Skip to content

Waarom ik vanaf 2018 een mobiele Harry Potter-game speel

5 de augustus de 2021
IMG 0001 3715900a2ec1475ea04c700f21012b91

Ik waag me hard aan het geheugen met mijn goede vrienden Hagrid, professor Anderling en Sneep. Oké, niet in het echte leven, maar ik heb Jam City’s gespeeld Harry Potter: Zweinsteinmysterie voor de afgelopen twee weken. Ik heb onlangs geïnvesteerd in een tweede generatie 11-inch iPad Pro en voordat ik hem kocht, wist ik dat ik wat games zou willen downloaden. Als fervent Harry Potter-fanaat dacht ik dat dit avonturenspel een goede eerste download op mijn nieuwe apparaat zou kunnen zijn. Er zijn een paar functionaliteiten en ontwerpwijzigingen die deze game-ervaring beter hadden kunnen maken, maar het had nog steeds een mooi historisch tintje met verschillende uitdagingen die je trivia-vaardigheid testen om spreuken, zinnen en drankjes uit de populaire franchise te onthouden. “Er zijn tal van mobiele Harry Potter-apps, maar niet veel van hen vangen het avontuurlijke aspect adequaat op.” Kijk, ik heb ervoor gekozen om dit oude spel uit 2018 te spelen omdat het bijvoorbeeld de hoogste beoordeling heeft in de Apple App Store voor Harry Potter games met een 4,7 van de vijf sterren uit ongeveer 909.000 beoordelingen. Ten tweede wilde ik een avonturenspel spelen met een lange levensduur en Zweinstein Mysterie staat op nummer 28 in de App Store-avonturenkaart. Er zijn genoeg van Harry Potter mobiele apps die er zijn, maar niet veel van hen vangen het avontuurlijke aspect adequaat op. De andere spellen die ik tegenkwam waren vooral gewoon Harry Potter thema-puzzel en bijpassende edelsteenspellen. ik. Dus, eerlijk gezegd, waarom zou je niet een spel pakken dat de grootste kans heeft dat ik ervan hou?

Me opwinden

Ik heb mijn eigen speelfiguur kunnen ontwerpen! Hoewel ik een beetje verdrietig ben dat ik geen laag zoemend kapsel kon kiezen zoals het mijne omdat ik een vrouwelijk personage koos, ging ik in plaats daarvan voor een korte ijsblonde pixiesnit. In de meeste games die ik heb gespeeld, heb ik volledige mannelijke en vrouwelijke functies gekregen, ongeacht het geslacht van de speler die ik kies. Jam City miste absoluut de inclusiviteitscue op deze. Maak in ieder geval kennis met de stijlvolle en geestige Wynter Stargaze. Deze naam kwam helemaal in me op nadat ik haar had ontworpen, het was zoals het bedoeld was.

Door de speler gecreëerd studentenpersonage in Harry Potter: Hogwarts Mystery

Toen ik het spel opstartte, kreeg ik een openingsscène vol muziek en cameo’s van klassieke personages (handig omdat ik de films al een tijdje niet meer heb gezien). Ik heb zelfs mijn acceptatiebrief naar Hogwarts gekregen. Daarna genoot ik van de reis naar Diagon Alley om mijn toverstok te kiezen en mijn eerste vriend, Rowan, te ontmoeten. Vanaf hier ging het spel vrij soepel vooruit en werd het niet om de paar minuten onderbroken door de typische advertenties. Ik werd ingedeeld in Ravenklauw, het huis dat ik wilde. Net als typische avonturengames krijg je een overkoepelend beeld van beloningen, kamers en andere dingen die je kunt ontgrendelen terwijl je door de levels beweegt. Hoewel het simplistisch is, is het ontwerp van de Hogwarts-campus goed gedaan, van de Grote Zaal tot het Zwerkbalstadion en de Charms Classroom. Ik kan zien dat de ontwerpers van de game echt inspiratie uit de films hebben gehaald en toch een persoonlijk tintje hebben gegeven.

