Skip to content

Waarom speel je Minecraft?

17 de juni de 2021
3 eJrCT0p 56a61d263df78cf7728b6b00 5c86c47dc9e77c0001422fa0

Als je me vraagt ​​waarom we al zo lang Minecraft spelen, kunnen we met reden na reden doorgaan. Minecraft heeft ons leven op veel positieve manieren beïnvloed vanaf het eerste moment dat we begonnen te spelen. Door ons meer dan vijf jaar plezier te geven, hebben we gespeeld Minecraft meer dan enig ander videospel (naast Jagex’s RuneScape die momenteel op tien jaar speeltijd staat). In dit artikel zullen we bespreken waarom Minecraft heeft ons veel mooie herinneringen, plezier en veel speeltijd gegeven.

De timing

We hebben uiteindelijk gevonden Minecraft toen we ons op een heel vreemd punt in het leven bevonden. We waren veertien jaar en wilden een nieuwe videogame ervaren. Onze computer was niet geweldig, dus we waren extreem beperkt in wat we konden spelen. We raakten verveeld met RuneScape en had een nieuwe videogame nodig om met vrienden te spelen. Net zo Minecraft heel snel aan populariteit won in onze kring van kameraden, aarzelden we om het spel te spelen. Terwijl Minecraft leek saai op het eerste gezicht, we waren niet van plan om het te kopen. We kregen honderden keren de vraag om de game met vrienden te spelen, maar we gaven uiteindelijk toe en kochten hem online. Toen we de videogame voor het eerst speelden, verwachtten we dat het een bepaalde reden of punt zou hebben. Hoewel we geen verhaal of iets dergelijks verwachtten, verwachtten we wel een drijvende kracht om te willen spelen, een stimulans. In plaats van dat we een reden kregen om te spelen, kregen we een onbeschreven blad. We ontdekten al snel dat we, omdat we niets kregen om onze richting op te sturen, moesten beslissen en uitzoeken wat we moesten doen. Hoewel het cliché klinkt, was onze eerste reactie om bomen te slaan en van daaruit verder te gaan. We begonnen heel veel verschillende YouTube-video’s te bekijken op Minecraft en kregen meteen een idee van wat we konden doen binnen de game. Na een paar dagen alleen spelen, vonden we dat spelen Minecraft met vrienden kan veel leuker zijn dan verwacht. We sloten ons aan bij een server met veel van onze vrienden en begonnen veel meer plezier te hebben dan verwacht. Minecraft was niet langer een videogame die ons alleen plezier gaf.

Een creatieve uitlaatklep

Minecraft-screenshot

Vanaf het moment dat we plezier begonnen te krijgen, besloten we veel tijd in het spel te steken en nieuwe manieren te vinden om ons uit te drukken binnen de schijnbaar oneindige muren van het spel. Omdat we geen grenzen hadden op het gebied van creatieve limieten, besloten we onze geest open te stellen en te gaan experimenteren met ideeën. Creaties waarvan we begonnen te geloven dat we ze konden maken, begonnen onze werelden de een na de ander te vullen. Met een eindeloze wereld om mijn ideeën van de grond af aan te plaatsen en op te bouwen, begonnen we te merken dat we grotere en betere creaties konden bouwen. Onze creaties gingen van uiterst eenvoudige, ongeplande structuren naar meer uitgebreide ontwerpen die meer doordacht waren. Minecraft heeft veel spelers een creatieve uitlaatklep gegeven die een verbeterde artistieke ervaring mogelijk maakt bij het tot leven brengen van een idee. De afgelopen jaren is Minecraft heeft ons geïnspireerd om nieuwe ideeën te bedenken (zoals Redstone-constructies) die niet alleen onze wereld binnenin ten goede kunnen komen Minecraft, maar kan ook ten goede komen aan onze artistieke behoefte om een ​​idee gecreëerd en geproduceerd te krijgen. Met elk idee dat we creëren, proberen we altijd iets uitgebreider te maken dan het vorige. Door onszelf de uitdaging te geven om ons voldaan te voelen na het maken van een intenser ontworpen structuur, zorgen we voor een nooit droog of saai moment als het gaat om Minecraft.

YouTube

Minecraft heeft ook veel nieuwe videomakers een stem gegeven in de entertainmentindustrie, vooral via YouTube. Toen veel spelers geen high-performance videogames op hun computer konden spelen, Minecraft gaf makers de kans om zelf video’s online te maken. Wij waren een van die vele makers. We maakten al een paar jaar inhoud op YouTube op basis van andere videogames, maar we hebben Let’s Plays nooit echt geprobeerd. We hadden hier en daar eerder een paar live commentaren Minecraft, maar we vonden onze liefde ervoor tijdens het spelen van het spel. We waren een heel kleine YouTuber en hadden besloten een groot deel van onze tijd en moeite te steken in onze nieuw ontdekte kunstvorm van spreken en entertainen. Terwijl we ooit erg verlegen en timide leken op YouTube, zijn we veel luider en vocaler geworden. Door simpelweg video’s op te nemen over een game die we leuk vonden, konden we onze gedachten op een veel meer georganiseerde manier formuleren. We hadden geleerd om niet meer zo verlegen te zijn als we ooit waren, voornamelijk vanwege het feit dat we aan het doen waren Minecraft video’s voor zo lang. Spreken voor een publiek lijkt nu een tweede natuur te zijn, na zoveel jaren op YouTube te hebben gedaan.

