Skip to content

Wat is de Amazon Echo-look?

1 de augustus de 2021
echolook b83ce56d99c64666accb0c710fc1ee62

De Amazon Echo Look is een uitgeklede Echo met een ingebouwde camera die een handvol handige functies bevat die niet beschikbaar zijn op een ander Echo-apparaat. Het is nog steeds een slimme luidspreker in de kern, wat betekent dat het een luidspreker is met een ingebouwde virtuele assistent. De twist, en wat dit apparaat onderscheidt van elk ander Echo-apparaat, is dat de camera de belangrijkste attractie is in plaats van de luidspreker. Je kunt nog steeds een Echo Look vragen over het weer of hoe je woon-werkverkeer eruit zal zien, en hem vragen om afspraken in te stellen of je eraan te herinneren, maar de camera opent nieuwe opties. Met de Echo Look kun je Amazon’s virtuele assistent Alexa om advies vragen over je outfit, hoogwaardige selfies maken en delen en zelfs een persoonlijk lookbook maken van al je favoriete outfits.

Wat is de Amazon Echo Look?

De Echo Look is in wezen een 5-megapixelcamera, uitgerust met LED-verlichting en dieptewaarneming, ingebouwd in een Echo slimme luidspreker. Het is uitgerust met Wi-Fi, dat het gebruikt om verbinding te maken met internet, en biedt ook een methode om het te bedienen via de Alexa-app op je telefoon. Net als de meeste andere Echo-apparaten, heeft de Echo Look internettoegang nodig om iets voor elkaar te krijgen. In tegenstelling tot andere Echo-apparaten heeft de Look geen Bluetooth-connectiviteit, dus je kunt hem niet gebruiken om muziek van je telefoon te streamen als er geen internetverbinding is. Wanneer u de Look met internet verbindt, ontgrendelt dat de volledige functionaliteit van Amazon’s virtuele Alexa-assistent, samen met enkele extra functies. Je kunt hem vragen om zo ongeveer alles te doen wat de Echo en Echo Dot kunnen, hoewel de ingebouwde luidspreker anemisch is in vergelijking met die apparaten.

Wat zijn de mogelijkheden van de Echo Look?

Wanneer je de Echo Look wakker maakt met een specifiek spraakcommando, begint hij meteen te luisteren naar aanvullende instructies. The Look begrijpt natuurlijke taal, wat betekent dat je de Echo Look kunt besturen door ermee te praten zoals je met een persoon zou doen.

Als u de Echo Look bijvoorbeeld vraagt ​​om een ​​foto of video te maken, maakt hij direct een selfie of neemt hij een korte videoclip op. Omdat Echo reageert op natuurlijke spraak, is het vragen om advies over je outfit bijna alsof je een fashionista-assistent op je wenken hebt. Naast advies over je outfits kan de Look ook nieuwe kleding en accessoires voorstellen die goed bij je huidige garderobe passen. Als je het vraagt ​​om muziek van een artiest of zelfs een specifiek nummer af te spelen, zal het je verbonden diensten controleren en proberen de muziek af te spelen. Het is ook in staat om weer- en verkeersrapporten, sportuitslagen en zelfs eenvoudige games te leveren als je de juiste Alexa-vaardigheid downloadt.

Hoe gebruik je de Amazon Echo-look?

De initiële instellingsprocedure voor de Echo Look is vergelijkbaar met het instellen van een Echo-apparaat. Je moet hem aansluiten en vervolgens de Alexa-app op je telefoon installeren om het proces te voltooien. Zodra de Echo Look actief is, moet u de afzonderlijke Echo Look-app op uw telefoon installeren. Je kunt het Look like a regular Echo-apparaat gebruiken zonder deze app, maar de Echo Look-app is vereist als je speciale functies wilt gebruiken die verband houden met de ingebouwde camera.

Echo Look’s handsfree camera

Met de Echo Look-app geïnstalleerd, heb je toegang tot een liveweergave van alles wat je Look kan zien. Als je ervoor staat, betekent dit dat hij kan functioneren als een passpiegel, maar dan beter, omdat je je nek niet hoeft te strekken om te zien hoe je outfit er vanuit elke hoek uitziet. Je kunt ook spraakopdrachten gebruiken om je Look een selfie te laten maken of een korte video te laten maken en vervolgens te kiezen of deze moet worden opgeslagen, gedeeld of verwijderd. Het is een zeer competente selfiecamera, met een ingebouwde bokeh-achtige achtergrondvervaging en een handvol basisopties om aan te passen, zoals contrast en verzadiging, voordat je je foto’s deelt of opslaat.

