Skip to content

Wat is de Samsung Smart TV-webbrowser?

29 de juli de 2021
SamsungQ60ZZZZZ bf5293f2d5f845eda86ee9fadf9f2142

Samsung smart-tv’s bieden toegang tot verschillende apps voor het bekijken van films en tv-programma’s. De opname van een vooraf geïnstalleerde internetwebbrowser is een bonus.

Aan de slag met de Samsung TV-webbrowser

Afhankelijk van het tv-modeljaar of -serie, is de browser mogelijk toegankelijk op het startscherm van de smart hub als een vooraf geïnstalleerde app op de pagina Mijn apps. Als het niet vooraf is geïnstalleerd, kan het worden gedownload van de app store van de tv. Zodra u het hebt gevonden of geïnstalleerd, kunt u de webbrowser starten vanaf uw afstandsbediening of andere beschikbare opties. U kunt door de webbrowser navigeren door de cursorknoppen van de tv-afstandsbediening ingedrukt te houden (deze functioneert als een muis) in combinatie met een meegeleverd virtueel toetsenbord op het scherm. Naast het gebruik van de afstandsbediening van de tv voor internetten, kunt u, afhankelijk van het modeljaar of de serie, mogelijk ook een standaard Windows-toetsenbord en -muis aansluiten op de USB-poorten van de tv. Het toevoegen van een toetsenbord en muis maakt het invoeren van zoektermen en URL’s eenvoudiger. Op sommige Samsung smart-tv’s kan ook een draadloos Bluetooth-toetsenbord of -muis worden aangesloten. Bij sommige modellen kunt u door de browser navigeren met het touchpad van de mobiele Samsung Smart View-app. Webbrowsing-functies op recente Samsung-tv’s kunnen de internetfunctie worden genoemd.

Wat de Samsung Smart TV-webbrowser kan doen

Dit is wat u met de meegeleverde webbrowser kunt doen.

Selecteer uw zoekmachine en geef zoekresultaten weer

Kies tussen de Google- of Bing-zoekmachines, geef zoekresultaten weer of ga rechtstreeks naar websites door de juiste URL in het zoekvak te typen.

Geef de aanbevolen websites van de browser weer

Ga direct naar populaire vooraf geselecteerde websites.

Meest bezochte websites weergeven

Terwijl u op internet zoekt, onthoudt de browser welke sites u vaak bezoekt en geeft die vermelding weer, zodat u niet naar die sites hoeft te zoeken.

Websites met bladwijzer weergeven

Naast uw meest bezochte websites, kunt u een bladwijzer maken voor specifieke websites en deze sites weergeven voor directe toegang.

Browsegeschiedenis weergeven

Uw browsegeschiedenis wordt opgeslagen van de nieuwste naar de oudste. De oudste vermeldingen worden het eerst overschreven.

Website-inhoud bekijken

U kunt artikelen lezen, naar muziek luisteren, foto’s bekijken en video’s bekijken (met enkele beperkingen) op de websites die u vindt.

Zoeken op internet en tegelijkertijd tv kijken

U kunt gewone tv of een andere compatibele bron in een PIP (beeld-in-beeld)-inzet kijken terwijl u op internet surft.

Browserinstellingen aanpassen

Er zijn instellingen voor het instellen van uw werkbalk, startpagina, privacy en beveiliging, blokkeerpagina’s, goedgekeurde pagina’s en meer.

Wat de Samsung Smart TV-webbrowser niet kan doen

Hoewel de Samsung TV-webbrowser handig is, is deze beperkt in vergelijking met de flexibiliteit die u in de meeste pc-webbrowsers hebt. Hier is een lijst met dingen die het niet kan:

 • Het downloaden van bestanden is mogelijk beperkt of wordt niet ondersteund.
 • Niet alle websites zijn toegankelijk.
 • Java-toepassingen worden mogelijk niet ondersteund.
 • Flash-videobestanden kunnen niet worden afgespeeld.
 • Active X wordt niet ondersteund.
 • Sommige op HTML5 gebaseerde audio-/videobestanden kunnen mogelijk niet worden afgespeeld.
 • Er is een beperkt aantal lettertypen beschikbaar en sommige symbolen worden mogelijk niet correct weergegeven.
 • Lettergrootte en kleurselectie zijn mogelijk niet beschikbaar voor het schrijven van e-mails of berichten.
 • De reactie op opdrachten op afstand kan traag zijn.
 • Het laden van webpagina’s kan worden vertraagd of gestopt, afhankelijk van welke andere tv-functies tegelijkertijd actief zijn.
 • Kopiëren en plakken wordt niet ondersteund.
 • Er kan slechts een beperkt aantal bladwijzers worden opgeslagen.
 • Het aantal geopende vensters is beperkt.
 • Sommige videostreamingservices worden mogelijk niet correct afgespeeld via de webbrowser.

Samsung brengt periodieke firmware-updates uit voor zijn tv’s die mogelijk aanpassingen aan de webbrowsing-functies bevatten, die een of meer van de hierboven genoemde limieten kunnen verhelpen. Als de Samsung TV-webbrowser niet aan uw behoeften voldoet, kunt u deze niet rechtstreeks op de tv verwijderen of een vervanging installeren. Toch zijn er enkele tijdelijke oplossingen waarmee u op andere apparaten op internet kunt surfen en de resultaten op uw tv-scherm kunt bekijken. Vanaf het modeljaar 2019 bevatten Samsung smart-tv’s een functie met de naam Remote Access. Met deze functie kunt u pc’s, laptops en mobiele apparaten bedienen en ermee communiceren, evenals uitgebreid surfen op het web, schermspiegeling/-delen, gamen en cloudnavigatie rechtstreeks vanaf de tv met een aangesloten toetsenbord en muis.