Skip to content

Waarom ik niet kan wachten om de Xbox Series X te krijgen

6 de augustus de 2021
ScreenShot2020 10 14at12.33.13PM 90d877c6ec2c40a8bee9fa1cb7244c82

Belangrijkste leerpunten

  • De Xbox Series X kan rechtstreeks of als onderdeel van Xbox All-Access worden gekocht.
  • Achterwaartse compatibiliteit ziet er al geweldig uit.
  • Xbox Game Pass is de sleutel tot het succes ervan.

Een gameconsole die $ 499 kost, eruitziet als een lelijke luidspreker en niet veel exclusieve games in het verschiet heeft? Ga hier weg, toch? Fout. De Xbox Series X lijkt waarschijnlijk te veranderen wat we allemaal denken te weten over gameconsoles, en het is nog maar de eerste dagen.

Wat biedt de Xbox Series X eigenlijk?

Als een langdurige Xbox-fan heb ik de aankondigingen bekeken en me verdiept in de opsommingstekens, en ze waren … prima. Prima. In zekere zin voelde het alsof Microsoft het slachtoffer was geworden van zijn eigen succes. Ik ben dol op mijn Xbox One X en gebruik hem de meeste dagen, dus was er een andere console nodig om me te verleiden? Voor mij waren lanceringsspellen cruciaal en, nou ja, ze zijn niet geweldig. Die spellen omvatten: Assassin’s Creed Valhalla, Destiny 2: Beyond Light, Vuil 5, De valkenier, Gears Tactics, Marvel’s Avengers, NBA 2K21, Tetris Effect: Connected, Watch Dogs: Legion, en Yakuza: als een draak. Bijna al die spellen zijn elders in een of andere vorm beschikbaar. De lanceringsvensterspellen gaan op dezelfde manier verder met die van Call of Duty: Black Ops Koude Oorlog (kan de naam nog langer worden?) en Cyberpunk 2077 leidend in titels die ook beschikbaar zijn op de huidige generatie consoles. Dus, wat geeft? “Het wordt alleen maar beter als de wil van Halo Oneindig en er komen er nog meer.”

Het is een upgrade, geen hele nieuwe console

Je zou zeker een gewone Xbox One kunnen blijven gebruiken en gelukkig zijn, maar dat komt omdat het hele punt van de Xbox Series X niet is dat het een hele nieuwe wereld van gamen is – het is een evolutie van wat we al hebben.

Kopafbeelding Xbox Series X achterwaartse compatibiliteit

Herinner je je al die keren dat je een nieuwe pc hebt gekocht of bestaande componenten hebt geüpgraded? Je werd aangetrokken door je favoriete ‘oude’ spel, toch, om te zien hoe geweldig het eruit zag en voelde. Ik vind het leuk om te zien hoeveel beter World of Warcraft staat op elke nieuwe pc-upgrade die ik maak. De Xbox Series X is nu zo. Het zorgt voor een revolutie in wat je al hebt met de belofte van een aantal exclusieve en unieke titels verderop in de lijn, terwijl ontwikkelaars blijven ontdekken wat het systeem precies kan bereiken. Laten we eens kijken naar recente rapporten van mensen die de nieuwe console hebben ervaren. Met name de ervaren freelance journalist Geoff Keighley tweette zijn indrukken van de Xbox Series X. Beperkt tot alleen achterwaarts compatibele titels en hij was onder de indruk toen hij zag hoe snel de Quick Resume-functie is. Recente games hebben het de laatste tijd zeker moeilijk op de Xbox One. Games zoals Forza Horizon 4 en Controle hebben last van lange laadtijden die al snel frustrerend bleken, en ze zijn lang niet de enige. De Xbox Series X zal daar verandering in brengen.

“Laadtijden VAST verbeterd over de hele linie. Ik heb getest Fortnite, Warzone, Ori, Batman: Arkham Knight, zelfs oudere titels zoals Moderne oorlogsvoering 2 en Oorlogswapens (de originele 360 ​​disc-versies!)”, legt Keighley uit. Op dezelfde manier klinkt Quick Resume alsof het een game-changer zal zijn. Keighley legt uit dat het “bijna als Alt-TABing” is. Dat soort gebruiksgemak klinkt buitengewoon handig voordat je zelfs maar hebt nagedacht over hoe exclusieve Xbox Series X-games eruit kunnen zien.

Waarom $ 499 niet zo’n slechte prijs is (soort van)

Ik zeg niet dat de Xbox Series X niet moeilijk te verkopen is. Het is een moeilijk jaar geweest voor vrijwel ons allemaal, en $ 499 is veel geld. Dat is eigenlijk waar Microsoft het juiste idee heeft. Via de Xbox All Access-service kun je je effectief abonneren op een Xbox Series X, een beetje alsof je je aanmeldt voor een nieuw telefooncontract.

Een weergave van de boven- en onderkant van de Xbox Series X wanneer je verticaal staat

Voor $ 34,99 in de komende 24 maanden krijg je een Xbox Series X-console, plus 24 maanden Xbox Game Pass Ultimate. Dit is de killer-app van Microsoft, waarmee je volledig gratis kunt genieten van een catalogus met honderden games, een beetje zoals Netflix. Er worden regelmatig nieuwe games toegevoegd, inclusief de nieuwste door Microsoft gepubliceerde games. Het is sowieso meestal $ 14,99 per maand, dus $ 20 per maand voor de nieuwste gameconsole? Hoe kan iemand iets weerstaan ​​dat in feite werkt als een heerlijke koffie per week? Als je je geen zorgen hoeft te maken over het budget voor het kopen van nieuwe games, en je kunt ervoor kiezen om maandelijks te betalen, dan voelt de Xbox Series X als een geweldige deal, zelfs als er nog niet veel exclusieve games zijn. Nog steeds beter? Het wordt pas beter als je het leuk vindt Halo Oneindig en er komen er meer. Daarom krijg ik de Xbox Series X zo snel mogelijk. En jij dan?