Skip to content

Wat elke poort en knop op de iPhone 5C doet

9 de augustus de 2021
iphone 5c anatomy 2 b76dd1fb06bc4a3bb2bb7479eaa8dedb

Met zijn felle kleuren ziet de iPhone 5C er anders uit dan alle eerdere iPhones. Van buitenaf klopt dat. Maar aan de binnenkant is de 5C niet zo heel anders dan het model van de vorige generatie, de iPhone 5. Of je nu een upgrade hebt uitgevoerd naar de 5C van een eerder model, of geniet van je eerste iPhone, gebruik dit diagram om te begrijpen wat alles aan de telefoon doet het.

iPhone 5C-hardware

 1. Bel/mute-schakelaar: Stil telefoontjes en waarschuwingen met deze kleine knop aan de zijkant van de 5C. Als u dit omschakelt, kunt u ook audio voor waarschuwingen en beltonen uitschakelen.
 2. Volumeknoppen: Verhoog of verlaag het volume van oproepen, muziek, waarschuwingen en andere audio op de 5C met behulp van deze knoppen aan de zijkant van de telefoon.
 3. Pauzeknop: Deze knop aan de bovenkant van de iPhone heeft veel namen: slapen/waken, aan/uit, vasthouden. Druk erop om de iPhone in de slaapstand te zetten of wakker te maken. Houd het een paar seconden ingedrukt om een ​​schuifregelaar op het scherm te krijgen waarmee je de telefoon kunt uitschakelen. Als de telefoon is uitgeschakeld, houdt u de knop ingedrukt om hem in te schakelen. Als uw 5C is vastgelopen of als u een screenshot wilt maken, kan de Hold-knop (en de Home-knop) helpen.
 4. Voor camera: Net als andere recente iPhones heeft de 5C een camera aan de voorkant van het apparaat die naar de gebruiker is gericht. Deze naar de gebruiker gerichte camera is voornamelijk bedoeld voor FaceTime-videogesprekken (en selfies!). Het neemt video op in 720p HD en maakt foto’s van 1,2 megapixels.
 5. Spreker: Wanneer je de 5C tegen je hoofd houdt voor een telefoongesprek, komt hier het geluid van het gesprek uit.
 6. Thuis knop: Klik er eenmaal op om vanuit elke app naar het startscherm te gaan. Als u twee keer klikt, worden de multitasking-opties weergegeven en kunt u apps doden. Het speelt ook een rol bij het maken van schermafbeeldingen, het gebruik van Siri en het opnieuw opstarten van de iPhone.
 7. Bliksemconnector: De kleine poort in het midden van de onderkant van je iPhone wordt gebruikt om hem te synchroniseren met een computer en om hem aan te sluiten op accessoires zoals luidsprekers. Oudere accessoires gebruikten een andere poort, dus ze hebben adapters nodig.
 8. Koptelefoon aansluiting: Koptelefoons om te telefoneren of om naar muziek te luisteren worden hier aangesloten. Hier worden ook enkele soorten accessoires, met name cassette-adapters voor autoradio’s, op aangesloten.
 9. Spreker: Een van de twee met gaas bedekte openingen aan de onderkant van de iPhone speelt muziek, luidsprekergesprekken en waarschuwingen af. Vuile luidsprekers kunnen het volume en de geluidskwaliteit verminderen. Als je luidspreker een beetje vreemd klinkt, probeer hem dan schoon te maken.
 10. Microfoon: De tweede met gaas bedekte opening op de 5C is een microfoon die wordt gebruikt voor telefoongesprekken.
 11. Camera aan de achterkant: De camera aan de achterkant van de 5C is van hogere kwaliteit dan de naar de gebruiker gerichte camera. Het legt 8-megapixel foto’s en 1080p HD-video vast.
 12. Achter microfoon: Leg audio vast wanneer u video opneemt met deze microfoon in de buurt van de camera aan de achterkant en de flitser.
 13. Camera flits: Maak betere foto’s bij weinig licht door de flitser van de camera aan de achterkant van de iPhone 5C te gebruiken.

Interne hardware iPhone 5C (niet afgebeeld)

 1. antennes: Er zijn twee antennes die op de 5C worden gebruikt om verbinding te maken met mobiele netwerken. Twee antennes in plaats van één verhogen de betrouwbaarheid van de verbindingen van de 5C. Dat gezegd hebbende, je zult niet kunnen zien dat dit antennes zijn, of ze zelfs maar zien: ze zijn verborgen door de behuizing van de 5C.
 2. Simkaart: Deze dunne sleuf vind je aan de zijkant van de iPhone. Het bevat de simkaart, of abonnee-identiteitsmodule, kaart. Een simkaart identificeert uw telefoon met mobiele netwerken en slaat cruciale informatie op, zoals uw telefoonnummer. Om te bellen of gebruik te maken van 4G-netwerken heb je een werkende simkaart nodig. Net als de iPhone 5S gebruikt de 5C de kleinere nanoSIM-kaart.
 3. 4G LTE-chip Net als de 5S en 5 biedt de iPhone 5C 4G LTE mobiele netwerken voor snelle draadloze verbindingen en gesprekken van hoge kwaliteit.
 4. Sensoren: De iPhone 5C zit boordevol sensoren zoals een GPS-chip, versnellingsmeter en meer. Lees hier alles over de sensoren van de iPhone.