Skip to content

Wat is Bommel?

17 de juli de 2021
GettyImages 637529366 c0829c8443f848a392b7f4f7e378d7b4

Bumble is een populair online datingplatform dat je kan helpen potentiële matches in jouw omgeving te ontdekken en ermee in contact te komen. Het wordt meestal gebruikt via de mobiele Bumble-app, maar het kan ook vanuit een webbrowser worden gebruikt.

Hoe Bumble werkt

Als je bekend bent met het iconische match- en swipe-systeem van Tinder, dan herken je waarschijnlijk een vergelijkbare stijl die op Bumble wordt gebruikt. Leuk weetje: Bumble is gemaakt en opgericht door een van de medeoprichters van Tinder. Zodra je je hebt aangemeld voor een Bumble-account, een profiel hebt gemaakt en de app toegang hebt gegeven tot je locatie, kun je potentiële overeenkomsten gaan zien. Terwijl u door profielen bladert, krijgt u ten minste één foto, naam, leeftijd, beroep, opleiding, biografie en mogelijk meer details te zien. Als je geïnteresseerd bent in een potentiële match, kun je naar rechts vegen en wachten om te zien of ze ook naar jou vegen. Als je geen interesse hebt, veeg dan naar links om ze door te geven en blijf zoeken naar andere potentiële matches. Als je op een wedstrijd naar rechts veegt en zij ook naar jou, dan heb je officieel een wedstrijd. Een match opent de deuren voor communicatie.

Wat Bumble anders maakt dan andere datingplatforms

Wanneer er een match wordt gemaakt tussen twee gebruikers op Bumble, kunnen alleen de gebruikers die zich identificeren als een vrouw het eerste aanspreekpunt maken. Dit is een unieke functie voor Bumble waardoor het zich echt onderscheidt van andere dating-apps. Vrouwen de macht geven om de eerste stap te zetten, is bedoeld om buitensporige en mogelijk ongepaste berichten van geïnteresseerde mannen te verminderen – een veel voorkomende ervaring op andere datingplatforms. Zodra een match is gemaakt, heeft een vrouwelijke gebruiker 24 uur om contact op te nemen en een mannelijke gebruiker heeft 24 uur vanaf dat eerste contactpunt om te reageren. Een ander aspect van Bumble waardoor het zich onderscheidt van de rest, is de uitbreiding naar het dienen van andere zinvolle relaties, naast romantische. De Bumble Date-modus is waar het vooral bekend om staat, maar het platform biedt ook Bumble Bizz om professionals te helpen hun netwerk uit te breiden, en Bumble BFF voor mensen die hun sociale kringen willen uitbreiden. Bumble maakt het uiterst eenvoudig om tussen modi te schakelen bij het gebruik van de app. Het enige dat u hoeft te doen, is op het logo bovenaan het scherm te tikken en vervolgens door de drie kaarten te vegen om te kiezen tussen de modus Datum, BFF of Bizz.

Bumble’s gratis versie versus betaald abonnement

Het is gratis om een ​​Bumble-account aan te maken en de belangrijkste functies te gaan gebruiken. Het kost je geen cent om een ​​profiel aan te maken, door potentiële matches te bladeren en te communiceren met de matches die je krijgt. Voor gebruikers die hun zichtbaarheid en kwaliteit van potentiële matches willen optimaliseren, is er echter Bumble Boost, een premium abonnementsoptie die wekelijks, maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks kan worden gefactureerd. Bumble Boost biedt drie extra premiumfuncties:

  • Bekijk iedereen die al naar rechts op je profiel heeft geveegd voordat je besluit of je naar rechts of links op ze wilt vegen.
  • Verleng de tijdslimiet voor communicatie voordat een wedstrijd verloopt.
  • Rematch met vorige wedstrijden die zijn verlopen.

Als je voor het maandelijkse abonnement kiest, kun je verwachten dat je ongeveer $ 25 per maand betaalt voor Bumble Boost (hoewel het periodiek verandert en de kosten kunnen verschillen, afhankelijk van in welk gebied je je bevindt). Upgraden kan het proberen waard zijn voor gebruikers die in stedelijke gebieden wonen waar ze heel veel potentiële matches te zien krijgen, of voor gebruikers die het druk hebben en niet altijd tijd hebben om actief met matches te communiceren. Extra premium-functies kunnen tegen een extra vergoeding worden gekocht, zoals de Spotlight-functie, die je profiel in wezen over een periode van 30 minuten naar de top van de lijst duwt voor iedereen die momenteel actief is en zoekt naar potentiële matches. Je kunt ook een SuperSwipe kopen voor ongeveer $ 2 per pop, wat een functie is waarmee een potentiële match weet dat je echt, werkelijk als hen.