Skip to content

Waarom ik de nieuwe Bose QuietComfort 45-hoofdtelefoon wil

6 de juli de 2022
ScreenShot2021 09 02at11.23.34AM c625ea5681334077ba6504ff10958e0c

Belangrijkste leerpunten

  • Ik kan niet wachten om de nieuwe Bose QuietComfort 45 noise-cancelling hoofdtelefoon uit te proberen.
  • Bose belooft dat dit model 24 uur afspeeltijd biedt, wat mijn Apple AirPods Max handig zou verslaan.
  • Ik verwacht ook dat de Bose-koptelefoon comfortabeler zal zijn dan de AirPods Max.

De nieuwe Bose QuietComfort 45 (QC45) draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking roept naar mij. Ik kan de sirene van de Bose-headset nauwelijks horen sinds ik mijn nieuwe Apple AirPods Max-hoofdtelefoon draag, maar de Bose-blikken kunnen een duurzamere en comfortabelere optie zijn dan de beste van Apple. De QC 45’s van $ 329,95 zijn ook goedkoper dan de ProMax, die $ 549 kost. Maar de nieuwe Bose-headset belooft meer te zijn dan alleen een waardevoorstel. Ik heb verschillende Bose-headsets gehad, waaronder de huidige QuietComfort 35, en ben onder de indruk van hun, nou ja, comfort. De ProMax klinkt geweldig, maar hun strakke pasvorm en zwaar gewicht doet pijn aan mijn hoofd na lange luistersessies.

Betere levensduur van de batterij

Ik ben het meest enthousiast over de beweerde batterijduur van 24 uur van de QC45. De hoofdtelefoon laadt nu op via USB-C, en Bose zegt dat het twee uur duurt om volledig op te laden en een snelle 15 minuten voor drie uur afspelen. Ik heb nog nooit zoiets als deze batterijduur gekregen van andere koptelefoons die ik bezit. Ik heb het geluk dat ik 10 uur intensief gebruik kan maken van mijn AirPods Max, en dit kan vervelend zijn als ik ze voor langere tijd gebruik of tijdens een videogesprek op het werk.

“De nieuwe Bose-headset belooft meer te zijn dan alleen een waardevoorstel.” Verwacht echter geen radicaal vertrek in de looks-afdeling met Bose’s nieuwste. De QC45 is bijna niet te onderscheiden van het vorige model. Maar Bose beweert dat het uiterlijk van het nieuwe model strakker is en plooien en ruches zijn verwijderd uit zachte materialen, terwijl openingen tussen componenten zijn vervangen door vloeiende overgangen.

Houd het simpel

Een gebied waar de QC45s het moeilijk zullen hebben om de AirPods Max te verslaan, zijn de briljant eenvoudige bedieningselementen. De AirPods Max heeft een wiel om het volume aan te passen en knoppen om de ruisonderdrukking in of uit te schakelen, wat mogelijk de meest intuïtieve bedieningselementen biedt die ik ooit op een koptelefoon heb gebruikt.

De QC45 heeft daarentegen vier knoppen op de rechter oorschelp: volume omhoog, volume omlaag, aan/uit en Bluetooth-koppeling, en een voor de meest voorkomende taken, waaronder het beantwoorden en beëindigen van oproepen en het afspelen/pauzeren van muziek. Er is nog een knop op de linkeroorschelp om tussen modi te schakelen en de microfoon te dempen tijdens gesprekken.

Persoon die de volumeregelaars op de Bose QuietComfort 45-hoofdtelefoon gebruikt

Ik heb geen klachten over de ruisonderdrukking van de AirPods Max, maar op basis van de beschrijving van Bose zouden de QC45s geen moeite moeten hebben om het Apple-model bij te houden. De QuietComfort 45-hoofdtelefoon heeft slechts twee instellingen met behulp van een nieuw actief ruisonderdrukkingssysteem. In de QUIET-modus combineren microfoons binnen en buiten de oorschelpen met een gepatenteerde digitale chip om ongewenste geluiden in de middenfrequenties te detecteren, te meten en erop te reageren, zoals die in forenzentreinen. In de AWARE-modus schakelt de QC45-hoofdtelefoon over naar volledige transparantie, waarbij alles weer te horen is zonder ze af te zetten.

Bose biedt ook een intrigerende functie waarvan het beweert dat QC45-bezitters hun ruisonderdrukking kunnen delen. Een bundelvormige array isoleert hun stem, terwijl een afwijzingsarray de hoorbare afleiding om hen heen dempt en blokkeert, zoals een koffiemolen of een blaffende hond, zodat ze niet worden opgepikt en doorgegeven aan degene met wie ze praten. Vermoedelijk betekent de isolatiefunctie dat iedereen met wie je aan de telefoon of in videogesprekken praat, je beter zal horen. Als het QC45-model zijn hype waarmaakt, zou ik serieus overwegen om mijn AirPods Max in te ruilen. Mijn oren hebben last van de AirPods en de 24 uur beloofde batterijduur van het Bose-model is verleidelijk. Ik kan niet wachten om ze uit te proberen als ze op 23 september uitkomen.