Skip to content

Wat betekent opnieuw plaatsen?

20 de juli de 2021

Iets opnieuw plaatsen betekent gewoon dat u het loskoppelt of verwijdert en vervolgens weer aansluit of opnieuw installeert. Het opnieuw plaatsen van een computeronderdeel lost vaak problemen op die worden veroorzaakt door losse verbindingen. Het is een veelvoorkomende stap voor probleemoplossing om perifere kaarten, stroom- en interfacekabels, geheugenmodules en andere apparaten die op een computer worden aangesloten, opnieuw te plaatsen. Hoewel ze op elkaar lijken, hebben de woorden “reseat” en “reset” niets met elkaar te maken. Opnieuw plaatsen heeft betrekking op een stuk hardware, terwijl resetten is om iets terug te zetten naar een eerdere staat, zoals wanneer je te maken hebt met defecte software of een vergeten wachtwoord.

Groene elektrische stekker en kabel

Hoe weet u wanneer iets opnieuw moet worden geplaatst?

Het meest voor de hand liggende teken dat u iets opnieuw moet plaatsen, is als er zich een probleem voordoet vlak nadat u uw computer hebt verplaatst, omgestoten of er iets anders mee doet. Als u bijvoorbeeld uw computer van de ene kamer naar de andere hebt verplaatst en de monitor niets weergeeft, is een van de eerste dingen die u moet overwegen, dat er iets met de videokaart, videokabel of monitor is verbroken tijdens de verhuizing. Hetzelfde concept is van toepassing op andere delen van uw computer. Als u tegen uw laptop aanbotst en de flashdrive stopt met werken, kunt u het probleemoplossingsproces het beste op de flashdrive zelf starten. In dit geval wilt u de flashdrive loskoppelen en vervolgens weer aansluiten om te zien of dat het probleem oplost. Eigenlijk geldt hetzelfde voor elk stukje technologie dat je hebt. Als u uw HDTV van de ene plank naar de andere verplaatst en er iets niet werkt, sluit u alle kabels die erop zijn aangesloten opnieuw aan. Een andere keer dat u iets opnieuw moet plaatsen, is direct nadat u het hebt geïnstalleerd! Dit lijkt misschien onwaarschijnlijk en onnodig, maar als je erover nadenkt, is de kans groot dat als je net iets hebt geïnstalleerd maar het even later niet werkt, het probleem in het installatieproces zelf ligt (dat wil zeggen, de hardware is waarschijnlijk niet de schuldige , vooral als het nieuw is). Stel dat u een nieuwe harde schijf installeert en dat uw computer deze 15 minuten later niet herkent wanneer u de computer aanzet. Voordat u de harde schijf onmiddellijk terugstuurt, moet u bedenken dat het veel waarschijnlijker is dat deze niet helemaal is aangesloten dan dat een gloednieuwe HDD gewoon niet werkt. Iets anders om in gedachten te houden bij het installeren of vervangen van hardware, vooral aan de binnenkant van het apparaat, is dat het gemakkelijk kan zijn om per ongeluk andere componenten tegen te komen, zelfs als je er niet direct mee werkt. Dus ook al is het bijvoorbeeld alleen de harde schijf die u probeert te installeren, het kan zijn dat u het RAM-geheugen of de videokaart opnieuw moet plaatsen als u deze per ongeluk hebt losgemaakt.

Hoe iets opnieuw te plaatsen?

Opnieuw gaan zitten is een van de meest eenvoudige dingen die je kunt doen. Het enige dat betrokken is bij het opnieuw plaatsen is losmaken iets en dan opnieuw bevestigen het. Het maakt niet uit wat het “ding” is, want opnieuw plaatsen werkt op precies dezelfde manier. Als u terugkijkt op de bovenstaande voorbeelden, wilt u de kabels die op de monitor zijn aangesloten controleren, want dat is hoogstwaarschijnlijk wat er zou bewegen bij het verplaatsen van uw computer. Als het probleem niet wordt opgelost door de monitorkabels los te koppelen en weer aan te sluiten, is het mogelijk dat de videokaart zelf is losgekoppeld van het moederbord, in welk geval deze opnieuw moet worden geplaatst. Dezelfde methode voor probleemoplossing is van toepassing op elk scenario als dit, zoals bij het voorbeeld van de harde schijf. Over het algemeen volstaat het om het stuk hardware los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten. Volg deze specifieke handleidingen als je hulp nodig hebt bij het opnieuw plaatsen:

  • Uitbreidingskaarten opnieuw plaatsen
  • Interne gegevens- en stroomkabels opnieuw plaatsen
  • Een bureaubladgeheugenmodule opnieuw plaatsen

Natuurlijk is het opnieuw plaatsen meestal slechts een van de vele verschillende dingen die u moet proberen als onderdeel van het proces om uit te zoeken wat er mis is met uw stukje technologie. Omdat opnieuw plaatsen iets is wat je met hardware doet, is de volgende stap in de “echte” wereld vaak het vervangen van het stuk hardware om te zien of dat helpt.

Wat niet opnieuw te plaatsen?

Niet alles op uw computer hoeft opnieuw te worden geplaatst als er een probleem is. Doe je best om logisch na te denken over wat er tijdens een beweging zou kunnen zijn losgekomen of waar de zwaartekracht lang aan heeft moeten werken en waar je moeite mee hebt. Wees vooral niet gehaast om de CPU opnieuw te plaatsen. Dit belangrijke onderdeel van uw computer is een van de beter beveiligde componenten en het is zeer onwaarschijnlijk dat het op enigerlei wijze “los” kan bewegen. Tenzij je echt denkt dat de CPU aandacht nodig heeft, laat het dan met rust.