Skip to content

Waarom Oculus wil dat je je account en apps deelt

14 de juli de 2021
119277846 350062113069085 8340726309825428787 n f9d9ec972e344aaab1938a44b331bdb3

Belangrijkste leerpunten

  • Oculus heeft onlangs onthuld dat accounts voor meerdere gebruikers en het delen van apps volgende maand naar de Quest 2 komt.
  • Meer blootstelling aan VR-apps en content kan leiden tot toekomstige aankopen van headsets door nieuwe gebruikers.
  • Experts zijn van mening dat deze meest recente updates een manier zijn voor Oculus om het vertrouwen tussen Oculus en de gemeenschap te herstellen en tegelijkertijd het gebruikersbestand uit te breiden.

Accounts voor meerdere gebruikers en het delen van apps komen naar de Oculus Quest 2, wat in de toekomst een nieuwe golf van headset-aankopen zou kunnen stimuleren. Een recente update op de ontwikkelingsblog van Oculus onthulde plannen voor accounts voor meerdere gebruikers en het delen van apps – twee van de grootste functies waar de virtual reality-gemeenschap om heeft gevraagd. Hoewel het idee van het delen van apps misschien niet zo belangrijk lijkt voor de algehele toekomst van VR, zijn sommigen van mening dat het een essentiële stap zal zijn om het aantal mensen dat van VR-content houdt uit te breiden. Dit zou in de toekomst kunnen leiden tot meer aankopen van Oculus VR-apparaten, vooral omdat het bedrijf het systeem voor het delen van apps blijft updaten en uitbreiden. “Denk aan accounts op een gezinscomputer of een gameconsole”, zei Rory Thomson, mede-oprichter en ontwikkelaar bij Pocket Sized Hands, in een e-mailinterview met reddingsdraad. “Het stelt mensen in staat om hun eigen spaargeld te hebben”[d] gegevens in apps en games, hun eigen lijst met vrienden waarmee ze spelen en winkelinhoud is op hen afgestemd in plaats van op wie het primaire account is.”

De honingpot

Net als traditionele gameconsoles, kunnen VR-headsets zoals de Oculus Quest 2 behoorlijk duur zijn, waarbij de Quest 2 zelf $ 299 kost om te kopen. Dat is dezelfde prijs als een gewone Nintendo Switch, die momenteel een van de meest betaalbare gameconsoles op de markt is. Vanwege deze initiële kosten, plus de kosten van individuele applicaties, is het onwaarschijnlijk dat gebruikers in hetzelfde huishouden meerdere headsets willen kopen, vooral als ze geen ervaring hebben met virtual reality. Door Oculus-gebruikers de mogelijkheid te bieden om inhoud tussen accounts te delen, opent Oculus de deur voor meer mensen om te proeven van wat virtual reality te bieden heeft, zonder hen te dwingen extra geld uit te geven. Zie het als het zien van een nieuw spel, maar niet zeker wetend of je het geld eraan wilt uitgeven. Gelukkig is je vriend toevallig al eigenaar van het spel en nodigt hij je uit om het uit te proberen. Je gaat op het aanbod in en merkt dat je het leuk vindt, dus uiteindelijk koop je het voor jezelf om op je eigen hardware te spelen.

Senior man die thuis een virtual reality-bril gebruikt terwijl zijn volwassen kleinzoon naar hem kijkt

Het is dit basisscenario “als ze het proberen, kopen ze het misschien” -scenario waar Oculus op rekent met deze nieuwe updates. Iets dat nog verder zou kunnen worden gepusht met toekomstige updates van het systeem voor het delen van apps. “Oculus heeft gezegd dat ze gebruikers later het delen van apps op maximaal drie apparaten zullen toestaan”, aldus Thomson. Hij vervolgde, “op dat moment kunnen consumenten geneigd zijn om een ​​andere headset te kopen.” Het gaat echter niet alleen om het kopen van nieuwe headsets. Het delen van apps en accounts voor meerdere gebruikers kunnen makers van inhoud mogelijk ook helpen om meer zicht te krijgen op hun creaties, terwijl ze de vereiste wegnemen dat ze hun eigen Oculus-headsets nodig hebben om dit te doen.

Ga zo door eigenzinnige zoon

Sinds de oprichting in 2012 heeft Oculus een aantal keren te maken gehad met terugslag van de gemeenschap, waaronder toen het bedrijf in 2014 voor $ 2 miljard aan Facebook werd verkocht. Meest recentelijk heeft het VR-bedrijf echter overuren gemaakt om de beslissing om alle nieuwe Oculus-gebruikers een geldig Facebook-account te laten hebben, goed te maken. Dit leidde tot enige verwarring bij het gebruik van meerdere headsets, en zelfs sommige gebruikers werden in oktober uitgesloten van hun nieuwe headsets toen de functie live ging.

Thomson is van mening dat Oculus’ grote drang naar accounts voor meerdere gebruikers en het delen van apps – evenals de geplande uitbreidingen van deze functies later – allemaal deel uitmaken van het plan van het bedrijf om het vertrouwen bij de VR-gemeenschap te herstellen. “Oculus is constant bezig met het upgraden en verbeteren van zijn platform op basis van de input en feedback van de community en ontwikkelaars”, aldus Thomson. “Ik ben ervan overtuigd dat dit met de functie voor meerdere gebruikersaccounts hetzelfde zal zijn.” Hoewel Oculus op een bepaalde manier is losgekoppeld van Facebook, moet hij zich nog steeds verantwoorden voor de beslissingen die het moederbedrijf neemt. Het implementeren van het delen van apps en accounts voor meerdere gebruikers, en zelfs details geven over manieren waarop het van plan is deze in de toekomst bij te werken, is een goede manier voor het bedrijf om het vertrouwen te herstellen dat mogelijk verloren is gegaan met aankondigingen of vereisten uit het verleden.