Skip to content

Waarom ik MeetinVR zal gebruiken voor al mijn Virtual Reality-vergaderingen

2 de juli de 2021
MeetinVR b2c2c6b96347425d8e397a6f4517ab6e

Belangrijkste leerpunten

  • De samenwerkingssoftware MeetinVr laat je notities maken en ideeën en documenten bespreken in virtual reality.
  • ik vond MeetinVR intuïtief en leuk om te gebruiken.
  • De app wordt bestuurd via een virtuele tablet, wat is alsof je een iPad in VR hebt.

Ik wil na gebruik nooit meer een persoonlijke zakelijke bijeenkomst hebben MeetinVR, de virtual reality-app die onlangs is uitgebracht voor de Oculus Quest 2. Vanaf het moment dat ik de virtuele omgeving van . betrad MeetinVR, Ik had een geweldige tijd, wat ik niet kan zeggen over de meeste Zoom-oproepen. Het eerste wat ik deed na het opstarten van de app was een avatar kiezen. Dit zijn niet je gebruikelijke stokachtige figuren. De MeetinVR software zet een tweedimensionale selfie om in een 3D-weergave. Het kan zelfs uw gezichtsuitdrukking, botstructuur en haar- en oogkleur vastleggen. “In plaats van ingewikkelde gebaren te leren of door bestandsmenu’s te navigeren, communiceer je gewoon met de tablet op de manier die je waarschijnlijk al kent.”

Kies uw mening

Vervolgens voer je de MeetinVR ruimte, die eruitziet als een gigantische kamer die boven een scène naar keuze zweeft, inclusief een ruimte uit de ruimte. Ik koos een uitzicht op de bergen van Vietnam, en ik bleef een paar minuten aan het raam hangen en staarde naar het adembenemende landschap. Toen de virtuele tablet opdook, begon ik van oor tot oor te grijnzen. Dit is de toekomst, dacht ik. De tablet lijkt een eenvoudig idee, maar is geniaal. Heel eenvoudig, het is alsof je een iPad in VR hebt. In plaats van ingewikkelde gebaren te leren of door bestandsmenu’s te navigeren, communiceer je gewoon met de tablet op de manier die je waarschijnlijk al kent.

U krijgt toegang tot de tablet door op het pictogram op uw virtuele pols te tikken. Van daaruit kunt u aantekeningen maken, op internet surfen, documenten openen en nog veel meer. Het verwijderen van objecten is net zo eenvoudig: je hoeft ze alleen maar te gooien om objecten te laten verdwijnen. Het eerste wat ik deed was proberen een aantekening te maken, en het viel me op hoe ongelooflijk eenvoudig het was. Ik gebruikte de ingebouwde spraakherkenningsfunctie en binnen enkele seconden dicteerde ik een bericht. Alleen al deze functie was de toegangsprijs (gratis voor de basisversie) waard. Ik zag mezelf deze virtuele ruimte gebruiken om samen te werken met collega’s en snel aantekeningen te maken tijdens vergaderingen. Wanneer u zich aanmeldt voor een betaald account, kunt u ook documenten, video’s of 3D-modellen opslaan om aan bezoekers te laten zien.

Beter dan zoomen?

Zoals veel mensen ben ik de Zoom-oproepen zat. Maar ik ontdekte dat vergaderen in virtual reality beter is dan een videochat, om de simpele reden dat het vermoeiend is om de hele tijd voor de camera te staan. Ik gaf er de voorkeur aan om als een virtuele avatar te verschijnen boven het omgaan met rare camerahoeken in een videochat. Ik probeerde MeetinVR te gebruiken met een vriend, en het was zo simpel als een e-mail naar hen een wachtwoord, en ze konden de vergaderruimte betreden die ik had gemaakt. Maar het host grotere groepen waar de app schittert. U kunt een ruimte betreden met 6-12 stoelen met whiteboards en de mogelijkheid om bestanden te openen. Er is ook een ruimte met 32 ​​zitplaatsen en een groot scherm waar de gastheer een presentatie kan delen of een workshop kan geven.

Een screenshot van een MeetinVR-bijeenkomst.

Er zijn ook andere opties beschikbaar als je virtuele zakelijke vergaderingen wilt uitproberen met de Oculus Quest 2. Daar is de app ondergedompeld waardoor je in een kantoor zweeft in verschillende omgevingen. Met Immersed sluit je je laptop, desktop of telefoon aan en heb je toegang tot al je data.

ondergedompeld laat je ook contact maken met andere mensen. De “Elite”-versie, die $ 14,99 per maand kost, bevat vijf virtuele monitoren en biedt vier privémedewerkers en een gedeeld whiteboard. In een recente test vond ik de graphics in Immersed iets scherper dan die in MeetinVR. U kunt ook overwegen om de Ruimtelijk app waarmee u in VR kunt werken, samen met apps voor desktopproductiviteit zoals Microsoft Office. Deze app heeft een samenwerkingsfunctie waarmee u teamleden naar uw werkruimte kunt brengen en de weergaven van verschillende toepassingen kunt delen. Maar voorlopig gaat er niets boven de eenvoud van MeetinVR. De aangepaste pictogrammen en virtuele tabletfuncties zorgen ervoor dat u nooit meer in een ander vliegtuig wilt stappen voor een zakenreis in de echte wereld.