Skip to content

Waarom ik zo enthousiast ben om Ratchet & Clank: Rift Apart te spelen

13 de juli de 2021
RC RiftApart Grindrail PS5 scaled 2acbaf03f15b4ecb83843528d6f9df48

Belangrijkste leerpunten

  • Ratchet & Clank: Rift Apart wordt uitgebracht op 11 juni 2021 en brengt luchthartig plezier terug naar third-person shooters door middel van nieuwe gameplay-mechanica en -ontwerp.
  • Sony’s favoriete duo pakt het verhaal aan dat 19 jaar geleden in gang is gezet en herbekijkt vragen waar fans al jaren over discussiëren.
  • De introductie van een speelbare vrouwelijke hoofdrolspeler is een welkome aanvulling op de vaste serie en belooft een uitstekende verhaalvertelling.

Na acht lange jaren van saaie copy-and-paste shooters, zijn Ratchet en Clank terug om wat broodnodig plezier in het genre te injecteren met Ratchet & Clank: Rift Apart. Ik zeg acht jaar omdat ik de reboot van 2016, die puur diende als een koppeling met de middelmatige film met dezelfde naam, buiten beschouwing laat. canoniek, In de Nexus was de laatste game in de serie die voortbouwde op het bijna twee decennia lange verhaal waarin ik mijn tijd heb geïnvesteerd, en het is die geschiedenis die ik met veel plezier voortzet met de nieuwste aflevering.

Ratchet & Clank is een van die series die me een warm en wazig gevoel geven van binnen. Het is de allerbelangrijkste nostalgiefactor van het revolutionaire gamebedrijf Insomniac Games, dat de buddy-cop-filmtroop opnieuw heeft uitgevonden in een bestverkopende gameserie. De enige reden waarom ik deze zomer een PS5 zal kopen, is dat ik terug kan komen met twee van mijn beste vrienden uit mijn jeugd.

Gamen op het volgende niveau

Een eerder uitgebrachte gameplay-demo van zeven minuten toont een prachtig weergegeven wereld en ons favoriete duo dat de melkweg vervuilt. Het introduceert volledig gerealiseerde, snel veranderende landschappen die nu alleen mogelijk zijn dankzij de solid-state drive van de PS5.

Die sfeervolle, buitenaardse score en de kleurrijke details van zijn personagemodellen en wereld vereisen de inzet van nieuwe gameplay-stijlen. De game heeft mijn aandacht meer dan getrokken en ik kijk ernaar uit om in een oogwenk tussen buitenaardse werelden te reizen met haptische integratie die echt een next-gen-ervaring oplevert. Ik ben klaar om de zachte, vervagende vibratie van een goed getimede Shadow Bomb of de terugslag van een dubbelloops vervreemd jachtgeweer te voelen. Gescheiden verhaallijnen worden echter doodgemaakt. Vooral met de Ratchet & Clank series, het zijn meestal de zwakste titels (ik kijk naar jou Grootte doet er toe). Ze zijn tenslotte een duo, en ik ben niets zonder Clank, mijn jetpack-en-helikopterhybride.

Vergeten Lore

De trailer introduceert ook een mysterieuze vrouwelijke Lombax, die zeker een sleutel in de canon van de serie zal gooien. Hoewel we andere Lombaxes hebben gezien, namelijk de bijna vergeten Angela Cross in het tweede deel van de serie, Commando gaan, zijn we sindsdien ertoe gebracht te geloven dat Ratchet de laatste van zijn soort is.

Nieuw Lombax-personage in Ratchet & Clank: Rift Apart

Deze speelbare vrouwelijke Lombax komt waarschijnlijk uit een andere dimensie, aangezien het verkoopargument van de game interdimensionaal wereldhoppen is, maar ik ben verheugd om te zien of hier een diepere verhaallijn te vinden is. Duiken in de grotere kennis van de Lombax-soort zou baanbrekend zijn voor de serie – het bestaan, of het ontbreken daarvan, en het belang van de katachtige mensachtigen is een hot topic gebleven onder fans. Ik verwacht dat Insomniac ons de antwoorden zal geven waar we naar op zoek waren sinds we de verlaten Lombax-ruïnes van de eens zo glorieuze race in Vernietigingswerktuigen. De geschiedenis van Lombax is altijd ongrijpbaar geweest en ik hoop scheur uit elkaar opent eindelijk de sluizen.

Een nieuwe kijk op een oude hit

De ontwikkelaars schakelden de productieve schrijver Sam Maggs in om het schrijfteam te leiden en het verhaal voor de serie te helpen uitwerken. Ze is gespecialiseerd in verhalen waarin vrouwen centraal staan, waaronder succesvolle periodes met Marvel’s Captain Marvel single-issue strips en graphic novels, evenals DC’s Brave and Bold-serie. Ze weet boeiende, veelzijdige en zelfvoorzienende vrouwelijke leads te schrijven. En ik ben geobsedeerd. Het gebrek aan vrouwelijke opties in nieuwere verhaalgestuurde videogames is de belangrijkste reden waarom ik vastzit aan mijn achtste playthrough van een volledig aangepaste Skyrim. Dus om een ​​meester in het genre van vrouwelijke hoofdrolspelers te hebben die een van mijn favoriete series aller tijden siert, is bijna hetzelfde als de ontwikkelaars die mijn persoonlijke dagboekaantekeningen lezen. De momenteel niet nader genoemde vrouwelijke Lombax zal zeker andere fans boeien, maar op dit moment vind ik het prima dat het alleen een traktatie voor mijn plezier is.

Ik kijk ook uit naar puur, destructief plezier. Zoveel games hebben de funfactor achterwege gelaten en vervangen door een toewijding aan ruig realisme met een filmische behuizing. Het heeft natuurlijk zijn plaats, maar soms wil je jezelf gewoon verliezen in een wereld met een paar bijdehante antropomorfe buitenaardse wezens. Is dat te veel gevraagd? Ik denk het niet, en het lijkt erop dat de hogere mensen bij Insomniac Games dat ook niet doen, die eindelijk hun melkkoe uit de schuur hebben gelaten. Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn over de toekomst van Ratchet & Clank; mijn 6-jarige ik kan niet wachten. Ik koop deze dag één en dat zou jij ook moeten doen.