Skip to content

Wat een Always-on Display voor uw iPhone kan doen

21 de juni de 2021
photo 1605170439002 90845e8c0137 df33f7a800454fe3914a1918dcb04c28

Belangrijkste leerpunten

  • Geruchten zeggen dat de iPhone 13 een always-on display zal hebben, zoals de Apple Watch.
  • Apple kan horloge-achtige widgets of ‘complicaties’ naar het slapende iPhone-scherm brengen.
  • FaceID moet zorgen voor eventuele privacyangsten.

De iPhone 13 komt mogelijk met een altijd-aan-display, net als de Apple Watch. Deze kleine functie kan een enorme verandering brengen in de manier waarop we onze telefoons gebruiken. Volgens lekken gepubliceerd door 9to5Mac, zal de volgende iPhone een altijd-aan-scherm hebben dat eruitziet als een “afgezwakt vergrendelscherm”. Het toont de klok- en batterijstatus en meldingen verschijnen zonder het volledige scherm te laten oplichten. Het klinkt netjes, maar wat zou een iPhone met een always-on display kunnen doen? “Het gerucht gaat dat een iPhone-altijd-aan-vergrendelingsscherm op zijn minst tijd en batterij zal bevatten, plus een systeem voor het weergeven van apps waarvoor meldingen in behandeling zijn”, vertelde Weston Happ, productontwikkelingsmanager bij Merchant Maverick, via e-mail aan Lifewire. “Of iPhone 13 speciale coole functies zal hebben, zoals takenlijsten of albumhoezen, hangt sterk samen met de verwachtingen over de levensduur van de batterij en de voordelen die Apple denkt te kunnen bereiken.”

ProMotion, Stop Motion

De nieuwe iPhone zal naar verwachting ook Apple’s ProMotion-schermtechnologie gebruiken, zoals te vinden in de iPad Pro, waarmee het scherm de verversingssnelheid kan wijzigen. Wanneer je aan het scrollen bent, wordt het geüpdatet op 120Hz, voor maximale reactiesnelheid bij aanraking en vloeiendere animaties. Wanneer het beeld op het scherm stilstaat, daalt de verversingsfrequentie om de batterij te sparen. De iPad kan zelfs verschillende verversingssnelheden gebruiken voor verschillende delen van het scherm. Het kan bijvoorbeeld een film weergeven in een popover-paneel met een filmische 24 fps (frames per seconde), terwijl het scherm eronder met 120 fps wordt geschoven.

Om een ​​altijd-aan-scherm te bieden, daalt de verversingssnelheid nog lager. De Apple Watch Series 5 verlaagt bijvoorbeeld de snelheid tot slechts 1 Hz, of één update per seconde, om stroom te besparen. “Als Apple vooruitgang boekt en zijn ProMotion-technologie volledig integreert in het scherm voor de iPhone 13, kunnen adaptieve verversingsfrequenties – van een basis van 60 Hz tot 120 Hz (gaming), 48 Hz voor films met 24 frames per seconde en 24 Hz om stroom te besparen op statische afbeeldingen en interfaces – zullen zich zeker goed lenen voor always-on-functies”, zegt Happ.

Altijd aan

In één oogopslag de tijd en de batterijstatus kunnen zien is zeker handig, maar Android-telefoons doen dat al jaren. Wat zou Apple echt kunnen doen om dingen echt door elkaar te halen? Een geweldige toevoeging zijn mini-widgets, zoals de complicaties die op de Apple Watch worden gebruikt, die allerlei statische en semi-statische gegevens tonen. De eenvoudigste is de rode vlek die aangeeft dat er ongelezen meldingen zijn, maar het horloge heeft ook weerwidgets, timers, een stappenteller en meer. Deze widgets zijn enkele van de beste dingen van de Apple Watch. Happ is het daarmee eens. “Het voortbouwen op het widgetsysteem dat voor het eerst werd geïntroduceerd in iOS 14 lijkt een andere natuurlijke startplaats voor always-on lockscreen-elementen”, zegt hij. En net als de Apple Watch kan de iPhone gevoelige gegevens verborgen houden totdat je er actief naar kijkt.

iPhone die de tijd toont terwijl u op een notitieboekje rust met een pen

“Sommige overwegingen voor privacy-instellingen vereisen mogelijk dat een dergelijk systeem wordt vereenvoudigd of gevoelige informatie moet worden verwijderd terwijl het toch nuttig is voor de eigenaar van de telefoon”, zegt Happ. Het horloge toont dergelijke geredigeerde complicaties wanneer het display in de slaapstand staat en geeft alleen de volledige gegevens weer wanneer u uw pols opheft. Een iPhone zou het beter kunnen doen, omdat hij zou kunnen wachten tot hij je aandacht detecteert via FaceID, zodat alleen jij ooit de inhoud van privé-widgets zou zien. De grootste zorg is de levensduur van de batterij, maar Apple lijkt het te hebben bedacht met Apple Watch. Nu is het een kwestie van uitvoeren. Hopelijk kan Apple met iets indrukwekkends komen. Het lanceert graag nieuwe functies met een plons, dus misschien komt er een geheel nieuw gebruik van always-on displays waar we nog niet eens aan hebben gedacht.