Echo Look’s Style Check en Lookbook

De belangrijkste functie is Style Check, waarmee je een selfie van jezelf kunt maken terwijl je twee verschillende outfits draagt. De Echo Look gebruikt de eigen algoritmen van Amazon, die een combinatie van machine learning gebruiken, aangepast op advies van modespecialisten, om je te vertellen welke outfit er beter uitziet. Na ongeveer een minuut werken, geeft Style Check je percentages om je twee outfits te beoordelen. De outfit die hij het liefste heeft, heeft een hoger percentage, waardoor het gemakkelijk is om in één oogopslag te bepalen welke je beter staat. Naast advies over welke outfit je moet dragen, geeft Style Check je ook meer diepgaande informatie. Het kan je laten weten dat de ene outfit kleuren heeft die je beter staan, dat een andere een beter silhouet heeft, of zelfs dat je schoenen beter bij de ene outfit passen dan bij de andere. Wanneer je een selfie maakt met Echo Look, heb je een paar opties die verder gaan dan Style Check. Je kunt een bokeh-achtige achtergrondvervaging toepassen, enkele beeldinstellingen aanpassen en vervolgens kiezen of je de foto wilt verwijderen, naar je vrienden wilt sturen of wilt opslaan in een persoonlijk lookbook. Met de lookbook-functie kun je in wezen een visueel overzicht maken van outfits die je leuk vindt, zodat je er later naar terug kunt gaan.

Kan Amazon Echo je bespioneren?

Een van de grootste zorgen die mensen hebben over de Echo is dat het hen zou kunnen bespioneren. De Echo Look gaat nog een stap verder omdat hij niet alleen een microfoon heeft. Het heeft ook een camera en de camera kan op elk moment worden geactiveerd met een eenvoudige spraakopdracht. Hoewel de privacykwesties rond de Echo-familie van apparaten terecht zijn, is de realiteit van de situatie niet zo eng als het lijkt. Echo-apparaten luisteren te allen tijde naar een wake-word en ze beginnen met opnemen zodra dat wake-word wordt gedetecteerd. Dit passieve luisteren kan resulteren in gesprekken die worden opgenomen zonder uw expliciete toestemming, maar u kunt eenvoudig alle opnames bekijken of beluisteren die een Alexa-apparaat van u heeft gemaakt. Als het ooit iets opneemt dat u niet wilde, kunt u de opname verwijderen. De ingebouwde camera van de Look zorgt voor extra zorgen omdat er een kans bestaat dat een kind, of zelfs een verkeerd begrepen woord uit een gesprek in de kamer, ervoor zorgt dat de Look een foto maakt wanneer dat niet zou moeten. De enige eenvoudige oplossing is om de Echo Look naar een muur te draaien wanneer deze niet in gebruik is.

De Echo Look gebruiken voor entertainment en productiviteit

Omdat de Echo Look nog steeds een slimme luidspreker is, kun je hem gebruiken zoals elk ander Echo-apparaat. De enige vangsten zijn het ontbreken van Bluetooth en het feit dat de luidspreker niet helemaal in orde is. Als je nog geen Echo Dot of Echo Spot in je slaapkamer hebt, kan de Echo Look de Alexa-functionaliteit effectief uitbreiden naar die ruimte. Als je hem niet om mode-advies vraagt, kun je hem muziek laten afspelen, een alarm instellen om je wakker te maken en het verkeer voor je woon-werkverkeer controleren, naast vele andere opties. Echo-apparaten zoals de Look kunnen ook slimme apparaten voor thuisgebruik bedienen met de juiste hub, en sommige Echo-apparaten hebben zelfs een ingebouwde hub. Als je een verbonden huis hebt en je gebruikt al een Echo in je woonkamer om apparaten zoals lampen of een thermostaat, kun je een Echo Look gebruiken om al diezelfde commando’s te geven.