Skip to content

Waarom een ​​op abonnementen gebaseerde Twitter niet werkt

6 de juli de 2021
GettyImages 1196063841 3237a41c852b4d7193f521f02157c4ab

Belangrijkste leerpunten

  • Twitter komt steeds dichter bij het implementeren van een op abonnementen gebaseerde optie op zijn platform.
  • Enkele van de manieren waarop Twitter een abonnementsservice zou uitvoeren, zou mogelijk zijn het verwijderen van advertenties en het beschikbaar stellen van bepaalde functies voor betalende gebruikers.
  • Experts zeggen dat een abonnementsservice voor sociale media niet kan werken met alle problemen van deze platforms.

Twitter overweegt serieus een abonnementsoptie voor zijn platform, maar experts zeggen dat er veel te veel te ontwarren is om succesvol te zijn. Tijdens een inkomstenoproep eerder deze week onthulde Twitter dat het op zoek is naar een abonnementsoptie die gebruikers in rekening brengt voor toegang tot specifieke functies, waarvan sommige mogelijk TweetDeck bevatten, een optie om het verzenden ongedaan te maken, en het verwijderen van advertenties. Velen beweren echter dat sociale-mediaplatforms niet het juiste soort diensten zijn om een ​​abonnement aan te bieden, vanwege de vele problemen die hen teisteren. “Ik ben er vast van overtuigd dat Twitter en anderen op dit moment een echt probleem hebben met vertrouwen en transparantie”, zegt Amy Konary, oprichter en voorzitter van The Subscribed Institute en global vice president van de Subscribed Strategy Group bij Zuora. reddingsdraad in een telefonisch interview. “Ik denk dat ze het moeten overwinnen om grote aantallen mensen geld te geven om zich te abonneren.”

Hoe zou een abonnement op Twitter eruit zien?

Hoewel Twitter al jaren praat over het toevoegen van een abonnementsoptie, is het sinds 2017 steeds serieuzer geworden. Afgelopen zomer vroeg het gebruikers in een platformbrede enquête voor welke functies ze zouden overwegen te betalen, inclusief aangepaste kleuren, minder of geen advertenties, geavanceerdere analyses, inzichten in andere accounts en meer. Sommige abonnees denken dat een betaalde versie waardevolle voordelen zal hebben.

Twitter heeft echter geen concreet plan onthuld over hoe een abonnementsservice zou werken, en experts hebben enkele gedachten over wat Twitter zou kunnen plannen. “Een idee is een manier waarop je, als je je abonneert, inhoud kunt zien die anders achter een betaalmuur zou staan”, zei Konary. “Twittergebruikers die zich niet abonneren, zien alleen een samenvatting.” Konary zei dat een andere manier waarop Twitter kosten kan rekenen voor zijn diensten, is door zijn TweetDeck alleen toegankelijk te maken via een abonnement. “Misschien is er ook de mogelijkheid voor abonnees om soorten inhoud te plaatsen die anders niet beschikbaar zouden zijn”, voegde ze eraan toe. “Dat zou inhoud in een langere vorm of multimedia-inhoud zijn.” Maar Konary zei dat voordat Twitter deze abonnementsideeën daadwerkelijk kan implementeren, ze veel moeten aanpakken als het gaat om de onderliggende problemen van sociale media. “Naarmate sociale netwerken groter worden, draagt ​​een meer diverse groep mensen eraan bij, en er is niet hetzelfde gedeelde gevoel van resultaat.” “[Twitter] moet de uitdaging oplossen waarmee ze worden geconfronteerd rond informatie-integriteit en rond het feit dat hun klanten niet echt mensen zijn,” zei ze. “Hun doel is om de gebruikers te gebruiken om advertenties te verkopen – het is niet om mij of jou te informeren, wat zou het doel zijn van een echte mediaservice op abonnementsbasis.”

Te veel om te overwinnen

Van antitrustkwesties tot privacykwesties, zei Konary dat Twitter en andere sociale-mediaplatforms te veel moeten overwinnen om een ​​abonnementsservice succesvol te maken. Ze merkte op dat de primaire activiteit van Twitter reclame is en niet gericht is op de daadwerkelijke gebruikers. “In de meeste gevallen bij sociale media is de klant niet de individuele persoon, maar uiteindelijk de adverteerder,” zei ze. “Ik ben sceptisch [Twitter] zou kunnen doen [a subscription service] in de huidige staat van het bedrijf en hun banden met de advertentie-industrie.” Terwijl sommigen beweerden dat een op abonnementen gebaseerde Twitter de verspreiding van nepnieuws en troll-accounts zou beperken, zei Konary dat een abonnement de aard van sociale media niet zou oplossen en zijn chaotische ecosysteem.

Het woord 'Twitter' gemarkeerd op een woordenboekpagina.

“Kan een platform echt binnenkomen en verantwoordelijkheid en een gedeeld gevoel van doel creëren? Misschien niet zozeer op sociale media”, zei ze. “Naarmate sociale netwerken groter worden, draagt ​​een meer diverse groep mensen eraan bij, en er is niet hetzelfde gedeelde gevoel van resultaat – we proberen niet allemaal hetzelfde te bereiken.” Ze zei dat wanneer je betaalt voor een abonnementsservice, je iets terug verwacht dat persoonlijke waarde biedt. “Ik vind het moeilijk om mijn hoofd eromheen te wikkelen, omdat ik aan het eind van de dag niet weet of ik de provider genoeg zal vertrouwen om een ​​langdurige relatie op te bouwen die ik ervoor betaal,” zei Konary.