Skip to content

Waarom Super Follows weerslag krijgt op Twitter

30 de juni de 2021
TwitterSuperFollows d8268d9059e74cb9be8230b41a39c507

Belangrijkste leerpunten

  • Twitter introduceert later dit jaar een betaalde abonnementsservice genaamd Super Follows.
  • Gebruikers kunnen zich abonneren op hun favoriete Twitter-accounts voor speciale toegang tot unieke inhoud.
  • De meeste Twitter-gebruikers wilden functies van levenskwaliteit zoals een bewerkknop in plaats van meer inkomsten op het platform.

Experts zeggen dat het gebrek aan reactie van Twitter op suggesties van de gemeenschap kan leiden tot een korte levensduur van Super Follows. Twitter heeft onlangs de introductie aangekondigd van Super Follows, de mogelijkheid om gebruikers een maandelijks abonnementsgeld in rekening te brengen voor toegang tot uw inhoud. Hoewel het belonen van makers voor hun harde werk altijd een pluspunt is, zeggen experts dat Twitter te maken kan krijgen met terugslag voor het genereren van inkomsten met inhoud in plaats van zich te concentreren op functies waar de community al jaren om vraagt. “De meeste echte gebruikers wilden een bewerkknop voordat ze een andere manier wilden om Twitter en influencers rechtstreeks geld te geven”, vertelde Jeff Ferguson, een partner bij digitaal marketingbureau Amplitude Digital, via e-mail aan Lifewire. “Twittergebruikers zijn al het product dat aan adverteerders wordt verkocht. Het idee om te betalen om iets op dit platform te doen, is onwettig voor Twitter.”

Super volgen

Super Follows komt later dit jaar uit en stelt gebruikers van de sociale-mediawebsite in staat om verschillende betaalde abonnementsopties in te stellen. Als je eenmaal bent geabonneerd, heb je toegang tot verschillende toevoegingen aan de inhoud van die gebruiker, waaronder nieuwsbrieven, communitygroepen – iets wat Twitter momenteel aan het testen is – en zelfs een badge die je steun voor die gebruiker laat zien. “Traditioneel hebben ze [Twitter’s] was nogal traag om te innoveren”, zei Tim Hill, mede-oprichter en CEO van Social Status, via e-mail. “Ik denk dat dit een baanbrekend stuk functionaliteit van Twitter is.” “De meeste echte gebruikers wilden een bewerkingsknop voordat ze een andere manier om Twitter en influencers rechtstreeks geld te geven.” Volgens Hill zou deze functie makers van inhoud – en alleen gebruikers die grote volgers op Twitter hebben verzameld – in staat stellen inkomsten te genereren met hun inhoud zonder naar applicaties van derden zoals Patreon of Koop me een koffie. Door alles onder één abonnement te plaatsen, zou Twitter de deur kunnen openen voor meer makers om meer geld te verdienen. Maar niet iedereen is op dezelfde pagina.

Anderen hebben het idee nog niet helemaal afgeschreven. “Voor mij hangt het er echt van af wie en wat er achter de betaalmuur zit”, Twitter-gebruiker Billy Ruecker schreef: in reactie op een peiling over de nieuwe functie. “Een meer goed gefinancierde gemeenschap, met onderzoek en diepgaande discussies? Ja, daar zou ik voor betalen. Toegang om gewoon iemands aandacht te krijgen? Absoluut niet.”

Is het de moeite waard?

Er is ook een discussie gaande over hoe Twitter van plan is om de manier waarop makers van inhoud geld verdienen met Super Follows te doorbreken. Met bijna 80% van de Twitter-gebruikers op mobiel, zouden volgens OmniCore veel gebruikers van Super Follows zich hoogstwaarschijnlijk abonneren via de smartphone-app van het bedrijf. Zowel Google als Apple nemen 30% korting op eventuele in-app-abonnementskosten, en dat percentage daalt na het eerste jaar tot 15%. Dit betekent dat makers van inhoud in eerste instantie slechts 70% van de abonnementsinkomsten zouden ontvangen. Twitter moet nog onthullen wat voor soort korting het zal nemen van Super Follows, dus dat percentage zou waarschijnlijk nog meer dalen. “Twitter, en misschien kunnen sommige influencers hiervan profiteren, maar als laatstgenoemden echt geld willen verdienen, doen ze dat al vanuit directe deals met merken of via een OnlyFans-account”, schreef Ferguson.

Vinger aan de pols

Ondanks alle negatieve of positieve punten rond Super Follows, hebben gebruikers het gevoel dat Twitter niet naar hen luistert. “Kom op jongens,” gebruiker Bill0wnag3 schreef op Twitter. “Niemand heeft om Super Follows gevraagd. Geef ons onze edit-knop. Of beter nog: verwijder hashtags die worden gebruikt voor intimidatie.” Anderen deden mee, hun teleurstelling uiten in de recente onthullingen van Twitter, waaronder zowel Super Follows als Fleets. “Twittergebruikers zijn nu al het product dat aan adverteerders wordt verkocht.” Als gebruikers het gevoel hebben dat ze worden genegeerd, is de kans kleiner dat ze een nieuwe functie zoals Super Follows gebruiken, vooral als Twitter er rechtstreeks financieel voordeel bij heeft. Tenzij Twitter Super Follows erg aantrekkelijk maakt voor zowel makers van inhoud als gebruikers, en effectiever gaat luisteren en communiceren met de gemeenschap, zien experts dat de functie een zeer korte levensduur heeft. “Het gaat jammerlijk mislukken”, schreef Ferguson. “Kijk of dit binnen een jaar ondergaat.”