Skip to content

Wat is Amazon’s ‘Alexa Guard’ en hoe werkt het?

24 de juni de 2021
set up amazon echo 59eb823f03f4020011867e67

Amazon Echo-apparaten bieden een functie genaamd Alexa Guard die de stemassistent verandert in een soort huisbeveiligingssysteem. Wanneer ingeschakeld, luistert het naar en waarschuwt het u voor verdachte geluiden. Om Alexa Guard in te stellen, navigeert u naar de Instellingen menu in de Amazon Alexa-app en selecteer bewaker. De eerste generatie Amazon Echo en Echo Plus, evenals de eerste en tweede generatie Echo Dot, ondersteunen Alexa Guard niet.

Hoe Amazon Alexa Guard werkt

Schakel de functie in door te zeggen: “Alexa, ik vertrek.” Je Alexa-apparaat reageert: “OK, ik zal op mijn hoede zijn” en schakelt over naar Weg modus. Hierdoor kan het apparaat luisteren naar tekenen van een noodsituatie, zoals glasbreuk, alarmen, rookmelders, crashes en vallen. Als er iets gebeurt, ontvang je een melding op je smartphone. Alexa Guard kan zelf geen hulpdiensten, zoals 911, bellen. Als u zich abonneert op een beveiligingsservice zoals ADT of Ring, kan Alexa Guard waarschuwingen naar die services sturen zodat ze de bewaking van uw huis kunnen vergroten. In een noodgeval moet je contact opnemen met de hulp door 911 te bellen of persoonlijke assistentie van je beveiligingsdienst te vragen via hun app.

Gebruik Alexa Guard om de lichten aan te doen als je weg bent

Als je slimme lampen in je huis gebruikt, sluit je de lampen aan op de Amazon Alexa-app, zodat Alexa Guard de lampen willekeurig aan en uit kan doen. Dit zorgt ervoor dat uw huis er bewoond uitziet voor potentiële indringers. Je kunt de lichten ook op afstand beheren vanuit de Alexa-app.

Hoe Alexa Guard uit te schakelen?

Als je thuiskomt, zet je Alexa Guard uit door te zeggen: “Alexa, ik ben thuis.” Als je hardware voor huisbeveiliging hebt die werkt met Alexa, zoals een Amazon Ring Alarm, moet je de code invoeren om je identiteit te bevestigen voordat Alexa Guard wordt uitgeschakeld.

Apparaten die compatibel zijn met Alexa Guard

Alexa Guard is beschikbaar op Amazon Echo en Echo Dot slimme luidsprekers, en de Echo Plus smart home hub. Het Echo Show smart display, Echo Spot mini smart display en de Echo Input zijn ook compatibel met Alexa Guard en stellen gebruikers in staat om Alexa-functies toe te voegen aan andere elektronische apparaten.