Skip to content

Waarom zou ik upgraden naar Windows 10?

15 de augustus de 2021
Startmenu 88a01780a319406197408c5f0414dfe0

Voor sommige pc-gebruikers gaat er niets boven Windows 7 of Windows 8, waardoor ze voorzichtig zijn met het upgraden naar Windows 10. Als u merkt dat u overweegt om al dan niet te upgraden, moet u weten dat Windows 10 functies van zowel Windows 7 als 8 combineert , met enkele verbeteringen waar gebruikers voortdurend om vroegen. Ondersteuning voor Windows 7 eindigt in januari 2020. Als u momenteel Windows 7 gebruikt, is het nu tijd om te upgraden. U kunt rechtstreeks upgraden van Windows 7 naar Windows 10 en van Windows 8 naar Windows 10.

Een schat aan nieuwe functies

Hoewel er te veel functies zijn om op te noemen, zijn dit de functies die we het meest opvallend of het meest welkom vinden:

 • Start menu: Pc-gebruikers klaagden constant over het verlies van het Start-menu toen ze een upgrade naar Windows 8 uitvoerden. Gelukkig voor ons is het Start-menu terug in Windows 10. Het werkt als de originele versie, maar bevat ook Windows 8-tegels voor eenvoudige navigatie.
 • Gezichtsherkenning en biometrie: Nu kunt u uw pc ontgrendelen met gezichtsherkenning of uw vingerafdruk met Windows Hello.
 • Cortana komt naar het bureaublad: Digitale assistent Cortana is nu beschikbaar op desktop-pc’s met Windows 10.
 • Actiecentrum: Windows 10 heeft een plaats waar al uw meldingen kunnen worden geplaatst, het Action Center. U kunt uw instellingen en verbindingsopties ook vanuit deze tool wijzigen.
 • Continuüm: Als u een apparaat met aanraakscherm gebruikt, helpt Continuum u automatisch te wisselen tussen desktopmodus en tabletmodus, afhankelijk van of u een toetsenbord hebt aangesloten.
 • Verwijderen van het startscherm: Wanneer u Windows 10 opstart, gaat u automatisch naar het bureaubladscherm in plaats van het startscherm dat in Windows 8 wordt gebruikt.
 • Lichte, donkere en aangepaste modi: U kunt Windows 10 eenvoudig aanpassen aan uw specificaties door te kiezen uit de lichtmodus, de donkere modus of de aangepaste modus.
 • Spraakgestuurd typen: U kunt Windows vragen wat u typt door simpelweg op de Windows-toets + H te drukken.

Verbeterde beveiliging en snelheid

Windows 10 heeft verbeterde beveiliging en verbeterde algehele reactiesnelheid.

Veiligheid

Met behulp van de Secure Boot-functie zoals in Windows 8, neemt Windows 10 de functie over en maakt deze nog veiliger. In feite kan de Secure Boot-functie in Windows 10 zo worden ingesteld dat deze niet kan worden omzeild. Secure Boot voorkomt dat schadelijke softwaretoepassingen of ongeautoriseerde besturingssystemen worden geladen tijdens het eerste opstartproces. Windows 10 wordt ook geleverd met Windows Hello voor eenvoudige en veilige ontgrendeling van apparaten, Device Guard en Microsoft Passport.

Snelheid

Hoewel uw dagelijkse gebruik van Windows sneller zal zijn dan Windows 7 of Windows 8, versnelt de functie Snel opstarten de eerste keer opstarten van uw apparaat. Snel opstarten wordt in Windows 8 Fast Boot genoemd en voorkomt dat Windows de kernel, stuurprogramma’s en systeemstatus opnieuw moet laden, waardoor u veel tijd bespaart.

Beter browsen met Microsoft Edge

In Windows 10 heeft Microsoft de standaardwebbrowser gewijzigd van Internet Explorer in Microsoft Edge. De nieuwe browser biedt een gemoderniseerde en beter georganiseerde browse-ervaring met een breed scala aan functies, waaronder, maar helemaal niet beperkt tot:

 • Formulier invullen met één klik: Met Edge kunt u formulieren invullen met één simpele klik, perfect voor online winkelen.
 • Leesweergave: Schakel voor gemakkelijke focus over naar de leesweergave voor een schonere, eenvoudigere en overzichtelijke browse-ervaring.
 • PDF- en eBook-opmaak: U kunt gemakkelijk aantekeningen maken of passages markeren binnen Edge.
 • Naadloos van telefoon naar desktop browsen: Als u browst op uw mobiele apparaat, kunt u met één tik naar uw bureaublad gaan om naadloos door te gaan met browsen.
 • Website vastzetten: U kunt websites die u vaak gebruikt (denk aan Facebook of eBay) rechtstreeks vanuit Edge naar uw taakbalk vastzetten.
 • Eenvoudig tabblad bekijken: Heb je meerdere tabbladen geopend vanaf één website? Vergeet ze allemaal te doorlopen om te vinden wat u zoekt. U kunt met één klik eenvoudig volledige voorbeelden van al uw geopende tabbladen bekijken.
 • Aangepaste startpagina: U kunt uw Edge Start-pagina eenvoudig aanpassen met nieuws dat u wilt zien door categorieën te selecteren waarin u geïnteresseerd bent.

Voor mensen die een laptop gebruiken, zou Microsoft Edge de levensduur van de batterij van uw apparaat gemakkelijker moeten maken.

Ontwikkeld met de gamer in gedachten

Windows 10 wordt compleet geleverd met de Game Bar, een tool waarmee je je scherm kunt opnemen en je gamesessie kunt uitzenden. Je kunt deze tool ook gebruiken om met andere gamers te chatten terwijl je speelt en je volume of andere audio-instellingen op één plek te wijzigen. Windows 10 wordt geleverd met een Xbox-app die eenvoudig kan worden geïntegreerd met het besturingssysteem. Het houdt eenvoudig uw in-game-prestaties bij en stelt u in staat om games op uw pc rechtstreeks vanaf uw Xbox te streamen voor naadloos spelen. Om uw pc te upgraden, moet u een nieuwe pc met Windows 10 aanschaffen of uw huidige pc upgraden door online naar Microsoft te gaan.