Skip to content

Wat is de Amazon Echo-invoer en hoe werkt het?

13 de juli de 2021
ECHO INPUT CLOSE UP BLACK 5c1fbd2646e0fb0001827e98

Amazon Alexa-apparaten, zoals de Echo Dot, zijn handige tools die de Alexa-stemassistent gebruiken. Als je een ouderwets stereosysteem hebt, voegt een apparaat met de naam Echo Input Alexa-mogelijkheden toe aan externe luidsprekers, zodat je vragen kunt stellen, slimme apparaten kunt bedienen en meer. Hier leest u hoe de Echo-ingang werkt en hoe u deze instelt. Om een ​​Echo-ingang te gebruiken, heb je externe Bluetooth-luidsprekers nodig of luidsprekers die verbinding maken met een audiokabel van 3,5 mm. De Echo Input werkt niet met wifi-speakers.

Over de Echo-ingang

De Echo Input is een klein, rond, met internet verbonden apparaat dat eruitziet als een luidsprekerloze Echo Dot. Hij maakt draadloos verbinding met Bluetooth-speakers. Het is een optie als u actieve luidsprekers, een stereo-ontvanger of een thuisbioscoopontvanger met een 3,5 mm-ingang of een RCA-aansluiting hebt. (Misschien hebt u een 3,5 mm-naar-RCA-kabelconverter nodig.) Nadat u uw Echo-ingang hebt aangesloten, gebruikt u Alexa-spraakopdrachten om muziek af te spelen, vragen te stellen, alarmen en timers in te stellen, items toe te voegen aan een takenlijst of boodschappenlijst , bedien compatibele smarthome-apparaten en bekijk het nieuws, het weer en het verkeer. Het kan ook communiceren met en bedienen van andere Echo- en Fire TV-apparaten. De Echo Input heeft geen volumeregeling. Gebruik in plaats daarvan Alexa om het volume te regelen in combinatie met de volumeregelaars op uw luidsprekersysteem. Met de Echo Input kun je streaming muziek van Amazon Music, Apple Music, Pandora, SiriusXM, Spotify, iHeart Radio en meer afspelen op je audiosysteem.

Hoe de echo-ingang in te stellen

De installatie is snel en eenvoudig met de Amazon Alexa-app voor iOS of Android.

 1. Sluit de Echo-ingang aan op: Wisselstroom met behulp van de meegeleverde adapter.

 2. Open de Amazon Alexa-app op je mobiele apparaat.

 3. Kraan Meer in de rechter benedenhoek.

 4. Kraan Voeg een apparaat toe.

 5. Selecteer Amazon Echo.

  Stappen in de Alexa-app om een ​​apparaat toe te voegen, met Meer, Een apparaat toevoegen en Amazon Echo gemarkeerd

 6. Selecteer Echo-ingang.

 7. Kraan Ja als uw Echo-ingang is aangesloten en een oranje lampje weergeeft.

  Alexa-app met Echo Input gemarkeerd

 8. Selecteer uw Echo-invoer en volg de aanwijzingen om het apparaat met wifi te verbinden.

 9. U ziet een bevestigingsbericht dat de Echo-ingang is aangesloten. Kraan Doorgaan met.

  Echo-ingang WiFi instellen

  Mogelijk moet u uw netwerkwachtwoord invoeren.

 10. Selecteer Aux-kabel aansluiten of Bluetooth-luidspreker aansluiten als de methode om de Echo-ingang op uw opstelling aan te sluiten. Als u Bluetooth selecteert, volgt u de aanwijzingen voor het koppelen van de Bluetooth-luidspreker aan de Echo-ingang.

 11. Kraan Doorgaan met. Uw Echo Input is klaar voor actie. Als u een bekabelde verbinding gebruikt, schakelt u de externe luidspreker of het audiosysteem in en selecteert u vervolgens de aangewezen ingang.

Een echo-ingang resetten

Als de Echo-ingang niet meer reageert, stelt u deze opnieuw in. Houd de ingedrukt Actie knop (zie hieronder) gedurende 25 seconden ingedrukt en doorloop vervolgens het installatieproces opnieuw.

Echo Input Product Diagram met belangrijke technische kenmerken, zoals de Actin-knop

De Echo-ingang wordt het best gebruikt met actieve luidsprekers en audiosystemen die aan kunnen blijven staan. Schakel alle functies voor stand-by, energiebesparing, slaapstand of automatisch aan/uit uit, zodat Alexa kan reageren als dat nodig is. FAQ

 • Wordt de Amazon Echo Input stopgezet?

  Hoewel Amazon niet officieel heeft aangekondigd dat de Input wordt stopgezet, zegt de Amazon-productpagina dat het momenteel niet beschikbaar is en dat het bedrijf niet weet wanneer het weer op voorraad zal zijn. Het is ook niet beschikbaar om nieuw te kopen bij retailers zoals Best Buy en Walmart, hoewel je misschien een gebruikte of opgeknapte versie kunt vinden. Als je er een wilt, kun je het beste een site als eBay zijn.

 • Wat is een goed alternatief voor de Amazon Echo Input?

  Andere Amazon Echo-producten zoals de Echo (4e generatie), Echo Dot (3e en 4e generatie), Echo Studio of Echo Flex hebben allemaal een 3,5 mm lijnuitgang, zodat u ze kunt aansluiten op een externe luidspreker. Ze kunnen ook via Bluetooth verbinding maken met een luidspreker.