Skip to content

Waarom je meer videoreceptionisten gaat zien

30 de mei de 2023
GettyImages 1209374969 d6eb3fbdf83c4c2db38108be7a33bda6

Belangrijkste leerpunten

  • Zoom heeft een nieuwe functie waarmee bezoekers op afstand kunnen inchecken met behulp van de software.
  • Bedrijven willen videodiensten gebruiken om persoonlijk contact te vervangen, aangezien ze overwegen om externe medewerkers terug naar kantoor te halen.
  • De service van Zoom kost $ 499 per jaar per kamer en laat een receptioniste met bezoekers spreken en ingangen ontgrendelen via video.

De volgende keer dat u incheckt bij een receptioniste, is dat misschien via Zoom. Het videoconferentiebedrijf zei dat zijn nieuwe service mensen die kantoren bezoeken in staat stelt om in te checken zonder fysiek contact. Het enige dat u hoeft te doen, is een Zoom-oproep starten om met een menselijke receptioniste op een externe locatie te spreken. Experts zeggen dat videodiensten de verspreiding van COVID-19 kunnen helpen voorkomen zodra mensen weer op kantoor zijn. “Elke manier waarop we fysiek contact nu kunnen beperken, zal de verspreiding van COVID-19 helpen stoppen”, zei Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs, een bedrijf dat camera’s voor videoconferenties maakt, in een e-mailinterview. “Deze tool zal breder worden gebruikt, buiten bedrijven, maar voor ziekenhuizen, dokterspraktijken, scholen en andere beroepen die niet op afstand kunnen werken.”

Zeg gewoon je naam

De receptionistfunctie van Zoom werkt door bezoekers een touchscreen in de lobby van een gebouw te laten naderen, en de receptionist kan via Zoom met bezoekers praten en ze op afstand het gebouw binnenlaten. Een andere nieuwe Zoom-functie gericht op sociale afstand laat gebruikers in realtime zien hoeveel mensen er in een kamer zijn, met behulp van het Zoom Dashboard en Scheduling Display. Harry Moseley, Global Chief Information Officer van Zoom, vertelde CNBC in een interview dat de nieuwe functie receptionisten overal ter wereld laat werken. Het is bedoeld voor bedrijven om te implementeren en kost $ 499 per jaar per kamer. Elke manier waarop we fysiek contact nu kunnen beperken, helpt de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Maar Zoom is niet het enige bedrijf dat aandringt op videoreceptionisten. De receptioniste laat mensen bijvoorbeeld inchecken op een iPad en informeert werknemers automatisch wanneer hun bezoekers arriveren via e-mail, sms en Slack. Er is ook Virtelo, een video-ontvangstservice waarmee bezoekers op een touchscreen kunnen drukken wanneer ze aankomen, in plaats van met iemand persoonlijk te praten. Waarnemers zeggen echter dat videoreceptionisten waarschijnlijk niemand werkloos zullen maken, omdat ze nog steeds afhankelijk zijn van mensen. “Zoals we hebben geleerd, zijn niet alle klussen gemakkelijk thuis te klaren, dus zelfs als we naar kantoor terugkeren, zal het niet op volle capaciteit zijn”, zei Weishaupt. “Hierdoor kunnen administratieve functies op afstand werken nu we het nieuwe tijdperk van hybride werk ingaan.”

Klantenservicemedewerker in gesprek met iemand in een videogesprek

Communicatie op afstand is er om te blijven, zelfs nu de vaccins tegen het coronavirus door de VS druppelen, zei Tristan Olson, het hoofd van Venture, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het helpen van bedrijven bij het gebruik van video. Veel bedrijven proberen erachter te komen hoe ze werknemers langdurig thuis kunnen laten werken, zei hij. “Zelfs wanneer persoonlijk werk terugkeert, voorzien we dat videoproducten zoals inchecken op afstand de norm worden”, voegde Olson eraan toe.

Tekens die u screenen

Zelfs tekenen kunnen u binnenkort screenen. Het bedrijf 22Miles maakt TempDefend, een digitaal bord dat bedoeld is om bij ingangen van gebouwen te worden geplaatst en dat kan worden uitgerust met virtuele receptioniste-mogelijkheden. Met deze optie worden beheerders gewaarschuwd voor hoge temperaturen wanneer bezoekers worden gescand. TempDefend kan ook controleren of meerdere gebruikers tegelijkertijd binnenkomen, waarbij de temperatuur van elke gebruiker op het scherm wordt weergegeven. “Om het aantal contactmomenten verder te verminderen, kunnen veel kiosken worden uitgerust met spraakbesturingsopdrachten om directe communicatie en aanwijzingen mogelijk te maken, of zelfs met een virtuele receptioniste die veilig kan videochatten en een veilig incheckproces kan bieden via live videostream,” Tomer Mann , executive vice president bij 22Miles, zei in een e-mailinterview. Experts zeggen dat de uitrol van tools op afstand, zoals videoreceptionisten, betekent dat u in de toekomst waarschijnlijk niet meer aan een bureau gebonden zult zijn. “Zelfs als receptioniste, uitvoerend assistent of officemanager, kunnen banen waarvoor in het verleden één persoon op kantoor was, nu effectief op afstand met hun team werken”, aldus Weishaupt. “Kantoorbezoekers kunnen naadloos communiceren met admin-teams wanneer ze binnenkomen voor een interview, een nieuw zakelijk voorstel of zelfs vereist onderhoud, en het team kan nog steeds coördineren alsof ze ter plaatse zijn.”