Skip to content

Waarom u e-mailadressen in een doorgestuurd bericht moet verwijderen

11 de juli de 2021
e mail icons and binary numbers digital composite EB4664 001 57d5d4135f9b589b0a6e1be1 5c648992c9e77c00010a508b

Het verwijderen van de contactgegevens uit doorgestuurde e-mailberichten is een kwestie van privacy, veiligheid en beleefdheid. Maar omdat de meeste e-mailprogramma’s bij het doorsturen standaard koptekstinformatie invoegen, inclusief de velden “Aan” en “Cc”, kunt u onbedoeld de contactgegevens delen van mensen die liever niet dat hun e-mailadres openbaar wordt gemaakt.

Wat gebeurt er als u geen adressen verwijdert

Het niet verwijderen van de adressen op een doorgestuurde e-mail heeft één voordeel. Iedereen die het bericht ontvangt, weet wie het al heeft verzonden en ontvangen, dus het is niet nodig om het opnieuw naar die ontvangers te sturen. Het opnemen van alle header-informatie, inclusief e-mailadressen, heeft echter ook overweldigende nadelen. Ten eerste ziet het bericht er rommelig uit en vaak is de daadwerkelijke inhoud begraven onder alle koptekstinformatie. Ten tweede deelt u e-mailadressen met derden zonder de toestemming van hun eigenaren. Deze zorg zou begrijpelijk moeten zijn als u zelf niet wilt dat uw e-mailadres wordt gegeven aan mensen die u niet kent.

E-mailadressen verwijderen wanneer u een bericht doorstuurt?

Het opschonen van een e-mail kan verschillende stappen omvatten, maar over het algemeen moet u e-mailadressen en andere onnodige informatie markeren en vervolgens de Verwijderen sleutel om ze te verwijderen. Als u het bericht als bijlage doorstuurt, moet u mogelijk extra stappen ondernemen om de gegevens van de geadresseerden te verplaatsen. Vergeet niet om een ​​paar seconden de tijd te nemen om deze extra inspanning te leveren, aangezien het verwijderen van e-mailadressen bij het doorsturen van een bericht beleefd is voor alle betrokkenen.