Skip to content

Waarom fans Pokémon-remakes blijven kopen

10 de juli de 2021
ScreenShot2021 03 02at12.42.55PM 8a320597e0ab40d58d0e4d75a05d17c1

Belangrijkste leerpunten

  • Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl komen in 2021 uit en keren terug naar wat velen beschouwen als een van de beste generaties van de serie.
  • In tegenstelling tot Pokémon Legends: Arceus, zullen Brilliant Diamond en Shining Pearl remakes zijn van twee oudere Pokémon-spellen.
  • Een kans om de games uit hun kindertijd opnieuw te beleven, is wat veel Pokémon-fans ertoe brengt om remakes van eerdere titels te kopen.

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl voelt zich misschien niet op zijn plaats bij Pokémon Legends: Arceus komt in 2022, maar veel fans zijn net zo enthousiast om de eerdere games in de serie opnieuw te verkennen als de nieuwe. Waar Pokémon Legends: Arceus belooft een grote, open wereld voor spelers om te verkennen, Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl bieden een welkome ontsnapping aan de Pokémon dat velen van ons zijn opgegroeid met spelen. De introductie van Pokémon’s vierde generatie was een opwindende tijd, en de kans om het opnieuw te verkennen is net zo aanlokkelijk als de beloften die toekomstige Pokémon spellen aanbod. “Diamant en Parel waren de eersten Pokémon games die ik volledig heb gespeeld en met vrienden”, vertelde Talyah Regusters, een fan van de serie, via e-mail aan Lifewire. “Niet alleen is de nostalgie superecht, maar ik ben opgewonden om enkele dingen te zien die dit mijn favoriete Pokémon game worden geïntegreerd in de nieuwe technologie van de Nintendo Switch.”

Innovatie opnieuw bekijken

Velen van ons zijn opgegroeid met spelen Pokémon. Ik weet dat ik dat deed; Diamant, Parel, zwart, Wit-ze maakten allemaal een groot deel uit van mijn jeugd. En hoewel ik heb genoten van latere titels in de serie zoals Zwaard en Schild, niets heeft ooit dezelfde snaar geraakt als die oudere inzendingen. Met Diamant en Parel, dat akkoord is vooral klinkend, omdat deze twee vermeldingen in de serie hielpen bij het introduceren van een heleboel nieuwe functies. “Een van de leukste momenten die ik had met het origineel, was het spelen van Capture the Flag met mijn vrienden”, vertelde Regusters ons.

In tegenstelling tot verleden Pokémon spellen, Diamant en Parel had een Wi-Fi-verbinding via Nintendo Wi-Fi, waardoor je verbinding kunt maken met je vrienden en kunt chatten, Pokémon kunt ruilen en zelfs kunt vechten. Net als Regusters, kunnen spelen Pokémon met vrienden was een groot deel van mijn ervaring, en een deel van waarom ik die originele titels altijd zo hoog in het vaandel heb gehouden. Natuurlijk is online connectiviteit op dit moment een hoofdbestanddeel van de serie geworden, maar toen was het nieuw. Het was innovatief. Het voelde alsof er een geheel nieuwe wereld was opengegaan voor Pokémon fans, en velen vinden het leuk om die tijd opnieuw te kunnen beleven.

Jeugd opnieuw bedacht

Remakes zullen ongetwijfeld plaatsvinden in de game-industrie, vooral als het gaat om kritisch en commercieel geprezen titels. De Pokémon serie heeft meer dan zijn deel gezien, maar de reden waarom ze blijven slagen en waarom zoveel fans erin geloven, is nostalgie. Games zoals Pokémon Diamond en Parel zorgen voor een verbinding met je kindertijd, een eenvoudiger tijd in het leven. Deze games hebben misschien niet alle verbeteringen van hun opvolgers, maar het is die eenvoud die ze des te aantrekkelijker maakt. Veel lof Pokémon Diamant en Parel vanwege de mate waarin ze de Pokédex hebben uitgebreid, een archief van alle Pokémon die momenteel beschikbaar zijn. Ze bevatten ook een van de meest opvallende regio’s van de serie, de Sinnoh-regio. “Diamond en Pearl waren de eerste Pokémon-spellen die ik volledig speelde, en met vrienden.” Er is ook het feit dat niet elke Pokémon fan had de kans om deze bepalende momenten in de geschiedenis van de serie te verkennen. Met remakes wordt dat mogelijk, en stelt Game Freak ook in staat om de ervaring op te fleuren met een nieuw likje verf. Voor veel nieuwere fans klinkt het idee om een ​​meer gepixelde versie te spelen – of zelfs de mogelijkheid om een ​​systeem te bemachtigen dat ze kan uitvoeren – onaantrekkelijk.

Hoewel het misschien dwaas lijkt voor fans om het vernieuwen en opnieuw maken van te blijven steunen Pokémon games, de liefde voor de serie is sterk. Met meer dan 25 jaar geschiedenis achter de serie, kan het een sterke motivator zijn om opnieuw contact te maken met je kindertijd. Persoonlijk hou ik van de eenvoud van de oudere Pokémon games, de tijd voordat ik me zorgen moest maken over Gigantamax Pokémon, geïntroduceerd in Pokémon Zwaard en Schild. Zeker, Pokémon Legends: Arceus lijkt klaar om de serie naar een meer open wereldervaring te duwen, iets dat velen, waaronder ikzelf, hebben gewild. Aan de andere kant, het opnieuw bezoeken van de klassieke dagen van Pokémon met verbeterde visuals is net zo spannend, en ik hoop dat Game Freak nooit stopt met ouder maken Pokémon spellen.