Skip to content

Waarom het missen van de grote games Sony’s stand van zaken niet verpestte?

14 de juni de 2021
KENA SOP LW afc2857654494ce796a9141efc80b25e

Belangrijkste leerpunten

  • Sony’s grootste aankomende PS5-exclusives waren een no-show bij de eerste State of Play van het bedrijf sinds de lancering van de volgende generatie console.
  • Terwijl nieuws over de volgende God van de oorlog en Horizon inzendingen waren opvallend afwezig, de presentatie bevatte tal van veelbelovende updates en aankondigingen voor 10 games.
  • De grootste onthulling van het evenement was: Final Fantasy VII-remake komt naar PS5 met een nieuw hoofdstuk over het verhaal.

Sony’s 30-minuten durende State of Play-evenement miste first-party heavy hitters God of War: Ragnarok en Horizon Verboden West. Hoewel sommige fans misschien teleurgesteld waren, probeerde de show de afwezigheid van deze titels goed te maken met een flink aantal andere updates en onthullingen. Dit digitale evenement volgt op de lancering van Sony’s PlayStation 5-console afgelopen herfst. Terwijl velen van ons nog steeds worstelen om de felbegeerde console te bemachtigen, toonde het preview-evenement in ieder geval een aantal veelbelovende games die we kunnen uitkijken naar het spelen zodra we eindelijk een systeem hebben. Veel andere evenementen zijn de laatste tijd virtueel gegaan in het licht van de aanhoudende pandemie. Jarenlange journalist Jason Fanelli vond dat Sony zijn fans goed deed, zelfs met de no-shows van de big game. “Door 10 aankomende PS5-games te laten zien”, zei hij in een e-mailinterview, “zowel gloednieuwe titels als upgrades voor bestaande titels, gaven ze de fans iets om naar uit te kijken.”

Spelen inhalen

Terugkeerscreenshot met vijand en hoofdrolspeler

Fanelli noemde de huidige, onstabiele toestand van de wereld als reden voor Sony’s mogelijke onwil om fans op de hoogte te houden van deze grotere projecten. “Terwijl de effecten van de pandemie in de industrie vat krijgen”, zei hij, “had ik het gevoel dat Sony een goede hand speelde met de kaarten die ze hadden. Sony weet zelf waarschijnlijk niet wat er in 2021 voor hen beschikbaar zal zijn, dus ze dachten dat het het beste was om dingen als [anticipated hit games] Horizon en God van de oorlog dicht bij de borst, en dat begrijp ik.” Alex Avard van GameMe+ deelden vergelijkbare gevoelens, waarbij zelfs enthousiasme voor het evenement werd overgebracht, waarbij de hype van het grote spel werd achterhaald en enkele kleinere titels in de schijnwerpers werden gezet. “State of Play toonde Sony’s toewijding aan diversiteit in genre, toon en budget, en presenteerde een eclectische mix van indie- en AAA-titels die het assortiment van het medium op een mainstream podium illustreerden”, schreef hij. “Als gevolg daarvan leek geen enkele game op de andere en was er voor elk wat wils.”

Updates en favorieten van fans

Final Fantasy VII-remake met Yuffie Kisaragi

Om zeker te zijn, de presentatie bevatte tal van veelbelovende indie-gerelateerde updates en onthullingen, vanuit een frisse kijk op Kena: Brug van de Geests, dat een buzz heeft opgebouwd sinds Sony het onthulde tijdens hun Future of Gaming-evenement afgelopen zomer, om Sifa, een nieuwe vechtsportvechter van Absolver ontwikkelaar Sloclap. Terwijl andere kleinere vermeldingen, zoals: Terugkeer en Oddworld: Soulstorm, ook veel tijd kreeg om nieuwe gameplay te demonstreren en updates aan te bieden, ging het evenement niet alleen over de kleine jongens. In feite werd de presentatie afgesloten met een onthulling gekoppeld aan een van de grootste releases van vorig jaar, Final Fantasy VII-remake. De veelgeprezen update van Square Enix over de favoriete inzending van fans komt op 10 juni naar PS5, compleet met een nieuwe fotomodus en meer prestaties en visuele verbeteringen dan je met een Buster Sword kunt schudden. “Geen enkele wedstrijd leek op de andere, en er was zo’n beetje voor elk wat wils.” Het grotere nieuws is echter dat de PS5-versie, genaamd Final Fantasy VII Remake Integrade, bevat een gloednieuwe verhaalaflevering met in de hoofdrol Yuffie Kisaragi uit de originele game. De PS5-versie is een gratis upgrade voor je als je de game al op PS4 hebt gekocht, maar je moet een nog aan te kondigen prijs betalen voor het extra hoofdstuk. Het is ook belangrijk op te merken dat deze verhaalvergrotende inhoud niet beschikbaar zal zijn op consoles van de laatste generatie, inclusief de PS4, een interessante rimpel die Fanelli gelooft, zou de vraag naar de toch al onmogelijk te vinden PS5 kunnen vergroten. “De enige groep die ik kan zien met een nieuwe focus op het krijgen van een console is de” Final Fantasy fanbase, na de slimme zet van Square Enix, waardoor de nieuwe DLC-aflevering PS5-exclusief is,” zei hij.

Het gaat over onderdompeling

Misschien spannender dan welke game dan ook, tenminste voor iedereen die de extra onderdompeling heeft ervaren die wordt geleverd door de DualSense-controller van de PS5, was nieuws dat een aangekondigde poort van Crash Bandicoot 4: Het wordt tijd zal gebruik maken van de technologie. De haptische feedback en adaptieve triggerfuncties van de randapparatuur kregen veel liefde van zowel spelers als critici bij de release van de console, maar het moet nog worden bepaald of de technologie op de lange termijn zal worden geïntegreerd en geëvolueerd, of zal worden vergeten als lancering- spel trucjes. Het feit Het zal tijd wordenHet gedeelte van de presentatie deed zijn uiterste best om de functies van de gamepad te benadrukken – waaronder spelers de mogelijkheid bieden om de versnelling van het jetboard van Crash te voelen – lijkt de eerste aan te spreken. Naast het leren zouden we in staat zijn om “echt het zuigen” van achteren te voelen Het zal tijd worden’s vacuümkanon, State of Play bood tal van blikken op verschillende games waar we dit jaar van zullen genieten. Hoewel de afwezigheid van de volgende avonturen van Kratos en Aloy ongetwijfeld een teleurstelling was, deed de presentatie ons geen spijt krijgen van al die late nachten en vroege ochtenden die we hadden doorgebracht met het proberen om een ​​PS5-pre-order te bemachtigen.