Skip to content

Waarom ik bijna overstapte van een iPhone naar een Pixel

4 de juli de 2021
PXL 20210407 214745170b 787a0816bcf54d54ba94f9c9230ac77f

Belangrijkste leerpunten

  • Ik kreeg de kans om de nieuwste Pixel-telefoons van Google te vergelijken met mijn geliefde iPhone 12 Pro Max.
  • De Pixels leken sneller dan de iPhone, hoewel beide meer dan snel genoeg waren voor de meeste toepassingen.
  • Ik gaf de voorkeur aan de zachtere tinten van het iPhone-scherm en aan de uitstekende foto’s van de iPhone.

Ik heb de nieuwste Google Pixel-telefoons meegenomen voor een proefrit en ze zijn bijna geweldig genoeg om me weg te lokken van mijn iPhone 12 Pro Max. Mijn liefdesrelatie met de iPhone gaat terug tot het eerste model dat werd uitgebracht, en ik ben dolblij met het nieuwste vlaggenschip van Apple. Dus ik verwachtte niet dat ik zou worden uitgelokt door de Pixel-apparaten van Google. Uiteindelijk vond ik veel leuk aan de Pixels, maar de voordelen waren niet genoeg om me te laten overstappen.

Google versus Apple

Het kiezen van mijn favoriete telefoon was een moeilijke beslissing met zulke uitstekende keuzes. De iPhone 12 Pro Max biedt een zachter scherm, maar na wat tijd met de Pixels te hebben doorgebracht, vind ik hun vorm veel minder omslachtig dan de iPhone.

Ontwerp: Pixel

Tijdens het uitpakken van de Pixel 5 en de Pixel 4a van de fabrikant, was ik verrast door hoeveel ik van hun ontwerpen hield. Ze zijn strak en stijlvol zonder de flitsen van de nieuwste telefoons van OnePlus.

Alle producten van Google hebben een tactiele kwaliteit met zachte lijnen die erom smeken om gestreeld te worden. Het is nogal een contrast met het harde uiterlijk van de iPhone 12 Pro Max.

Scherm: iPhone

Bij het opstarten van de twee Pixels, verblindde hun uitstekende schermkwaliteit me bijna. De Pixels leken scherper en helderder dan het scherm op de iPhone. Maar nadat ik de Pixels een paar dagen had gebruikt, begon ik te verlangen naar de iets zachtere kleuren op de iPhone. Ik schrijf mijn voorkeur voor het iPhone-display op bij Apple’s True Tone-technologie, die de helderheid en kleur automatisch aanpast.

Snelheid: pixel

Apple schept op over de snelheid van de A14 Bionic-chip van de iPhone 12 Pro Max. Na onlangs overgestapt te zijn van een iPhone 7 Plus, was de snelheid van de Pro Max een openbaring als het ging om surfen op internet. Maar ik was verrast toen ik ontdekte dat de Pixels in het echte leven sneller waren dan de iPhone. De Pro Max is ongetwijfeld snel genoeg, maar de Pixels waren net een tikje sneller om apps te openen en door het besturingssysteem te navigeren.

Grootte: pixel

Ik ben dol op het gigantische scherm van de Pro Max omdat het groot genoeg is om mijn iPad te vervangen voor het kijken van films.

Close-up van iemand die de Google Pixel 5 en Pixel 4a vasthoudt.

Voor dagelijks gebruik gaf ik de voorkeur aan de kleinere formaten van de Pixels, waardoor ik me realiseerde dat er zoiets bestaat als te groot als het om schermen gaat.

Camera Showdown

Foto’s komen vaak neer op persoonlijke voorkeur als je verder gaat dan de technische specificaties. Zowel de Pixels als de iPhones hebben een enorm aantal megapixels en de nieuwste software om foto’s te verwerken. Uiteindelijk vond ik de foto’s die de iPhone maakte beter, maar je kilometerstand kan variëren, dus zorg ervoor dat je beide in een winkel uitprobeert als je tussen de modellen moet kiezen.

Camera’s: iPhone

Zowel de Pixels als de iPhone maakten fantastische foto’s, maar ik gaf de voorkeur aan de meer natuurlijke uitstraling van de Pro Max-afbeeldingen. Ik vond ook dat de Pixel-camera-app veel onhandiger was om te gebruiken dan degene die is opgenomen in iOS.

Levensduur batterij: iPhone

De Pro Max en de Pixels gingen beide een hele dag mee. Maar tegen het slapengaan was de Pixel 5 leeg terwijl de iPhone nog wat over had.

Accessoires: iPhone

De MagSafe-accessoires van Apple zijn een stijlvolle en praktische reeks magnetische widgets die je telefoon verfraaien.

Belkin 3-in-1 draadloze oplader met MagSafe

Google heeft niet dezelfde selectie accessoires voor zijn Pixel-lijn, hoewel derden tal van opwindende gadgets maken.

Gevallen: Pixel

De cases die Google voor de Pixels maakt, zijn enkele van de mooiste die ik ooit heb behandeld. Ze hebben interessante stofstructuren die goed in de hand liggen en de telefoons goed beschermen. De siliconen hoes voor de Pro Max is in vergelijking een beetje plakkerig.

Opladen: Pixel

De Pixel 5 biedt een functie voor omgekeerd draadloos opladen waarmee u van uw telefoon een draadloos oplaadstation kunt maken. De iPhone heeft draadloos opladen, maar dat is alles.

Besturingssysteem: iPhone

Hoe graag ik de Pixels ook gebruikte, ik was blij om aan het eind van de dag terug te keren naar de vertrouwde grenzen van het iPhone-besturingssysteem. De apps voor iOS zijn gewoon veel beter dan alles wat je voor Android kunt krijgen. Na wat tijd met de Pixels te hebben doorgebracht, was ik verrast door hoeveel ik ervan genoten heb om ze te gebruiken. De Pixels en de iPhone zijn allemaal solide apparaten met geweldige camera’s en snelle processors. Maar uiteindelijk blijf ik bij mijn iPhone 12 Pro Max dankzij de combinatie van een fantastisch scherm, sterk afgestelde software en een uitstekende batterijduur.