Skip to content

Waarom Valheim blijft winnen in vroege toegang

5 de juli de 2021
ss ad81cc7ced8585ad344ba50e9d0b4bf9c597e62e.1920x1080 d24038c809d044d5a4d5fa22d48145f7

Belangrijkste leerpunten

  • Valheim blijft records breken naarmate het einde van de eerste maand van vroege toegang nadert.
  • Experts zeggen dat het succes van de game was gebaseerd op het bieden van een solide basis voor gamers om van te genieten zonder iets revolutionairs te beloven.
  • Het gebrek aan dure marketing en een sterkere focus op mond-tot-mondreclame van streamers hielpen het spel te krijgen waar het is.

Met 4 miljoen verkochte exemplaren in drie weken en de snelle opkomst om Steam’s op één na meest gespeelde game te worden, Valheim heeft ongekend succes geboekt, maar dat is niet te wijten aan dure marketing of te veel belovend, zeggen experts. Het is gemakkelijk om iets in “early access” af te schrijven als een onvoltooid product dat niet veel te bieden heeft, en er zijn veel Steam-games die aan die verwachting voldoen. Met Valheimontwikkelaar Iron Gate Studio heeft echter iets speciaals gemaakt; een game die bijna alle verwachtingen lijkt te tarten. Dat is wat experts zeggen dat het heeft geholpen om records te blijven breken, ondanks dat het minder dan een maand out is. “Ik kan niet genoeg zeggen dat het plotselinge succes van de game gebaseerd is op zijn eigen verdienste. Ik had geen advertenties of nieuws gezien of met vrienden over de game gesproken voordat deze uitkwam”, zegt Jeff Brady, een schrijver bij Set. Ready Game, vertelde Lifewire via e-mail.

Dingen anders benaderen

Waar veel games met vroege toegang de neiging hebben te veel beloven, met een hele reeks functies en ernaar streven een visueel meesterwerk te leveren, Valheim vestigde zich in zijn eigen niche. In plaats van zich te concentreren op revolutionaire gameplay of graphics, heeft Iron Gate Studio verschillende functies van andere succesvolle overlevings- en avonturengames samengevoegd, zoals Minecraft en Roest. Door inspiratie uit deze bronnen te halen en het in zijn eigen opstelling te integreren, heeft Iron Gate iets gecreëerd waar velen verliefd op zijn geworden. “Ik kan niet genoeg zeggen dat het plotselinge succes van de game gebaseerd is op zijn eigen verdienste.” “Een van de beste dingen waarmee het team van Iron Gate Studio heeft gedaan Valheim is een geweldig product rechtstreeks uit de zak leveren,” zei Brady. “Je krijgt niet alleen een technische demo. Veel van de systemen en kernmechanica van het spel zijn er al om te spelen. Het is echt zo simpel als het feit [that] Valheim, in zijn huidige staat, is al een prachtige basis van een game.”

Deze technische demofase is iets dat de gamemarkt voor vroege toegang al lang achtervolgt. Hoewel vroege toegang een geweldige manier biedt voor indie-ontwikkelaars om hun games daar te krijgen en beginnen met het ontvangen van feedback van de community, brengen velen hun titels vaak in een te vroeg stadium uit, waardoor klanten te maken krijgen met ontbrekende kernfuncties en beloften die gaandeweg zullen worden opgelost.

Helaas hebben niet alle games die vroege toegang krijgen een happy end, en sommige titels zoals Steden en Oorlog Z overbelofte en onderlevering tot het punt dat mensen zich opgelicht voelen, waardoor een zure smaak in de mond van de gebruikers achterblijft. Omdat Valheim al zo’n geweldige kernervaring biedt, heeft het meer mensen ertoe aangezet om mee te doen en het spel uit te proberen, ondanks dat het nog niet volledig is uitgebracht.

Massale populariteit

Natuurlijk is kerngameplay niet genoeg om een ​​game succesvol te maken, en hoewel mensen graag de uitdrukking “als je het bouwt, zullen ze komen” citeren, is dat niet altijd het geval. Valheim’s immense succes is niet alleen omdat de ontwikkelaars een geweldige game hebben gemaakt. Het komt ook door de manier waarop het spel op de markt is gebracht.

Valheim-personage dat 's nachts gevaarlijke wezens tegenkomt in de woorden

“Hoewel ik denk dat de game een solide inzending is, denk ik niet dat het succes zou hebben gehad zonder de hulp van streamers en makers van inhoud”, vertelde Josh Chambers, een redacteur bij HowToGame, aan Lifewire via e-mail. “Dit is vergelijkbaar met Roest, die een enorme toename in aantal zag nadat verschillende Twitch-streamers samenkwamen om de game te spelen.” Dit is niet de eerste keer dat we de populariteit van een game zien toenemen door makers van inhoud, en in de loop der jaren hebben uitgevers zelfs samengewerkt met influencers voor promotionele streams Valheim, echter, streamers komen in het spel zonder enige vorm van geldelijke belofte van de ontwikkelaars, met grote beïnvloeders zoals Goldenboy tweeten over hoe Valheim is “het beste overlevingsspel dat ooit is gemaakt.” “Het is echt zo simpel als het feit dat Valheim, in zijn huidige staat, is al een prachtige basis van een spel.” “Het ongekende succes van Valheim [has more to do with] het produceren van een hoogwaardige game-ervaring”, vertelde Jamil Aziz, teamleider digitale marketing bij PureVPN, via e-mail aan Lifewire. “In plaats van het te promoten als het volgende grote ding,” zei Aziz, “ze promootten het en toonden de game-ervaring voor gamers op Twitch en YouTube met game-influencers. We zagen hetzelfde succes met success Onder ons, die werd gepromoot vanwege gamestreamers.”