Skip to content

Wat is de Nintendo DSi?

23 de november de 2022
nintendo dsi 42147b635698483bb992a935aaf0985b

De Nintendo DSi is een handheld-spelsysteem met twee schermen van Nintendo. Het kwam uit in 2008 en het is de derde iteratie van de Nintendo DS-console. Dit is wat je erover moet weten, inclusief de games en compatibiliteit, en hoe het verschilt van andere Nintendo DS-versies. De Nintendo DSi is stopgezet en de DSi Shop stopte in 2017.

Nintendo DSi Verschillen Vergeleken met de Nintendo DS

De Nintendo DSi heeft een aantal unieke functies die hem onderscheiden van de Nintendo DS Lite en de Nintendo DS in originele stijl (door eigenaren vaak de “Nintendo DS Phat” genoemd). Het heeft twee camera’s die foto’s kunnen maken en het kan een SD-kaart ondersteunen voor opslagdoeleinden. Bovendien zou het apparaat toegang kunnen krijgen tot de Nintendo DSi Shop om zogenaamde games te downloaden DSiWare, en het heeft een downloadbare internetbrowser. De schermen op de Nintendo DSi zijn iets groter en helderder dan de schermen op de Nintendo DS Lite (82,5 millimeter versus 76,2 millimeter). De handheld zelf is ook dunner en lichter dan de Nintendo DS Lite (18,9 millimeter dik als het systeem gesloten is, 2,6 millimeter dunner dan de Nintendo DS Lite).

Nintendo DSi-compatibiliteit

De Nintendo DS-bibliotheek kan worden afgespeeld op de Nintendo DSi, hoewel er een paar opmerkelijke uitzonderingen zijn. In tegenstelling tot de originele Nintendo DS en de Nintendo DS Lite, kan de DSi geen games spelen van de voorganger van de DS, de Game Boy Advance. Het ontbreken van een Game Boy Advance-cartridgesleuf op de DSi verhindert dat het systeem games ondersteunt die de cartridge-sleuf gebruiken voor een accessoire (bijv. Guitar Hero: op tournee).

Nintendo DSi-releasedatum

De Nintendo DSi is op 1 november 2008 in Japan uitgebracht. Op 5 april 2009 is hij in Noord-Amerika in de verkoop gegaan.

Waar de ‘i’ voor staat in de Nintendo DSi

De ‘i’ in de naam van de Nintendo DSi is er niet alleen om er chique uit te zien. Het staat voor ‘individu’, volgens David Young, de assistent-manager van PR bij Nintendo of America. De Nintendo DSi was bedoeld als een gepersonaliseerde game-ervaring in vergelijking met de Nintendo Wii, zei hij, die werd genoemd om het hele gezin te omvatten.

“Mijn DSi zal anders zijn dan jouw DSi – het zal mijn foto’s, mijn muziek en mijn DSiWare hebben, dus het zal heel persoonlijk zijn, en dat is een beetje het idee van de Nintendo DSi. [It’s] voor alle gebruikers om hun game-ervaring te personaliseren en het hun eigen te maken.”

Nintendo DSi-functionaliteit

Zoals hierboven vermeld, kan de Nintendo DSi games spelen die zijn ontworpen voor Nintendo DS-systemen, behalve games die worden geleverd met een accessoire dat gebruikmaakt van de Game Boy Advance-cartridgesleuf. Het kan ook online gaan met een Wi-Fi-verbinding. Sommige games bieden een multiplayer-optie. De Nintendo DSi Shop, die verschillende downloadbare games en applicaties heeft, is ook toegankelijk via een Wi-Fi-verbinding. De Nintendo DSi heeft twee camera’s en zit boordevol gebruiksvriendelijke fotobewerkingssoftware. Het heeft ook ingebouwde geluidssoftware waarmee gebruikers geluiden kunnen opnemen en afspelen met muziek in ACC-indeling die is geüpload naar een SD-kaart (apart verkrijgbaar). De SD-kaartsleuf zorgt voor een gemakkelijke overdracht en opslag van muziek en foto’s. Net als de originele Nintendo DS en de Nintendo DS Lite, wordt de Nintendo DSi geleverd met het PictoChat-beeldchatprogramma, evenals een klok en een alarm.

DSiWare en de Nintendo DSI Shop

De meeste downloadbare programma’s van de DSi, DSiWare genaamd, worden gekocht met Nintendo Points. Nintendo Points kunnen worden gekocht met een creditcard en prepaid Nintendo Points-kaarten zijn ook verkrijgbaar bij sommige winkels. Sommige versies van de handheld worden geleverd met Flipnote Studio, een eenvoudig animatieprogramma dat je ook gratis kunt downloaden in de Nintendo DSi Shop.

Nintendo DSi-spellen

De spelbibliotheek van de Nintendo DS is groot en gevarieerd en bevat actiespellen, avonturenspellen, rollenspellen, puzzelspellen en educatieve spellen. De Nintendo DSi heeft ook toegang tot DSiWare, downloadbare spellen die doorgaans goedkoper en iets minder ingewikkeld zijn dan een typisch spel dat je in een fysieke winkel koopt. Games die op DSiWare verschijnen, verschijnen vaak in de app store van Apple en vice versa. Enkele populaire titels en apps zijn onder andere Vogel en Bonen, Dr Mario Express, De Mario-kloken Oregon-pad. Sommige Nintendo DS-spellen gebruiken de camerafunctie van de Nintendo DSi als een bonusfunctie, bijvoorbeeld door een foto van jezelf of een huisdier te gebruiken voor het profiel van een personage of vijand. De Nintendo DSi speelt het grootste deel van de Nintendo DS-bibliotheek, wat betekent dat DSi-games hetzelfde kosten als een typische DS-game: ongeveer $ 29,00 tot $ 35,00 USD. Gebruikte spellen kunnen voor minder worden gevonden, hoewel de prijzen voor gebruikte spellen afzonderlijk door de verkoper worden bepaald.
Een DSiWare-game of -toepassing kost over het algemeen tussen de 200 en 800 Nintendo Points.

Concurrerende game-apparaten

Sony’s PlayStation Portable (PSP) is de belangrijkste concurrent van de Nintendo DSi, hoewel Apple’s iPhone, iPod touch en iPad ook aanzienlijke concurrentie vormen. De Nintendo DSi Store is vergelijkbaar met de App Store van Apple en in sommige gevallen bieden de twee diensten zelfs dezelfde games aan.