Skip to content

Waarom u misschien een Chromebook wilt kopen

6 de juli de 2021
andrew neel rndjGfyInvs unsplash c4f41e0f434545faa2ecfb781ff7fb77

Belangrijkste leerpunten

  • Chromebook-zendingen zijn van 2019 tot 2021 jaar na jaar aanzienlijk gegroeid.
  • Experts zeggen dat de eenvoud, veiligheid en algehele functionaliteit die Chromebooks bieden voor de prijs een belangrijke reden is voor deze groei.
  • Als u op zoek bent naar een nieuwe laptop en geen klein fortuin wilt uitgeven, kan een Chromebook een goede optie zijn om naar te kijken.
Experts zeggen dat toegankelijkheid, betaalbaarheid en gebruiksgemak de belangrijkste factoren zijn die Chromebooks zo aantrekkelijk maken. Volgens een rapport van Canalys hebben op Chrome OS gebaseerde computers het afgelopen jaar een enorme stijging van de verzendingsgroei gezien, waarbij de omzet in het eerste kwartaal met 275% steeg op jaarbasis. Experts zeggen dat de totale kosten van Chromebooks en de functies die ze bieden de belangrijkste factoren zijn in de groei, en meer dan genoeg reden voor gebruikers om naar de laptopoplossing van Google te kijken bij het kiezen van hun volgende laptop. “Een Chromebook biedt alle functionaliteit die een gewone gebruiker van een laptop zou verwachten, of het nu gaat om internetten of werken met documenten, en dat tegen een veel lagere prijs dan de meeste Windows 10-laptops”, Anja Lill, de oprichter van My Laptop Home , vertelde Lifewire in een e-mail.

Eenvoudig, veilig, duurzaam

Hoewel Chromebooks mogelijk geen toegang hebben tot de uitgebreide lijst met applicaties die beschikbaar zijn voor Windows- of Mac-machines, zoals Photoshop of andere bewerkingssoftware, kunnen deze computers vrijwel alles doen wat een dagelijkse gebruiker moet doen. Natuurlijk draaien Chromebooks alles in een browser, maar dat is prima, want het meeste van wat mensen tegenwoordig op computers doen, gebeurt sowieso online in een browser. Zaken als het betalen van rekeningen, browsen op sociale media en zelfs het inleveren van schoolwerk – of werken voor uw bedrijf – kunnen vanaf een Chromebook worden gedaan, zolang u maar een online verbinding hebt. “Het is erg moeilijk voor iemand om een ​​Chromebook te blokkeren, deze te infecteren met een virus of op een andere manier schade toe te brengen aan het onderliggende besturingssysteem.” U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het installeren van een nieuwe browser voor betere prestaties, aangezien Chrome al op elke Chromebook is geïnstalleerd. Applicatie-ondersteuning heeft ook een lange weg afgelegd sinds de begindagen van Chrome OS, en de Google Play Store blijft nieuwe, nuttige apps leveren, zelfs op oudere Chromebooks. Dit brengt nog een belangrijke opmerking naar voren: Chromebooks hebben een lange houdbaarheid. Veel goedkopere laptops kunnen al na een paar maanden gebruik langzamer worden, omdat updates van het besturingssysteem en andere apps de boel beginnen te vertragen. Daarentegen kunnen zelfs goedkopere Chromebooks een pittige, responsieve ervaring bieden zonder te vertragen. Dit kan leiden tot meer jaren gebruik van uw geld, waar u rekening mee wilt houden bij het aanschaffen van nieuwe gadgets en computers. Chromebooks zijn zo aantrekkelijk vanwege hun eenvoud en kosten dat zelfs Microsoft aan een speciale Windows 10-versie werkte om te concurreren met het lichtgewicht besturingssysteem van Google. Helaas is Windows 10X voorlopig dood in het water, maar Microsoft zou het later terug kunnen brengen.

Een niche vinden

Een gebied waarop Chromebooks vooral populair zijn geweest, is het onderwijs en het bedrijfsleven. Niet alleen zijn de apparaten in de meeste gevallen goedkoper, maar ze lopen ook minder risico op problemen met virussen en andere vervelende online inhoud die een systeem in gevaar kunnen brengen. “Het is erg moeilijk voor iemand om een ​​Chromebook te blokkeren, deze te infecteren met een virus of op een andere manier schade toe te brengen aan het onderliggende besturingssysteem”, vertelde Shawn Farner, een tech-expert en schrijver bij Gizjo, in een e-mail aan Lifewire.

Iemand die een Samsung Crombook gebruikt met een S-Pen.

“Gewoon alleen op internet surfen, dat gaat niemand doen. Vergelijk dat met een Windows-laptop aan de andere kant, waar beheerders een heleboel beleid moeten invoeren om ervoor te zorgen dat niemand dingen downloadt die ze niet zouden moeten downloaden tot, enz., en u begrijpt waarom Chromebooks aantrekkelijk zijn.” Veel Chromebooks bieden nu Linux-ondersteuning, wat nieuwe deuren opent voor gebruikers om toegang te krijgen tot apps en inhoud die ze mogelijk nodig hebben. Met zoveel gebruikers die het afgelopen jaar op internet vertrouwen om hun werk en studies af te ronden, zou het niet zo’n verrassing moeten zijn om te zien dat Chromebook-zendingen beginnen te stijgen. Naarmate Google het besturingssysteem blijft updaten en meer ondersteuning voor apps en andere inhoud biedt, zouden we de primaire niche voor Chrome-OS-apparaten steeds meer kunnen zien groeien. Hoewel veel van uw meer betaalbare Chromebooks vrij eenvoudige specificaties bieden, zullen degenen die de voorkeur geven aan geavanceerde apparaten ook genoeg apparaten vinden om uit te kiezen. Als u echter een nieuwe computer wilt kopen en iets eenvoudigs, veiligs en gebruiksvriendelijks wilt, kan een Chromebook een van de meest kosteneffectieve opties zijn die er zijn.