Skip to content

Waarom LG’s glijdende telefoon geweldig zou kunnen zijn

30 de juni de 2021
LGFoldable2 cde37cf7909440c8a0aed6f1fd509d65

Belangrijkste leerpunten

  • LG heeft een patent gekregen voor een telefoon met een display dat “uitrolt” door de uiteinden van het apparaat te verschuiven.
  • Het ontwerp lijkt het nieuwste product te zijn dat uit LG’s Explorer Project komt, in navolging van de LG Wing.
  • De telefoon zou andere opvouwbare telefoons een stevige concurrentie kunnen geven met zijn intuïtieve ontwerp.

Een nieuwe patentaanvraag van LG voor een telefoon met een uitrolbaar display geeft een nieuwe draai aan uitbreidbare mobiele telefoons en zou opvouwbare modellen gemakkelijk een run voor hun geld kunnen geven als het werkelijkheid wordt. Als het woord ‘schuiven’ herinneringen oproept aan die oude Nokia-telefoon die uitklapt om een ​​toetsenbord te onthullen, denk dan nog eens goed na: de nieuwe telefoon van LG heeft misschien een flexibel OLED-scherm dat groter of kleiner wordt als je frames aan beide kanten in en uit schuift. Het ontwerp biedt niet alleen een unieke manier om een ​​scherm in een oogwenk uit te vouwen of in te trekken, maar heeft ook de potentie om enkele van de gedocumenteerde duurzaamheidsproblemen met vouwschermen te voorkomen. “Het gebruik van een uitschuifbaar scherm is extra duurzaam in vergelijking met alle opvouwbare modellen die momenteel beschikbaar zijn”, Amsterdamse tech website LetsGoDigital schrijft in haar rapport over het ontwerp. “Omdat deze toestellen altijd op een bepaald punt doorbuigen, is het scherm het meest kwetsbaar bij de vouwlijn.”

Opties uitbreiden

Het ontwerp staat nu bekend als “Project B”, maar zou LG Rollable of LG Slide kunnen heten. Het lijkt erop dat gebruikers naadloos kunnen overschakelen tussen het gebruik van het apparaat als telefoon, tablet en blijkbaar iets daartussenin als het frame van slechts één kant wordt uitgetrokken. De verschillende formaten verschijnen in renderings gemaakt door LetsGoDigital, die voor het eerst de patentaanvraag van de World Intellectual Property Organization zag. De telefoonfabrikant diende ook een Amerikaanse octrooiaanvraag in voor de technologie, die in september werd gepubliceerd. Dit is niet de eerste keer dat LG of zijn concurrenten serieus nadenken over een rollend ontwerp voor elektronica. Dit is tenslotte het bedrijf dat onlangs een oprolbare tv onthulde die gelikt in zijn basis verdwijnt. Het Chinese elektronicabedrijf TCL onthulde in maart ook een glijdende concepttelefoon, hoewel het onduidelijk is of deze binnenkort beschikbaar zal zijn voor consumenten.

Waarom LG Slide zo cool is

Als het goed wordt uitgevoerd, kan dit apparaat met rollend scherm een ​​groot voordeel hebben ten opzichte van opvouwbare telefoons, niet alleen vanwege de duurzaamheid, maar ook vanwege de vertrouwdheid. De ervaring van het gebruik van een smartphone en tablet is intuïtief, terwijl recensenten sommige van de opvouwbare ontwerpen hebben geslagen voor extra gewicht en vouwen in het midden van het scherm (hoewel sommige van deze problemen met nieuwe modellen lijken te verbeteren).

LG Slide Out telefoon 3D-rendering

Als het oprolbare apparaat van LG mooi wordt weergegeven en er samenhangend uitziet, zou het voordeel van het snel kunnen veranderen van de grootte van het scherm door simpelweg een of beide panelen eruit te trekken waarschijnlijk meer veelzijdigheid bieden dan sommige van de opvouwbare telefoonmodellen. De Samsung Galaxy Fold 2 ziet er bijvoorbeeld best cool uit als hij als een boek in een mini-tablet wordt geopend, maar lijkt merkbaar omvangrijk als hij is gesloten. Het nieuwe LG-concept zou veel scherm bieden wanneer je het nodig hebt en teruggaan naar het formaat van een standaardtelefoon als je dat niet doet, wat een deel van de onhandigheid van het uitvoeren van taken zoals sms’en of foto’s maken met een apparaat kan wegnemen die niet gemakkelijk in de palm van je hand past.

LG introduceert innovatie

Project B ziet eruit als de nieuwste poging van LG om te innoveren op beproefde smartphone-ontwerpen om iets echt nieuws te maken, in plaats van alleen kleine updates te geven aan hetzelfde rechthoekige ontwerp. CNet ving een teaser voor wat dit ontwerp lijkt te zijn aan het einde van LG’s lanceringsvideo voor zijn Explorer-project. Het eerste product dat uit dat initiatief voortkomt, is de LG Wing, die een draaiend dubbel scherm heeft dat uitbreidt tot een “T” -vorm om meerdere taken tegelijk te vergemakkelijken, zoals het bekijken van een video en berichten sturen. “Laten we eerlijk zijn: in de afgelopen jaren zijn nieuw gelanceerde telefoons enigszins verbeterde updates van de specificaties van de vorige versie, met grotendeels hetzelfde ontwerp, zelfs terwijl de vraag naar gedifferentieerde en gepersonaliseerde ervaringen is toegenomen”, zegt LG Electronics UK Department Leader Andrew Coughlin zei in een video van september over de introductie van het LG Wing en Explorer Project.

Op dit moment weten we niet wanneer Project B op de markt kan komen, hoewel een rapport van Korea’s de Elec suggereert dat het al in maart klaar zou kunnen zijn. De prijs van de telefoon is ook onbekend, maar het is onwaarschijnlijk dat hij goedkoop zal zijn vanwege het innovatieve ontwerp. Andere telefoons met onorthodoxe schermen zijn zeker duur geprijsd. De LG Wing zal bijvoorbeeld naar verluidt $ 1.000 gaan kosten, terwijl de meeste van de geplande of beschikbare opvouwbare telefoons prijskaartjes hebben van ongeveer $ 1.500-2.000. De nieuwe telefoon met rollend display van LG zal waarschijnlijk niet voor iedereen geschikt zijn vanwege de prijs. Het geeft ons – en de markt – echter wel enkele ideeën voor hoe een echt naadloos alles-in-één apparaat eruit zou kunnen zien. Als dit lukt, kan het nieuwe ontwerp een nieuwe klasse van flexibele telefoonschermen inluiden die vanaf de zijkanten uitzetten in plaats van vouwen of draaien. Voor nu moeten we gewoon wachten tot LG het product officieel onthult om te zien of het idee net zo intuïtief werkt als het op papier lijkt.