Skip to content

Wat is de Brave-webbrowser?

7 de augustus de 2021
brave browser 5bc4345a46e0fb0058a535fd

Naast Chrome en Edge zijn er tientallen browsers beschikbaar om te gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd wat Brave is en waarom je het misschien wilt proberen.

Wat is de Brave-browser?

Brave is een gratis webbrowser die in 2016 werd gelanceerd met de bedoeling de privacy van gebruikers te beschermen, online advertenties te blokkeren en website-eigenaren te belonen met cryptocurrency-betalingen. Begin 2017 lanceerde Brave zijn eigen cryptocurrency-token, Basic Attention Token, (BAT), die wordt gebruikt om betalingen te doen. Later dat jaar begon Brave verder te gaan dan alleen het ondersteunen van websites om BAT-betalingen te delen met YouTube- en Twitch-videomakers. Eind 2018 kondigde Brave plannen aan om BAT-fooien mogelijk te maken om makers op Twitter en Reddit te plaatsen. De Brave-browser is echt platformonafhankelijk, beschikbaar op alle belangrijke besturingssystemen voor computers en smartphones. Wat we leuk vinden?

 • Voorkomt dat websites uw activiteit volgen.
 • De functie voor het blokkeren van advertenties is effectief.
 • Pagina’s laden snel.
 • Gemakkelijke manier voor beginners om meer te weten te komen over cryptocurrency.

Wat we niet leuk vinden

 • Aangezien het alle website-advertenties blokkeert, kan het de winstgevendheid van de site drastisch verminderen, wat resulteert in minder inhoud.
 • Het is onduidelijk of het ontvangen van BAT’s het verlies aan winstgevendheid van de site zou compenseren.

Hoe verschilt Brave van andere internetbrowsers?

Brave is vrijwel hetzelfde als andere webbrowsers, omdat u hiermee op internet kunt surfen en websites kunt bezoeken. Er zijn echter twee belangrijke aspecten die de Brave-webbrowser onderscheiden van zijn rivalen.

 • Het heeft een sterke focus op privacy en adblocking.
 • Dappere gebruikers kunnen vrijwillig cryptocurrency-tokens doneren aan website-eigenaren terwijl ze op internet surfen.

Is de Brave Browser veilig om te gebruiken?

De Brave-browser is gebaseerd op dezelfde open-source Chromium-browser die wordt gebruikt door Google Chrome, Microsoft Chromium Edge en Opera. Er zijn tot nu toe geen beveiligingsinbreuken gemeld, maar de browser werd beschuldigd van een vertrouwensbreuk toen hij werd betrapt op het toevoegen van gelieerde links aan sommige sites waarvoor gebruikers zich niet konden afmelden. Brave heeft sindsdien beweerd de auto-affiliate link naar zijn partners te verwijderen, maar sindsdien zijn er enkele aanvullende inbreuken op de affiliate vastgesteld. Hoewel de algehele privacy en beveiliging solide lijken, heeft dit specifieke probleem veel Brave-gebruikers van streek gemaakt.

Is Brave een privéwebbrowser?

Brave is erg gericht op privacy. Brave blokkeert standaard advertentieblokken, cookies, phishing en malware en biedt ook opties voor het blokkeren van browservingerafdrukken en het inschakelen van HTTPS Everywhere. Browser-fingerprinting is een extra manier voor browsers en websites om een ​​gebruiker te identificeren, terwijl HTTPS Everywhere een website dwingt om verbinding te maken via HTTPS, wat veiliger is dan HTTP. Privacy-instellingen kunnen afzonderlijk worden in- of uitgeschakeld of worden aangepast met behulp van de instellingen van Brave. Open de instellingen van Brave door de te selecteren drie horizontale lijnen pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Instellingen > Schilden.

Hoe werken de BAT Crypto-tokens van Brave?

Brave’s Basic Attention Tokens zijn digitale tokens die de browser gebruikt om website-eigenaren in geld te belonen wanneer Brave-gebruikers hun site bezoeken. In wezen, hoe meer Brave-gebruikers de website bezoeken, hoe meer geld de eigenaar zal verdienen. Dit betalingssysteem is echter afhankelijk van twee belangrijke factoren:

Dappere gebruikers moeten BAT-tokens kopen

Van Brave is bekend dat het een kleine hoeveelheid BAT-tokens aan gebruikers schenkt, maar dit was tijdens promotieperiodes om mensen aan te moedigen het systeem te gebruiken. Over het algemeen zullen Brave-browsergebruikers hun eigen BAT-tokens moeten kopen als ze willen doneren aan website-eigenaren. De gebruiker moet vervolgens een bedrag instellen dat per maand moet worden gedoneerd, zoals $ 5 aan BAT, dat vervolgens wordt verdeeld onder eigenaren van de bezochte sites op basis van de tijd die op hun webpagina’s wordt doorgebracht.

Websites moeten worden geclaimd

BAT-tokens worden niet automatisch naar website-eigenaren verzonden. In plaats daarvan zal Brave de website-eigenaar een e-mail sturen wanneer $ 100 aan BAT-tokens is gedoneerd aan hun website en de eigenaar vragen om het eigendom van de site te bevestigen. Pas nadat deze registratie is voltooid, kunnen eigenaren BAT-tokens als contant geld opnemen op hun bankrekening. Bitcoin is een type cryptocurrency dat volledig los staat van BAT. Brave gebruikt BAT uitsluitend om website-eigenaren te betalen. Gebruikers kunnen echter BAT kopen met Bitcoin (en Ethereum en Litecoin) als ze dat willen.

Waar kan ik Brave’s BAT-tokens kopen?

Je moet geld aan je Brave Wallet toevoegen via een Uphold digitale geldrekening om BAT-tokens te distribueren. Hier is hoe:

 1. Selecteer de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van het browservenster.

 2. Selecteer Instellingen.

  De kop Instellingen in Brave

 3. Selecteer Dappere beloningen uit het hoofdmenu.

  De kop Brave Rewards in Brave-instellingen

 4. Selecteer Fondsen toevoegen.

  De knop Fondsen toevoegen in Brave

  Selecteer desgevraagd: Portemonnee verifiëren.

 5. Maak uw Uphold-account aan als u voor het eerst gebruikt, of log in op uw account.

  Maak of log in op uw Uphold-account

  Het aanmaken van uw account omvat een eenmalige verificatie van uw identiteit, inclusief het scannen van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs en het maken van een selfie.

 6. Selecteer Financier mijn account.

  Selecteer Mijn account storten

 7. Kies een financieringsbron. Keuzes zijn: Amerikaanse bankrekening, Creditcard / betaalkaart, Cryptocurrency of Utility Token, Kaart handhaven, Bankrekening (SEPA), of Interledger-betalingswijzer.

  Kies een financieringsbron voor uw BAT

 8. Volg de instructies voor uw financieringsbron om geld aan uw account toe te voegen. Zodra u geld heeft, stelt u in Bijdragen automatisch bijdragen, Maandelijkse bijdragen, of Tips om tokens naar makers van inhoud te sturen.

  Stel uw opties voor automatisch bijdragen in de Brave Wallet in

  Je kunt ook tokens verdienen door Brave-advertenties te bekijken.

Waar de Brave-webbrowser te downloaden

De Brave-webbrowser is beschikbaar voor computers met Windows, macOS of Linux. Brave kan ook worden gebruikt op iOS- en Android-tablets. Je kunt de officiële iOS Brave-app krijgen in de App Store, terwijl de Android-versie zowel beschikbaar is in de Google Play Store als op Amazon.