Skip to content

Waarom gaat Facebook terug naar de universiteit?

12 de juni de 2021
Still Onboarding 02a0b73fbccd4b2f8a0d81a6e706fb76

Belangrijkste leerpunten

  • Facebook lanceert een college-only functie genaamd Campus, waarvoor studenten een “.edu” e-mailadres moeten hebben.
  • De pilot is gelanceerd voor studenten van 30 Amerikaanse hogescholen, en er worden er meer verwacht in 2021.
  • Het platform is ontworpen om studenten te helpen een gemeenschap te vinden, vooral tijdens een moeilijk schooljaar.
  • Facebook belooft dat het rekening heeft gehouden met mentaal welzijn en veiligheid.

Terwijl veel Amerikaanse campussen worstelen met toenemende gevallen van coronavirus en sociale activiteiten terugschroeven, heeft Facebook een functie genaamd Campus gelanceerd om studenten een speciale ruimte te bieden om te chatten en evenementen te organiseren met hun leeftijdsgenoten. Hoewel Campus misschien veel lijkt op wat Facebook bood toen het in 2004 werd gelanceerd, krijgen deze functies een nieuwe betekenis in een jaar waarin verschillende universiteitscampussen meer afhankelijk zijn van virtueel leren en minder mogelijkheden bieden om vrienden te maken op schoolfuncties. “Sociale media zijn vaak een bron van steun – emotioneel of praktisch – in moeilijke tijden.” “Voor het betreden van universiteitsstudenten in de tijd van coronavirus, kan inloggen op een bekend platform zoals Facebook en het kunnen vinden van potentiële klasgenoten met gemeenschappelijke interesses of achtergronden een redder in nood zijn, vooral als er minder mogelijkheden zijn om organisch mensen te ontmoeten ‘in de gangen ‘ of in georganiseerde activiteiten’, vertelde Linda Charmaraman, directeur van het Youth, Media & Wellbeing Research Lab aan het Wellesley College. reddingsdraad in een e-mail.

Iets ouds, iets nieuws

Facebook Campus combineert bekende functies zoals groepen en chats en herkadert ze in een omgeving die alleen studenten van een bepaalde hogeschool of universiteit kunnen zien. Studenten gebruiken hun “.edu” e-mailadres om toegang te krijgen tot deze omgeving, die een apart Campusprofiel creëert met hun afstudeerjaar (een verplicht veld) en optionele informatie zoals hun vakgebied en woonplaats. Facebook Campus-profielen staan ​​los van die op Facebook, maar halen wel wat informatie op, zoals profielfoto’s. Ze stellen studenten in staat om door een campusdirectory te bladeren, een universiteitsspecifieke nieuwsfeed te lezen en groepen te creëren. Campus biedt ook een chatfunctie voor groepen die op Messenger lijken, waardoor leden realtime gesprekken kunnen voeren over verschillende onderwerpen in plaats van alleen te communiceren via muurposts.

Reeks afbeeldingen die de chatfuncties van Campus tonen

Studenten op 30 scholen kunnen nu campusprofielen maken en Facebook verwacht de ervaring volgend jaar op meer hogescholen uit te rollen, vertelde een woordvoerder van het bedrijf. reddingsdraad tijdens een telefonisch interview. Scholen kunnen hun officiële pagina’s op het platform claimen om aankondigingen te doen en relevante informatie met studenten te delen. Het socialemediaplatform had vóór de pandemie al van studenten gehoord dat een speciale ruimte voor schoolinformatie nuttig zou zijn, maar recente gebeurtenissen hebben het nog relevanter gemaakt. “We hebben dit product gemaakt op basis van feedback en begeleiding van studenten, hogescholen en experts op het gebied van geestelijke gezondheid en pesten”, vertelde Charmaine Hung, productmanager van Facebook Campus. reddingsdraad in een e-mail. “Studenten worden momenteel geconfronteerd met unieke uitdagingen en met Campus willen we hen ondersteunen door een speciale ruimte te bieden om hen te helpen sociaal verbonden te blijven wanneer ze fysiek niet samen kunnen zijn.”

Zullen studenten het gebruiken?

Hoewel Facebook Campus studenten kan helpen vrienden te maken tijdens een zwaar schooljaar, is een van de grote vragen hoeveel ze het zullen gebruiken terwijl ze meldingen ontvangen van andere apps zoals Instagram, TikTok, YouTube en Reddit. Een veel geciteerd onderzoek uit 2018 van het Pew Research Center toonde aan dat 95% van de tieners in de leeftijd van 13-17 jaar op dat moment toegang had tot smartphones, maar slechts 51% aangaf Facebook te gebruiken.

Pamela Rutledge, directeur van het Media Psychology Research Center, zei dat het concept potentieel heeft als je bedenkt dat de meerderheid van de tieners zegt dat sociale media hen helpt zich verbonden te voelen, vooral tijdens de pandemie. “Facebook Campus zal succesvol zijn als het iets biedt dat studenten op andere plaatsen niet kunnen krijgen,” vertelde Rutledge reddingsdraad in een e-mail. “Het voordeel om nu met Facebook Campus te beginnen, is dat studenten nieuwe gedragspatronen ontwikkelen, vooral in virtuele en hybride omgevingen.”

De evenementenplanningsfunctie van Facebook Campus

Terwijl jongere adolescenten vaak genieten van visuele apps zoals TikTok, Instagram en YouTube, is Facebook “nog steeds populair” bij studenten vanwege de connecties met organisaties en clubs waar ze zich in de loop van de tijd bij aansluiten, zei Charmaraman. “Ik heb in mijn onderzoek met middelbare scholieren ontdekt dat, hoewel Facebook niet eens in de top 10 van populairste sociale-mediasites staat die door hun leeftijdsgenoten worden gebruikt, ze het vaak als relevant noemen als ze ouder worden – alsof ze die tijd besparen voor als ze serieuzer of volwassener zijn.”

Geestelijke gezondheid en veiligheid spelen een rol

Wanneer een nieuw product voor sociale media wordt gelanceerd, ontstaan ​​er zorgen over geestelijke gezondheid en privacy, en Campus is daarop geen uitzondering. Datalekken zoals het Cambridge Analytica-schandaal hebben de nadruk gelegd op hoe sociale-mediaplatforms persoonlijke gegevens gebruiken. Facebook zei dat het groepen en evenementen op Campus beperkt tot specifieke universiteiten en een optie biedt om ze privé te maken, en dat studenten andere gebruikers kunnen blokkeren om hun persoonlijke informatie te verbergen.

Facebook Campus Directory

“We hebben dit product gemaakt op basis van feedback en begeleiding van studenten, hogescholen en experts op het gebied van geestelijke gezondheid en pesten.” De activiteit van campusgebruikers kan ook de inhoud beïnvloeden, inclusief advertenties, zei Facebook’s Privacy en Data Policy Manager Dianne Hajdasz in een bericht op de website van Facebook. “Dit betekent dat je activiteit op Facebook van invloed kan zijn op wat je op Campus ziet, en je activiteit op Campus kan van invloed zijn op wat je elders op Facebook ziet”, zegt Hajdasz. Wellness is ook een punt van zorg, aangezien studenten te maken hebben met toenemende geestelijke gezondheidsproblemen die verband houden met de aanhoudende pandemie. Bepaalde academische studies hebben ook angst en depressie in verband gebracht met het gebruik van sociale media. Facebook zei dat het de hulp heeft ingeroepen van verschillende deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid bij het bouwen van Campus. “Sociale media zijn vaak een bron van steun – emotioneel of praktisch – in moeilijke tijden”, zegt Rutledge.