Skip to content

Waarom je volgende telefoon oprolbaar kan zijn

25 de juni de 2021
LG x CES 2021 02 a6fd4f216e074122bb248b8f590f3811

Belangrijkste leerpunten

  • Fabrikanten toonden oprolbare smartphones op de Consumer Electronics Show 2021.
  • Het grotere schermvastgoed dat door telefoons als deze wordt aangeboden, zou een verleidelijke aankoop kunnen zijn.
  • Een gerucht suggereert dat de prijs van de LG Rollable een forse $ 2.359 zal zijn.

De oprolbare smartphones die op CES 2021 zijn onthuld, kunnen een intrigerende upgrade zijn voor gebruikers wanneer ze uiteindelijk de winkels bereiken. LG toonde zijn oprolbare smartphone, die een scherm heeft dat uitschuift om een ​​groter, meer tabletachtig scherm te maken. TCL plaagde ook zijn oprolbare concepttelefoon, die kan gaan van een 6,7-inch telefoon naar een 7,8-inch tablet. Het grotere schermvastgoed dat door telefoons als deze wordt aangeboden, zou een verleidelijke aankoop kunnen zijn. “Met dit ontwerp kun je in wezen een tablet in je zak houden”, zei Carl Prouty, strateeg voor digitale inhoud en merkwoordvoerder van Abt Electronics, in een e-mailinterview. “Het hebben van meer schermruimte is geweldig voor iedereen die multitaskt op zijn telefoon. Je kunt een Word-document op het halve scherm openen en een webpagina voor onderzoek op het andere. Of je kunt het volledige scherm gebruiken om een ​​video te bekijken wanneer je neemt een pauze van je werk.”

Grote schermen, weinig informatie

Details over de nieuwe oprolbare telefoons zijn moeilijk te vinden. Zowel LG als TCL speelden terughoudend met hun ontwerpen op CES. LG toonde video’s van de telefoon, maar gaf geen productdetails. TCL speelde ook een video waarin Tiago Abreu, directeur van het “X-Lab” in het TCL Industrial Design Center, beweerde dat de tablet van zijn configuratie op afstand naar zijn grote vorm kan gaan met “een simpele tik met de vinger”. Sommige gebruikers zeggen dat ze de kans zouden grijpen om een ​​oprolbare telefoon te kopen. Jason Hughes, een zelfverklaarde gadgetliefhebber, zei dat hij aan boord is met rollables. “Ik heb de gewoonte om nieuw uitgebrachte smartphones te kopen en te testen, het maandenlang te beoordelen, en dan beslis ik of ik het zal houden of verkopen”, zei hij in een e-mailinterview. “Een oprolbare smartphone zal ik niet missen; de oprolbare LG ziet er veelbelovend uit.”

Hughes zei dat een oprolbare telefoon in je dagelijkse routine zou kunnen passen. “Voor degenen die altijd onderweg zijn, die graag alleen kleine tassen willen dragen, of zelfs geen tas meer willen meenemen, is dit de perfecte smartphone die dit moderne tijdperk zou kunnen bieden”, voegde hij eraan toe. “De flexibiliteit is [a] grote aanwinst onder andere soorten smartphones. In het begin raak je misschien een beetje geïntimideerd door hoe het scherm vouwt, maar de dingen die je kunt doen met de opvallende kenmerken zijn [pretty] verbazingwekkend.”

Een praktisch en cool ontwerp

Het rollende ontwerp is niet alleen opvallend. Het is ook praktisch, zei Prouty. “Iedereen die zijn mobiele telefoon voor meer dan alleen bellen gebruikt, kan profiteren van deze stijl”, voegde hij eraan toe. “Multitaskers zullen waarschijnlijk het meest profiteren omdat het meer ruimte biedt om extra informatie op het scherm te hebben.” Opvouwbare telefoons hebben de afgelopen jaren de krantenkoppen gehaald, maar ze hebben last gehad van vragen over de duurzaamheid van hun schermen. “Voor de praktijk lijkt het erop dat de rolstijl de betere keuze zou zijn, omdat de beweging iets gemakkelijker op het scherm is, wat zich mogelijk zou kunnen vertalen in een langere levensduur”, zei Prouty. “In werkelijkheid is het een manier voor de fabrikanten om te pronken met hun nieuwste en beste ontwerpen, dus praktisch is niet altijd de eerste overweging. Het ontwerp heeft meer een ‘wauw’-factor dan iets anders.”

Verwacht niet dat oprolbare telefoons goedkoop zijn. De opvouwbare verscheidenheid aan smartphones die de afgelopen jaren is uitgerold, heeft torenhoge prijzen gekend. De Z Flip van Samsung begon bij $ 1.380 en Microsoft’s Surface Duo wordt verkocht voor $ 1.400. Het is onwaarschijnlijk dat een nieuwe categorie als rollables veel goedkoper zal zijn. Een gerucht suggereert zelfs dat de prijs van de LG Rollable een forse $ 2.359 zal zijn. De leaker zei ook dat de telefoon in maart zou worden onthuld, maar met de mogelijkheid van uitstel tot juni. Ik ben enthousiast over een nieuw type telefoonontwerp, of het nu praktisch is of niet. Het afgelopen jaar heeft zoveel slecht nieuws gebracht, dat het goed is om te weten dat er in de toekomst in ieder geval een oprolbare telefoon is.