Skip to content

Waarom het tellen van objecten op je iPhone beter is dan je denkt

25 de februari de 2023
GettyImages 183584119 f3d730f0656b4573b3446e7cf432252b

Belangrijkste leerpunten

  • Met een upgrade naar de iScanner-app kunt u objecten automatisch tellen.
  • Het is een van de vele apps die kunstmatige intelligentie gebruiken om objecten te tellen.
  • Een ontwikkelaar zegt dat zijn zoon de app gebruikt om zijn muntenverzameling te tellen.

Laat een doos met tandenstokers op de grond vallen en je iPhone kan nu tellen hoeveel er op te halen zijn, dankzij een onlangs bijgewerkte app. De Count-modus op iScanner maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om tijd te besparen bij het optellen van tandenstokers of andere objecten die u misschien wilt tellen. De iScanner-software is een van een groeiend aantal beschikbare AI-gestuurde tel- en tagging-apps. De mogelijkheid om dingen te tellen met je telefoon is misschien handiger dan je verwacht. “Ik herinner me dat ik over de update las en er niet veel over nadacht omdat ik geen moment kon bedenken waarop ik het zou moeten gebruiken”, zei Andreas Grant, een netwerkbeveiligingsingenieur die met AI werkt, in een e-mailinterview . “Maar zie, ik had het mis; mijn zoon was extatisch toen hij een manier vond om al zijn munten gemakkelijk te tellen.”

Tellen van de tel-apps

iScanner is een gratis app, maar om de Count-modus te gebruiken, moet je $ 9,99 per maand betalen of $ 19,99 voor een Pro-modusabonnement. Maar er zijn een heleboel andere apps beschikbaar die ook objecten tellen met je iPhone. Er is bijvoorbeeld Chooch IC2, een app die visuele AI gebruikt om items te tellen en te taggen. “Een lid van ons team is erg geïnteresseerd in tuinieren en ze gebruikt de app vaak om planten en bloemen te identificeren”, zei Emrah Gultekin, de CEO en mede-oprichter van Chooch, in een e-mailinterview. “IC2 geeft je zelfs de Latijnse namen.”

Iemand die handmatig wisselgeld telt.

IC2 zelf is potentieel een aanzienlijke vooruitgang in AI voor persoonlijk gebruik, omdat het AI in de palm van je hand plaatst, zei Gultekin. Je kunt de app trainen om nieuwe objecten te tellen en te herkennen. “AI-training lijkt erg esoterisch als je het ‘objectherkenningstraining’ noemt, maar als je het in actie ziet op IC2, maakt het AI-training echt,” zei Gultekin. “Je kunt zelfs onder je profiel kijken en de dingen zien die je hebt getraind.” De app CountThings claimt het telproces van zowel video’s als foto’s te automatiseren. Het bedrijf dat de app maakt, zegt dat deze in verschillende industrieën wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het aantal boomstammen op een stapel te tellen.

Tel uw frisdranken op

Als je echt van tellen houdt, wil je misschien de Maximo Visual Inspection-software van IBM eens bekijken. De app kan objecten binnen een afbeelding detecteren en labelen. “Stel je voor dat je een leverancier bent van een artikel (zoals frisdrank), en je wilt weten hoeveel flessen er in een winkelschap liggen”, schrijft ontwikkelaar Mark Sturdevant op de website van IBM. Vertrouw je AI niet om dingen voor je te tellen? Het American Museum of Natural History heeft DotDotGoose uitgebracht, een gratis, open-source tool om objecten in afbeeldingen handmatig te tellen. “De DotDotGoose-interface maakt het gemakkelijk om klassen van te tellen objecten te maken en te bewerken, en je kunt pannen en zoomen om nauwkeurig punten te plaatsen om individuele objecten te labelen”, aldus de website van het museum. Ik zie deze functie niet als iets revolutionairs in AI, maar eerder als een nieuwe stap in AI-technologie. In een Zwarte spiegel ader biedt het bedrijf Density hardware en software die het aantal mensen in een gebouw telt. De veilige toepassing is bedoeld om ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd in een gebouw zijn om de richtlijnen voor sociale afstand tijdens de coronaviruspandemie te handhaven. Andrew Farah, CEO van Density, schreef op de website van het bedrijf: “We werken eraan om vleesverwerkende fabrieken, distributiecentra, fabrikanten, kantoren, universiteiten en zelfs een heel dorp in Ohio open en veilig te houden.” AI is al lang in staat om objecten te tellen, zei Grant, maar het kan handig zijn om dingen op je smartphones te kunnen tellen. “Ik zie deze functie niet als iets revolutionairs in AI, maar eerder als een nieuwe stap in AI-technologie”, voegde hij eraan toe. “Het feit dat deze mogelijkheid efficiënt en compact genoeg is gemaakt om op iPhones te werken, is een duidelijke verbetering.”