Skip to content

Waarom je misschien geen dure smartphone nodig hebt?

15 de juni de 2021
Galaxy A Unpacked main2 564659b47ab5415bb1f2ef3cfa662dad

Belangrijkste leerpunten

  • De nieuwe Samsung A-serie zou de noodzaak om een ​​vlaggenschiptelefoon aan te schaffen teniet kunnen doen dankzij voortdurende upgrades.
  • Nieuwe upgrades voor de A-serie zijn onder meer hogere verversingssnelheden, betere batterijen en ondersteuning voor meer 5G-netwerken.
  • Experts zeggen dat gebruikers die niet ‘het beste van het beste’ nodig hebben, zowel geld als tijd kunnen besparen door voor de middenklasse varianten te kiezen.

Nu Samsung vlaggenschipfuncties naar zijn mid-range line-up brengt, neemt de noodzaak om duurdere apparaten aan te schaffen af, zeggen experts. Samsung’s Galaxy S-serie is al jaren het beste wat het te bieden heeft. Hoewel dat technisch nog steeds waar is, heeft de smartphonefabrikant onlangs onthuld dat hij een van zijn belangrijkste ‘vlaggenschip’-functies naar de A-serie zou brengen, de meer betaalbare mid-range apparaten. Deze stap, samen met betere ondersteuning voor 5G-netwerken, zou de noodzaak om die duurdere apparaten uit de S-serie aan te schaffen, volledig teniet kunnen doen. “De telefoons uit de A-serie van Samsung zijn geweldige telefoons met een aantal behoorlijk geavanceerde functies voor een betaalbare prijs”, vertelde Peyton Leonard, een smartphone-expert bij AutoInsurance.org,.

Bouwen voor budget

Ja, het is waar dat de A-serie niet dezelfde aantrekkingskracht heeft als de Samsung Galaxy S-reeks. De S21, S21+ en S21 Ultra zijn nog steeds het beste dat het bedrijf te bieden heeft. Als u echter op zoek bent naar een goede smartphone met een geweldige reeks functies, hoeft u misschien niet de $ 800- $ 1200 uit te geven waar de vlaggenschipreeks om vraagt. In de nieuwste vernieuwing van de A-serie heeft Samsung grotere displayers, een grotere batterij en een verbeterde processor ingepakt. De A52 heeft nu een 6,5-inch Super AMOLED-scherm – een upgrade die in het verleden is geïntroduceerd – maar dat scherm is nu nog vloeiender dankzij een verhoging van de verversingssnelheid, met ondersteuning voor 90 Hz nu ingebouwd.

Dat is ook niet de enige merkbare upgrade. De A52 is nu voorzien van het bekende quad-camerasysteem van Samsung, met onder meer een 64 megapixel primaire sensor. Deze sensor heeft ingebouwde beeldstabilisatie, wat betekent dat je foto’s er scherper en vloeiender uit moeten zien, ondanks eventuele trillingen die kunnen optreden wanneer je op de ontspanknop drukt. Om dingen op te fleuren, bevat de A52 ook een van de nieuwere 720G-chipsets van Qualcomm, evenals opties voor 4 GB, 6 GB of 8 GB RAM. Voor opslagruimte kijk je naar overal van 128 tot 256 GB ingebouwd, met ondersteuning voor externe microSD-kaarten zo groot als 1 TB. De A52 5G biedt een Qualcomm 750G-chipset voor degenen die wat meer kracht willen, die profiteren van de steeds groter wordende 5G-netwerken die momenteel worden uitgerold. De A52 5G biedt ook tot 120 Hz op zijn scherm, waardoor hij in dezelfde marge komt als de S21 Ultra, die momenteel voor $ 999 wordt verkocht.

De normen breken

Een van de redenen waarom de upgrades van de A-serie zo belangrijk zijn, is het prijsverschil tussen de mid-range apparaten en hun premium tegenhangers in de S-serie. Hoewel de Amerikaanse prijzen voor de updates A-serie nog niet zijn vrijgegeven, zullen de Britse prijzen voor de A-52 5G ongeveer £ 399 bedragen, wat ongeveer $ 550 zou moeten zijn als de prijzen hetzelfde blijven. Dat is ongeveer $ 150-200 goedkoper dan de S21, wat het een aantrekkelijkere optie zou kunnen maken voor gebruikers die een nieuw Android-apparaat willen kopen zonder vlaggenschipprijzen te betalen. Afgezien van de prijs, is een andere mogelijke reden waarom je misschien een niet-vlaggenschip-telefoon wilt, dat Samsung’s recentere aanbod uit de S-serie gevoelig is voor problemen met oververhitting.

De Samsung A-serie smartphones.

Meerdere gebruikers hebben forums en Reddit bezocht om de oververhittingsproblemen van de S21’s te bespreken, waarbij sommigen zelfs vermeldden dat ze contact zouden opnemen met Samsung voor hulp als het probleem aanhield. Oververhitting is ook niet nieuw in de smartphones van Samsung. Enkele jaren geleden, toen de Samsung Galaxy Note 7 werd uitgebracht, kregen gebruikers al snel problemen met oververhitting van de telefoon. De problemen werden zo erg dat de telefoon vele malen explodeerde en in brand vloog. Samsung gaf later een officieel antwoord met uitleg over de explosies en noemde problemen met het batterijontwerp. Hoewel ze deze problemen sindsdien hebben opgelost, hebben de telefoons uit de S-serie nog steeds wat hitteproblemen ervaren, iets dat volgens Leonard gebruikers willen vermijden als het enigszins mogelijk is. “Telefoons uit de S-serie, zoals de Galaxy S21, zijn gevoelig voor oververhitting”, vertelde Leonard ons. “Al met al denk ik dat de telefoons uit de S-serie goed zijn, maar ik zou gebruikers willen aanmoedigen om voor de A-serie te gaan. Je zou jezelf veel tijd en geld kunnen besparen.”