De gemeenschap

Minecraft-schermafbeelding

We spelen niet alleen Minecraft voor het plezier van het spel, blijven we ook rond voor de gemeenschap die ermee verbonden is. We hebben geen andere community binnen gaming gevonden die zo geïnteresseerd is in creëren, genieten van het leven, aardig zijn voor elkaar en veel meer dan Minecraft. Hoewel het entertainmentaspect van de videogame zijn ups en downs heeft, over het algemeen weegt het goede elke keer zwaarder dan het slechte. Met een community die zo gefixeerd is op het creëren van nieuwe en opwindende manieren om te ervaren Minecraft, is er geen overkoepelende reden geweest om te stoppen met spelen. Talloze liefdadigheidsevenementen zijn voortgekomen uit liefde voor Minecraft, waardoor nieuwe spelers een reden hebben om geïnteresseerd te raken. Zeer weinig gemeenschappen op basis van videogames hebben een sterke band met spelers in termen van contact maken en vriendelijke dingen doen. Minecraft’s community heeft veel nieuwe manieren van spelen geïnspireerd, waaronder voor educatief gebruik, algemene ontspanning en nog veel meer. Deze creaties en ideeën zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de duw die de gemeenschap heeft gegeven om hun bestaan ​​te herstellen. We kunnen ons geen andere community van gamers voorstellen waar we liever deel van uitmaken dan de Minecraft gemeenschap.

De toekomst van Minecraft

Minecon Londen

We zijn altijd al enthousiast geweest over wat? Minecraft’s toekomst met zich meebrengt in de entertainmentindustrie. Met veel beloften voor de toekomst van de videogame, waaronder de Minecraft: Education-editie, nieuw Minecraft: Verhaalmodus hoofdstukken, een Minecraft film, de Hololens en nog veel meer, er is geen reden om niet opgewonden te zijn. Deze aankondigingen van zowel Mojang als Microsoft blijven me enthousiast maken met elk nieuw stukje informatie dat is onthuld. Mojang en Microsoft zijn niet de enige ontwikkelaars die langverwachte releases hebben gemaakt. Veel spelers zijn begonnen met modden Minecraft, waardoor anderen de videogame op nieuwe, opwindende manieren kunnen ervaren en ervan kunnen genieten. Zolang Minecraft bestaat, zijn er modders voor de game geweest. Deze modders hebben nieuwe ideeën geïntroduceerd die ooit niet eens waren bedacht. Zoals eerder vermeld, is de Minecraft community is gefixeerd op het creëren van nieuwe manieren om de videogame te ervaren, dus mods zijn logisch om te creëren. Met deze aanpassingen aan de videogame kunnen spelers genieten Minecraft naar hartelust, het toevoegen en verwijderen van de verschillende functies die zij nodig achten.

Ontspanning

Terwijl we ooit extreem gestrest waren in het leven, Minecraft troostte ons. In staat zijn om een ​​extreem grote wereld te verkennen en ermee te doen wat we wilden, vervulde ons met gelukzaligheid. Er is geen andere videogame geweest die vergelijkbaar is met wat we konden voelen terwijl we gewoon rondliepen en de functies ervaren die Minecraft heeft te bieden. Minecraft, heeft mij door de jaren heen veel ontspanning en gelegenheid geboden om te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Er zijn veel anderen die behoefte hebben aan ontspanning, en gamen is een duidelijke manier om dat te doen. MinecraftHet ontbreken van een sturende kracht (in termen van iemand vertellen wat hij moet doen) geeft spelers de kans om te begrijpen wat ze willen bereiken voordat er van hen wordt verwacht dat ze iets doen. Sinds de release van Minecraft, is er geen verkeerde manier om de videogame te spelen. Hoewel velen zullen spelen met de bedoeling van Survival, zouden velen er niet aan denken om de functie in te schakelen. Veel spelers genieten van de creatieve modus, terwijl anderen misschien zelfs dat niet leuk vinden. De eindeloze mogelijkheden van speelstijlen bieden ontspanning aan degenen die het in hun dagelijks leven nodig hebben, waaronder wij.

Tot slot

Minecraft heeft ons vele jaren plezier gegeven en we zijn nog niet van plan om met het spel te stoppen. Met evenementen zoals Minecon en andere nieuwe spannende toekomsten die wachten, is er geen beter moment om te spelen. Deze videogame heeft velen, waaronder ikzelf, geïnspireerd om niet alleen de eenvoudigere maar ook gecompliceerdere kanten van gamen te willen creëren, experimenteren en ervan te genieten. Met meer dan vijf jaar ervaring in het spelen Minecraft, kunnen we alleen maar hopen dat we er uiteindelijk tien halen. Terwijl we niet kunnen spelen Minecraft hoe graag we ook zouden willen vanwege het jongleren met een baan en andere interesses, we proberen er altijd tijd voor te maken. Hoewel het voor sommigen slechts een videogame is, Minecraft heeft ons een manier gegeven om onze ideeën, gedachten, meningen en zelf uit te drukken in de vorm van kleine plaatsbare blokjes. Deze virtuele sandbox heeft me veel meer gegeven dan alleen de mogelijkheid om te spelen en een nieuw avontuur te beleven door te gamen, video’s te maken, creaties te maken en mezelf te ontspannen. Minecraft heeft me ook de mogelijkheid gegeven om regelmatig te schrijven over onze gedachten over een onderwerp dat we erg leuk vinden. Zonder Minecraft, zouden deze woorden nooit hebben bestaan ​​in de volgorde waarin ze bestaan, en ze zouden nooit zijn geüpload naar een website die u kunt lezen (terwijl u er hopelijk van geniet). We spelen Minecraft omdat het ons veel kansen heeft gegeven om onszelf creatief te vinden, terwijl het ook het deel van de hersenen stimuleert dat ons verleidt om onszelf uit te dagen op nieuwe manieren die we ons misschien nooit hadden voorgesteld. Hopelijk, Minecraft doet hetzelfde voor jou.