Skip to content

Waarom krijgt Apple Watch Series 6 zo snel korting?

9 de juni de 2023
Apple watch series 6 Aluminum blue case close up 09152020 big.jpg.large c605ba5fda5744b88637ee90b2ababc9

Belangrijkste leerpunten

  • Kijk rond – veel verkooppunten bieden korting op de nieuwste Apple Watch.
  • Als je een Series 5-horloge hebt, heeft de 6 nauwelijks nieuwe features.
  • De Apple Watch Series 6 is waarschijnlijk de beste smartwatch die er is.

Amper twee maanden na de lancering wordt de Apple Watch Series 6 al afgeprijsd. Is dit een teken dat niemand het nieuwe model wil? Of is het zo populair dat retailers het gebruiken als verliesleider om kopers aan te trekken? De Apple Watch Series 6 is waarschijnlijk de beste smartwatch die je kunt kopen. Het probleem is dat de Series 5 van vorig jaar bijna net zo goed is. Er zijn bijna geen nieuwe functies die een gewoon persoon zou interesseren, en de grootste verbeteringen zijn te vinden in de nieuwste watchOS-software-update, die ook beschikbaar is voor de oudere Series 5. “Het is een beetje beter, maar niet veel verschil”, Apple Kijk en iOS-app-ontwikkelaar Graham Bower vertelde Levensdraad via een expresbericht. “Dat is echter een beetje de manier waarop Apple dit soort dingen doet.”

De beste Apple Watch

Laten we die kortingen eens bekijken. Hier is een screenshot van advertenties van een paar dagen geleden. Je ziet kortingen van de 9to5Mac-winkel, van een verzekeringsmaatschappij en gekoppeld aan Black Friday-deals.

Drie advertenties waarin de Apple Watch Series 6 met korting wordt getoond

Dat maakt het voor mij een klassieke verliesleider. U geeft korting op de meest populaire items om kopers binnen te krijgen en verkoopt ze vervolgens uw spullen met een hogere marge. Supermarkten geven bijvoorbeeld korting op brood en melk, maar ze zullen niet de moeite nemen iets esoterisch aan te bieden, zoals polenta misschien, met verlies. Wie zou er iets om geven? Dus misschien krijgt de Series 6 korting omdat hij populair is, en niet omdat hij slecht verkoopt. Het is iets beter, maar niet veel verschil. Dat is echter een beetje de manier waarop Apple dit soort dingen doet.

De serie 6 is de Apple Watch

Apple houdt vaak oudere modellen in de uitverkoop en verlaagt de prijs om een ​​goedkopere optie aan te bieden. De Apple Watch is daarop geen uitzondering, maar het huidige kortingsmodel is niet de Series 5 van vorig jaar; het is de Series 3 van 2017. De huidige line-up ziet er als volgt uit:

  • Serie 6 vanaf $ 399
  • SE vanaf $ 279
  • Serie 3 vanaf $ 199

De SE is een soort tussenmodel. Het maakt gebruik van het grotere ontwerp van de behuizing en het display van het vlaggenschip S6, maar laat het always-on display achterwege. En dat display is de belangrijkste reden om de 6 te kopen.

Wie zou de Apple Watch Series 6 moeten kopen?

Tot de Series 5 bleef het scherm van de Apple Watch leeg. Om het display te activeren, moest je je pols optillen of op het scherm tikken. Dit maakte het een vreselijk horloge, omdat er geen manier was om ernaar te kijken om de tijd te zien of om een ​​van je complicaties te lezen. De Series 5 veranderde dit door een altijd-aan-scherm toe te voegen dat zou dimmen als het niet actief was, maar de wijzerplaat bleef tonen. Dus als je een altijd-aan-display wilt, moet je de Series 6 kopen. Anders koop je de SE. De Series 3 is oudere technologie en zal zeker eerder stoppen met het ontvangen van watchOS-updates dan de S6 en SE. Het belangrijkste doel van de Series 3 is om een ​​cadeau teleur te stellen in de kersttijd. De incrementele updates kloppen allemaal. Dus als je elke drie of vier jaar een upgrade uitvoert, is dat een grote sprong voorwaarts. Als je al een Series 5 hebt, is de S6 echt moeilijk te verkopen. Het heeft een paar verschillende opties voor de afwerking van de behuizing, het voegt een bloedzuurstofsensor en app toe en heeft een iets helderder scherm, maar dat is alles. De bloedzuurstofsensor is niet eens goedgekeurd voor medisch gebruik. Volgens Apple zijn “metingen die worden uitgevoerd met de Blood Oxygen-app niet bedoeld voor medisch gebruik en alleen bedoeld voor algemene fitness- en wellnessdoeleinden.” Dit wetende, Apple COO Jeff Williams die in een persverklaring zei dat “Apple Watch Series 6 volledig opnieuw definieert wat een horloge kan doen”, lijkt een beetje overenthousiast.

Hoe zit het met die kortingen?

Kortom, het lijkt erop dat die kortingen niets meer zijn dan publiciteitswinnaars voor de verschillende leveranciers. De Apple Watch is de populairste smartwatch en draagbaar fitnessapparaat, en de S6 is de nieuwste en beste. Giveaways en kortingen zijn altijd gericht geweest op de meest gewenste producten, en dit is geen uitzondering. Dat gezegd hebbende, misschien is er dit jaar een vertraging. Misschien hebben alle mensen die zaten te wachten op een always-on display vorig jaar de S5 gekocht en wachten ze nu graag even. “Ik vind het een beetje gek [upgrade your watch] eens per jaar. Zeker voor die prijs”, zegt Bower. Aan de andere kant zegt hij: “De incrementele updates kloppen allemaal. Dus als je elke drie of vier jaar een upgrade uitvoert, is dat een grote sprong.”