Mijn favoriete aspect van het spel is dat ik vrienden kan maken en gesprekken kan voeren om hun vertrouwen te winnen. Ik kan kiezen uit een verscheidenheid aan dialoogopties, en uiteindelijk hoe meer vertrouwen ik opbouw met vrienden, hoe dichter ik bij hen kom om missies met mij aan te gaan. Van de andere avonturenspellen die ik heb gespeeld (meestal veel Grafrover op mijn PS4) krijg ik niet de kans om op deze manier relaties op te bouwen, hoewel ik vaak paden met mensen kruis.

Waar het spel tekort schoot

De game zit boordevol dialogen, maar buiten de openingsscène is er niet veel geluid… Dat vond ik heel vreemd. Je zult de dialoog moeten lezen en genoegen moeten nemen met wat gezichtsuitdrukkingen en een paar kleine geluiden zoals gegrom en gelach. Gameplay is helaas gebaseerd op een energiebalk, zoals veel games uit die tijd. Ik begon met 25 eenheden energie om te gebruiken, en sindsdien heb ik me opgewerkt tot 27 (de energiebalk neemt toe naarmate ik hogere niveaus bereik).

Het is echter moeilijk om dit spel langer dan 10 tot 15 minuten per keer te spelen, want als ik geen energie meer heb, kan ik niet verder totdat ik weer oplaad, wat na verloop van tijd gebeurt (tenzij je voor meer wilt betalen, natuurlijk). Het duurt 4 minuten om één energie op te laden, dus om volledig op te laden, duurt het nu bijna twee uur. “Er zijn een paar functionaliteiten en ontwerpwijzigingen die deze game-ervaring beter hadden kunnen maken.” Dit is vooral jammer omdat de game ook een tijdslimiet stelt aan alle taken. Soms krijg ik drie uur om een ​​drankje te brouwen, en als ik dat niet voor elkaar krijg met slechts één energiereep, moet ik wachten en de wedstrijd nauwlettend in de gaten houden. Soms zijn die tijdsbeperkingen nog schandaliger, zoals deze 12 uur wachten om de Niffler weer te voeren. Dit is absoluut een game waarvoor je meldingen wilt ontvangen, omdat er een waarschuwing wordt verzonden wanneer je genoeg energie hebt om een ​​taak te voltooien.

De Niffler voeden in Harry Potter: Hogwarts Mystery

Het belangrijkste dat me opvalt met dit spel, is de manier waarop je charmes en toverdrankjes in de klas moet voltooien. Om een ​​nieuwe vaardigheid te verwerven, moet je vijf sterren verdienen, en je verdient deze sterren door korte taken uit te voeren, zoals het bord lezen, bepaalde bewegingen oefenen of met klasgenoten over de leerinhoud praten. Maar gek genoeg doe je deze dingen niet echt, je klikt er gewoon doorheen. Als er bijvoorbeeld een taak is om met een klasgenoot te chatten en het is vier punten waard voor een ster, tik ik gewoon vier keer op die klasgenoot en voltooi ik de taak, in plaats van daadwerkelijk met de persoon te praten.

Elke tik kost ook één energiepunt, dus je moet echt de juiste combinatie van taken vinden om te voltooien om vijf sterren te verdienen en nieuwe vaardigheden te verwerven. “Dit is absoluut een spel waarvoor je meldingen wilt ontvangen…” Een manier om al deze obstakels te omzeilen is natuurlijk door geld uit te geven. Je kunt zo ongeveer alles in het spel kopen dat je kunt verdienen, van energie tot munten en diamanten. Ik ben een echte Harry Potter Stan, maar ik weiger geld uit te geven om vooruit te komen in dit spel. Het is 100% mogelijk om dit spel te verslaan zonder geld uit te geven, maar het kan behoorlijk lang duren vanwege de manier waarop het spel is ontworpen. Ongeacht de fouten van deze game (en er zijn er veel), ik zal blijven spelen Zweinstein Mysterie alleen omdat ik te toegewijd ben om het spel te voltooien, en misschien zal ik duimen voor een herontwerp van de tijdslimieten. Ik ben vooral geïnteresseerd in wat er is gebeurd met mijn broer die van Zweinstein is verdreven. Oh, ik zal ook veel tijd in de duelkamer doorbrengen, dus ik kan klaar zijn voor het geval “hij die niet genoemd mag worden” besluit me een bezoek te brengen. Natuurlijk, het is een oud spel, maar ik ben nog steeds in de ban.