Skip to content

Waarom het niet te laat is om een ​​Pixel 4a 5G te kopen

27 de juni de 2021
Google Pixel 4A 5G Smartphone 3 d8ed8f1c95984425aba59661b3c5475e

Belangrijkste leerpunten

  • Ondanks dat hij zes maanden oud is, biedt de Pixel 4a 5G van Google op dit moment nog steeds een van de beste mid-range Android-ervaringen.
  • Met zoveel onbekendheid over de Pixel 5a, is het moeilijk te zeggen of deze zal overtreffen wat de Pixel 4a 5G al biedt.
  • Gegarandeerde ondersteuning voor Android-updates in 2023 betekent dat u zich op korte termijn geen zorgen hoeft te maken over een gebrek aan ondersteuning.

Het is zes maanden geleden dat de Pixel 4a 5G werd uitgebracht. Met de Pixel 5a die later dit jaar wordt uitgebracht – en geruchten over een Pixel 6 met een door Google gemaakte chipset die ronddraait – kan het moeilijk zijn om te beslissen of de Pixel 4a 5G nog steeds de vraagprijs van $ 499 waard is. Spoiler alert – dat is het. Smartphones zijn een van de lastigste elektronica waar we ons geld aan uitgeven. Met de technologie die elk jaar meer evolueert en de jaarlijkse releases van de nieuwste vlaggenschipapparaten, kunnen de beslissingen waarmee smartphonekopers worden geconfronteerd, stressvol zijn. Is het apparaat van vorig jaar nog steeds de prijs waard? Of moet je wachten tot het nieuwste apparaat wordt uitgebracht? Als het gaat om de Pixel-apparaten van Google, hebben ze de neiging om hun waarde zelfs jaren na de release te behouden. “Mensen hebben al bijna tien jaar hetzelfde model telefoon zonder problemen als ze vanwege hun financiën niets nieuws konden kopen of omdat ze het gewoon niet nodig vonden”, zegt Rex Freiberger, CEO van Gadget Review. Lifewire in een e-mail.

Toekomstbestendig

Smartphones zijn duur. Zelfs de meest betaalbare opties kunnen honderden dollars kosten, en dat is voor de meeste mensen geen beheersbare hoeveelheid geld om afstand van te doen. Dus als je besluit een paar honderd dollar neer te leggen voor een nieuwe smartphone, wil je er zeker van zijn dat je iets krijgt dat zowel betaalbaar als bruikbaar is voor minstens een paar jaar.

De Android-telefoons van Google zijn nooit de technisch meest aantrekkelijke toestellen geweest. In de kern zijn deze telefoons bedoeld om een ​​soepele Android-ervaring te bieden in combinatie met geweldige software en een fatsoenlijke camera. De Pixel 4a 5G bereikt dat middenbereik perfect voor $ 499. Het heeft 5G-ondersteuning en het biedt een groot OLED-scherm met toegang tot de nieuwste Android OS-updates tot ver in 2023. Dit betekent dat je updates voor Android 12, Android 13 en zelfs Android 14 kunt verwachten voordat je je zorgen hoeft te maken dat Google de ondersteuning beëindigt . De meegeleverde Qualcomm Snapdragon 765G is ook een solide concurrent in de middenklasse markt, en het betekent dat de Pixel 4a 5G nog een paar jaar soepele prestaties zal blijven bieden. Het is niet helemaal bestand tegen de vlaggenschip-chipsets die Samsung en anderen gebruiken, maar dat is niet het punt met dit apparaat.

Google Pixel 4a

“Het oudere model Pixels zijn stevige, robuuste apparaten die geweldige smartphones maken. Als je geen geavanceerde technologie nodig hebt, kun je er veel kilometers mee maken.” Freiberger vertelde het ons. Google blinkt uit in het aanbieden van een goed presterende smartphone die toegang heeft tot enkele van de beste beschikbare Android-software. Geen bloatware – al die nutteloze apps en games die op je telefoon zijn geïnstalleerd wanneer je hem koopt – betekent ook minder rommel om je telefoon te vertragen.

Moet je wachten op de Pixel 5a?

Hoewel Google al heeft bevestigd dat de Pixel 5a later dit jaar zal aankomen, schetsen de lekken tot nu toe een afbeelding van een telefoon die erg lijkt op de Pixel 4a en de Pixel 4a 5G. Renderingen gedeeld door Steve “Onleaks” Hemmerstoffer tonen een nieuwe telefoon die precies lijkt op de eerdere Pixel-telefoons, inclusief een OLED-scherm vergelijkbaar met de Pixel 4a 5G.

Aangezien de Pixel 4a 5G lijkt te passen in waar de gebruikelijke XL-apparaten naartoe gaan – Google heeft eerder zowel reguliere als XL-apparaten uitgebracht voor de Pixel-reeks (bijv. Pixel 3, Pixel 3 XL) – is het mogelijk dat de 5a meer zou kunnen kosten de $ 349 van de Pixel 4a, zelfs met 5G. Als Google echter met een groter scherm gaat, is het logisch dat het bedrijf die prijs opdrijft naar iets meer rond het bereik van $ 500, waar de Pixel 4a 5G momenteel zit. Wanneer je naar de aankomende telefoons gaat kijken, komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Google probeert niet de beste van de beste te zijn. Het wil gewoon een betaalbare en soepele Android-ervaring bieden die nog drie tot vier jaar meegaat. Als dat is wat u zoekt, dan zou een Pixel 4a 5G aan al uw behoeften moeten voldoen.