Skip to content

Waarom staat er een rode X in Apparaatbeheer?

11 de augustus de 2021
red x device manager 5aa028a4a9d4f900372cbcb0

Zie je een kleine rode x naast een hardwareapparaat in Apparaatbeheer? Het kan zijn dat je expres een wijziging hebt aangebracht waardoor die rode x verscheen, of er is mogelijk een probleem. Maak je echter geen zorgen dat het moeilijk te repareren is – meestal is er één heel gemakkelijke oplossing.

Wat betekent de rode X in Apparaatbeheer?

Een rode x naast een apparaat in Apparaatbeheer in Windows XP (en terug via Windows 95) betekent dat het apparaat is uitgeschakeld.

De rode x betekent niet noodzakelijk dat er een probleem is met het hardwareapparaat, maar eerder dat Windows het gebruik van de hardware niet toestaat en dat het geen systeembronnen heeft toegewezen die door de hardware moeten worden gebruikt. Als je de hardware handmatig hebt uitgeschakeld, is dit de reden waarom de rode x voor je verschijnt.

Hoe de Device Manager Red X te repareren

Om de rode x van een bepaald stuk hardware te verwijderen, moet je het apparaat inschakelen, wat daar in Apparaatbeheer wordt gedaan. Zo simpel is het meestal. Als u een apparaat in Apparaatbeheer inschakelt, hoeft u alleen maar het apparaat te selecteren en de eigenschappen ervan te wijzigen, zodat Windows het weer gaat gebruiken. Lees onze tutorial Hoe u een apparaat kunt inschakelen in Apparaatbeheer als u hierbij hulp nodig heeft. Versies van Windows nieuwer dan XP gebruiken de rode x niet om een ​​uitgeschakeld apparaat aan te duiden. In plaats daarvan ziet u een zwarte pijl naar beneden. U kunt ook apparaten in die versies van Windows inschakelen, ook met Apparaatbeheer. In de hierboven gelinkte zelfstudie wordt uitgelegd hoe u dat ook in die versies van Windows kunt doen.

Meer over Apparaatbeheer en uitgeschakelde apparaten

Uitgeschakelde apparaten genereren foutcodes in Apparaatbeheer. De specifieke fout is in dit geval een code 22: “Dit apparaat is uitgeschakeldAls er meer problemen zijn met de hardware, wordt de rode x waarschijnlijk vervangen door een geel uitroepteken, dat u afzonderlijk kunt oplossen. Als u het apparaat hebt ingeschakeld, maar de hardware nog steeds niet communiceert met de computer zoals u weet dat het zou moeten, is het mogelijk dat het stuurprogramma verouderd is of zelfs helemaal ontbreekt. Zie onze gids over het bijwerken van stuurprogramma’s in Windows als u hulp nodig hebt bij het oplossen van dat soort problemen. Hoewel een ontbrekend of verouderd stuurprogramma de oorzaak kan zijn van een stukje hardware werkt niet met Windows zoals het hoort, de rode x in Apparaatbeheer heeft niets te maken met of het stuurprogramma is geïnstalleerd. Het betekent alleen dat het apparaat om welke reden dan ook is uitgeschakeld. De meeste apparaten die helemaal niet werken, zelfs nadat ze zijn ingeschakeld, kunnen ze worden verwijderd uit de lijst in Apparaatbeheer. Start de computer opnieuw op nadat u het apparaat hebt verwijderd om Windows te dwingen het opnieuw te herkennen. Als het apparaat dan nog steeds niet werkt, probeert u de stuurprogramma’s bij te werken. U kunt Dev openen ice Manager op de normale manier via het Configuratiescherm, maar er is ook een commando dat u kunt gebruiken, dat hier wordt beschreven.