Skip to content

Waarom Twitter-ruimten een groot probleem zijn

23 de juni de 2021
ScreenShot2021 05 06at10.42.13AM 2767991e1ead4f199883ec55e66d9aa4

Belangrijkste leerpunten

  • Spaces is Twitter’s kijk op live Clubhouse-chats.
  • Spaces kunnen worden gehost door iedereen met 600 volgers of meer.
  • Later zullen Ticketed Spaces betaalde evenementen mogelijk maken.
Tweeters met 600 of meer volgers kunnen nu een audiochat in clubhuisstijl openen, en het wordt enorm.

Spaces, de nieuwe audiofunctie van Twitter, is live voor iedereen met voldoende volgers, en het kan de manier veranderen waarop live-evenementen werken. Muzikanten kunnen geïmproviseerde concerten geven, merken kunnen persevenementen of openbare productlanceringen houden, en meer. Hetzelfde geldt voor Clubhouse, maar de Twitter-integratie maakt dit veel gemakkelijker en geeft gebruikers toegang tot 100% van hun Twitter-volgers, niet alleen degenen die zich bij Clubhouse hebben weten te registreren. “Twitterruimtes zijn als radio op steroïden, alleen zonder de muziek”, vertelde technologieschrijver Patrick Moore via e-mail aan Lifewire. “Het is live, ter plaatse en extreem vrij vloeiend.”

Audioruimten

Twitter lijkt misschien niet geschikt voor langdurige audiochats in groepen, maar alleen als je Twitter nog steeds ziet als een dienst voor korte berichten. Een andere manier om Twitter te bekijken is als een plaats voor lange, op tekst gebaseerde groepschats. En nog een ander gebruik voor Twitter is het delen van links, inclusief links naar evenementen. Om een ​​idee te krijgen van de mogelijkheden van Spaces, laten we een paar scenario’s bekijken. “Muzikanten kunnen Spaces met een ticket gebruiken om pre-release luistersessies van nieuwe muziek te organiseren en online meet-and-greet-evenementen te houden”, vertelde Thibaud Clement, CEO en mede-oprichter van het Loomly-succesplatform, aan Lifewire via e-mail. “Op dezelfde manier zouden auteurs online boeklezingen kunnen organiseren wanneer ze een nieuwe titel lanceren. Beroemdheden en influencers kunnen mogelijk ook Q&A-sessies organiseren als betaalde evenementen op Spaces, gereserveerd voor kaarthouders.”

Smartphone met Twitter-app die iemands persoonlijke Space laat zien

En dan zijn er de meer commerciële toepassingen. Bedrijven kunnen productlanceringen uitvoeren, wat misschien niet zo opwindend is voor het grote publiek, maar voor journalisten best goed kan zijn. “Toen we onze Shopify-integratie voor Reeview.app lanceerden, organiseerden we verschillende live-evenementen tijdens de lanceringsweek, en een daarvan was op Twitter Spaces”, vertelde Nichole Elizabeth DeMeré, chief marketing officer van Reeview.app, via e-mail aan Lifewire. “We hebben externe experts ingeschakeld via Twitter Spaces om hun ervaring en advies te delen over door de gemeenschap geleide groei voor productlanceringen.”

Ruimtes met ticket

Spaces lijkt bijzonder geschikt voor muziek en is niet beperkt tot pre-release streams van nieuwe nummers. Stel je voor dat je favoriete muzikant besluit een ongepland concert te geven. Ze zouden de chat tussen de nummers kunnen openen, of aan het einde van de show. Evenzo zouden comedians online optredens kunnen doen, enzovoort. “Muzikanten kunnen Spaces met een ticket gebruiken om pre-release luistersessies van nieuwe muziek te organiseren en online meet-and-greet-evenementen te houden.” Dat is prima, maar deze live-evenementen worden interessanter als je er meer over leert De toekomstplannen van Twitter voor Spaces. Ticket Spaces is precies dat. Gastheren kunnen evenementen met alleen tickets maken en voor die tickets kosten in rekening brengen. Twitter zal bezuinigen, maar het kan niet slechter zijn dan Ticketmaster’s vergoedingen voor tickets voor live-evenementen. Spaces ziet er geweldig uit voor allerlei soorten livechats en evenementen, maar het zijn deze evenementen met een ticket die een doorbraak kunnen betekenen voor artiesten en makers. Facebook en Twitter zijn de twee plaatsen waar makers contact maken met hun publiek. Het verkopen van tickets voor online live-evenementen via Twitter neemt bijna alle barrières weg, vooral als Twitter erin slaagt een betalingssysteem te bouwen dat net zo gebruiksvriendelijk is als dat van Apple.

Twitter Spaces zoals ze op een iPhone verschijnen

De timing is ook bijzonder goed. In 2019 was het misschien moeilijk om mensen te laten betalen voor online evenementen. Nu we allemaal gewend zijn aan videovergaderingen, Zoom-yogalessen, enzovoort, voelt het als een voor de hand liggende zet. Een ander voordeel is dat Spaces een (theoretisch) onbeperkte capaciteit heeft. “Het mooie van virtuele evenementen in Clubhouse- en Twitter-ruimtes is het vooruitzicht van onbeperkte capaciteit en schaal”, vertelde evenementpromotor Ahmed Elnaggar via e-mail aan Lifewire. “Voor ons als promotors, om een ​​show te geven voor 200, 500, 1000 of 5000 mensen, moeten de kosten op de juiste manier worden geschaald, en soms exponentieel. Als het gaat om virtuele evenementen, is schaalbaarheid naadloos. Voor een promotor is dit extreem aantrekkelijk.”

Ruimten versus podcasts

Podcasts zijn heel anders dan Spaces of Clubhouse, maar ze kunnen elkaar versterken. Een goede podcast is een samengestelde, bewerkte audioshow die je kunt beluisteren wanneer je maar wilt. Spaces en andere live groepschats zijn chaotischer en missen de glans van vooraf gemaakte shows. Ze zijn ook live, dus daar moet je af en toe op afstemmen. Dit soort op evenementen gebaseerde benadering zou aantrekkelijk kunnen zijn in een wereld van alles op aanvraag. “Het mooie van virtuele evenementen in clubhuis- en twitterruimtes is het vooruitzicht van onbeperkte capaciteit en schaal.” Maar het zijn geen exclusieve formaten. Een Spaces-stream kan worden opgenomen, bewerkt en later als podcast worden uitgebracht. “Podcasthosts kunnen hun publiek live aftershows aanbieden om interviews af te nemen of exclusieve liveshows plannen rond exclusieve evenementen”, zegt Loomly’s Clement. In welke richting het ook gaat, Twitter’s Spaces ziet eruit als de meest veelbelovende kijk op Clubhouse’s idee tot nu toe.