Skip to content

Waarom wordt mijn vuurstok steeds uitgeschakeld?

4 de november de 2022
fire tv stick with remote promo ccadc421bd424fc9a95380c4323cd9a1

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Amazon Fire Stick repareert die steeds uitgaat.

Oorzaken van Fire Stick die zichzelf uitschakelt

Een Fire Stick die zichzelf uitschakelt, kan door een groot aantal verschillende dingen worden veroorzaakt. Als uw tv zelf echter niet wordt uitgeschakeld met uw Fire Stick, betekent dit dat dit meestal een probleem is met de Fire Stick zelf. Dit probleem kan echter worden veroorzaakt door problemen met uw tv of problemen met de verbinding tussen uw Fire Stick en uw tv, onder andere. Of het probleem nu met uw Fire Stick, uw tv of iets anders is, stappen om dit probleem op te lossen, vergen niet veel tijd of energie en kunnen in 10 tot 15 minuten worden geprobeerd.

Hoe Fire Stick te repareren die zichzelf uitschakelt?

Hoewel er meestal niet één specifieke reden is waarom een ​​Fire Stick zichzelf uitschakelt, kan het probleem in dit geval vaak zonder veel moeite worden opgelost, omdat het meestal een tijdelijke storing is.

 1. Start je Fire Stick opnieuw op. Koppel uw Fire Stick los, wacht 30 seconden en sluit hem weer aan. Nadat u uw apparaat hebt uitgezet, schakelt u het in en controleert u of het zichzelf blijft uitschakelen. Tijdelijke bugs kunnen hierdoor vaak worden opgelost.

 2. Probeer je Fire Stick op een andere tv te gebruiken. Als het probleem bij uw tv ligt en niet bij uw Fire Stick, werkt uw Fire Stick weer normaal op een ander scherm. Zo niet, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij uw Fire Stick.

 3. Zorg ervoor dat de tv waarop uw Fire Stick is aangesloten HDCP ondersteunt. Amazon Fire Sticks vereisen HDCP-compatibele schermen, en hoewel de overgrote meerderheid van de tv’s deze functie ondersteunen, zullen niet alle dat doen. Een online zoekopdracht naar het model van uw tv zal u vertellen of uw tv HDCP ondersteunt of niet.

 4. Probeer je Fire Stick te gebruiken met een andere HDMI-poort op je tv. Als je geen andere tv hebt om je Fire Stick op te testen, probeer dan een andere HDMI-poort op je tv. Soms kunnen problemen specifiek zijn voor een poort op uw tv, en dit soort problemen kunnen vreemde problemen veroorzaken, zoals apparaten die zichzelf uitschakelen.

 5. Sluit Fire Stick rechtstreeks aan op je tv. Als je een opstelling hebt waarbij je Fire Stick niet rechtstreeks op je tv is aangesloten, bijvoorbeeld als hij is aangesloten op een HDMI-hub, probeer hem dan rechtstreeks op je tv aan te sluiten. Alle apparaten zijn mogelijk niet compatibel met Fire Stick en sommige kunnen problemen veroorzaken wanneer ze ermee worden gebruikt.

 6. Reset je Fire Stick. Als geen van de bovenstaande stappen iets doet om uw probleem op te lossen, probeer dan uw Fire Stick opnieuw in te stellen. Als uw probleem softwaregerelateerd is op de Fire Stick zelf, kunt u deze problemen oplossen door uw Fire Stick terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

 7. Neem contact op met Amazon-ondersteuning. Als geen van de stappen in dit artikel werkt, is er mogelijk een dieper probleem met uw Fire Stick. Hoe dan ook, de volgende stap is om contact op te nemen met de ondersteuning, uit te leggen welke oplossingen je hebt geprobeerd en naar hun suggesties te luisteren.

FAQ

 • Waarom blijft mijn Fire Stick naar een zwart scherm gaan?

  Als het scherm van je Fire Stick zwart is, kunnen er problemen zijn met je Fire Stick, je tv of de verbinding tussen je Fire Stick en de tv. Meestal is een zwart scherm een ​​tijdelijke storing die kan worden opgelost door uw Fire Stick opnieuw op te starten.

 • Hoe repareer ik mijn Fire Stick-afstandsbediening?

  Als je Fire Stick-afstandsbediening niet werkt, controleer dan de batterijen en koppel de afstandsbediening opnieuw met je Fire Stick. Ga dichter bij de tv staan ​​en zorg ervoor dat er geen obstakels zijn. U kunt ook uw smartphone gebruiken als afstandsbediening voor Fire Stick.

 • Hoe los ik buffering op mijn Fire Stick op?

  Start eerst uw apparaat opnieuw op. Als het probleem aanhoudt, moet u waarschijnlijk uw wifi-signaal versterken.

 • Hoe repareer ik mijn bevroren Fire Stick?

  Als uw Fire Stick niet meer reageert, geef hem dan een paar minuten de tijd en start het apparaat opnieuw op. Als het apparaat volledig is vastgelopen of vergrendeld, is een fabrieksreset de enige optie.

 • Waarom maakt mijn Fire Stick geen verbinding met internet?

  Als je Fire Stick geen verbinding met internet kan maken, controleer dan de wifi-verbinding van het apparaat en reset zo nodig je netwerkhardware. Als u een VPN gebruikt, moet u deze mogelijk uitschakelen.