. En verschillende mixers hebben meer dan een of twee stereo-ingangen en flexibele routeringsopties. Maar de Big Six is ​​een van de weinige eenheden die het allemaal doet. En hoewel $ 3K veel lijkt, is het in deze context verrassend goedkoop. Als u SSL’s eigen analoog-naar-digitaal-converters in hun stand-alone formaat zou kopen, zou u al meer betalen. SSL staat ook bekend als een high-end audiobedrijf. Hun studioconsoles zijn legendarisch, en volgens alle accounts slaagt de Six-line-up erin om deze audiomagie bij je thuis te brengen.

Ins en outs

Stel je voor dat je een slaapkamermuziekproducent bent. Je hebt een microfoon en misschien een gitaar, maar hoogstwaarschijnlijk bestaat het grootste deel van je setup uit grooveboxen, synthesizers, drummachines en samplers. Dat wil zeggen, stereoapparatuur. Maar mixers worden nog steeds bijna altijd gebouwd voor het opnemen of mixen van live muzikanten, dat wil zeggen mono-ingangen voor microfoons en gitaren. Zangers gebruiken microfoons, gitaarversterkers worden opgenomen met microfoons en drums gebruiken verschillende microfoons om de kit vast te leggen. De elektronische muzikant moet dan ofwel een doos kopen met een heleboel microfooningangen en voorversterkers die ze nooit zullen gebruiken, of genoegen nemen met een USB-audio-interface met de ingangen, maar zonder fysieke bedieningselementen. De Big Six is ​​het antwoord, en de forums zijn wild geworden. Het biedt al het bovenstaande, plus een onafhankelijke USB in/uit voor elk kanaal. Het heeft ook extra plaatsen om een ​​tape-machine of andere apparaten aan te sluiten, en – hier is het goede deel – twee stereo-effecten zenduitgangen. Hiermee kun je je verschillende instrumenten door externe audio-effecten leiden – nagalm, vertraging, vervorming, dat soort dingen.

Big SiX-mixer leesweergave

“De Big Six is ​​het middelpunt van een modern hybride studio-ecosysteem – voor een redelijke prijs”, vertelde de in Duitsland gevestigde muzikant Monotrack aan Lifewire via een forumbericht. “Het is leuk om [record] en mix met de Big Six, en het is nog veel leuker om high-end te verbinden [outboard devices] om veel verder te gaan.” Deze flexibele routing is wat mensen zo enthousiast maakt. Je kunt bijvoorbeeld audio van de computer, door je analoge effecten en weer terug sturen. Je kunt de EG en compressor van de Big Six gebruiken voor je synthesizers, maar ook uw computer-gegenereerde audio.De Big Six is ​​misschien niet voor iedereen, maar als dat zo is, weet je het meteen, en die $ 3K lijkt een koopje.