Skip to content

Wat is de Samsung SmartThings Hub?

20 de juli de 2021
SamsungSmartThings 5b89ab4fc9e77c00502db610 42f8b44831154489a5161123ff1588ca

De Samsung SmartThings Hub (voorheen bekend als de Connect Home), is een apparaat waarmee je je slimme accessoires (lampen, deursloten, zelfs apparaten) kunt bedienen. Hoewel het apparaat van Samsung de SmartThings Hub wordt genoemd, maken veel fabrikanten hun eigen apparaat onder verschillende namen. Ze werken allemaal op dezelfde manier: om het voor u gemakkelijker te maken om slimme apparaten te configureren en te bedienen (zelfs als die apparaten van verschillende fabrikanten zijn).

Wat is Samsung SmartThings Hub?

Samsung verkoopt een reeks verschillende accessoires waarmee je je huis met één druk op de knop kunt bedienen. Bedien snel elk stopcontact vanaf uw smartphone of ontvang meldingen als een sensor een lekkage in de kelder ontdekt. Het mooie van Samsung’s systeem is dat het niet alleen kan communiceren met speciale SmartThings-apparaten, maar ook met een reeks creaties van verschillende derde partijen. Het bedienen van al deze slimme apparaten is waar de SmartThings Hub in het spel komt. De Samsung SmartThings Hub fungeert als het brein van uw slimme huis en maakt draadloos verbinding met al uw apparaten in huis, zodat ze moeiteloos kunnen communiceren. Bovendien kan de hub specifieke apparaten bewaken, zodat u waarschuwingen kunt ontvangen of triggers kunt instellen wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals het voorlicht dat bij zonsondergang aangaat of de temperatuur die zichzelf aanpast voordat u thuiskomt.

Wat kan de SmartThings Hub regelen?

SmartThings-knop op een granieten aanrecht in-home demo

Naast het volledige assortiment sensoren, stopcontacten en knoppen die Samsung verkoopt, kunnen alle apparaten die een verscheidenheid aan populaire smart home-protocollen gebruiken, worden gebruikt; deze protocollen omvatten Zigbee, Z-Wave, Cloud-to-Cloud, LAN en ZigBee3. Als u een smart home-apparaat koopt bij Amazon of uw plaatselijke elektronicawinkel en op de doos staat dat het een van de bovengenoemde standaarden gebruikt, kan de SmartThings Hub ermee communiceren.

Hoe bedien ik de SmartThings Hub?

Apparaten die zijn aangesloten op uw SmartThings Hub kunnen rechtstreeks worden bediend in de SmartThings-app die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Screenshot van mobiele app gesuperponeerd op wazig beeld van SmartThings-keuken

Bovendien, als je een Amazon Alexa of Google Home hebt, kun je je SmartThings Hub verbinden met je virtuele assistent om snel spraakopdrachten uit te geven wanneer dat nodig is.

Moet ik upgraden vanaf de Connect Home?

Het belangrijkste kenmerk om te onderscheiden is dat de Connect Home fungeert als zowel een hub voor uw slimme huisgadgets als een wifi-router om internet draadloos door uw huis te distribueren, terwijl de nieuwere SmartThings Hub slechts een slimme thuishub is. Als je je bestaande Connect Home-apparaat wilt omruilen voor een SmartThings Hub, moet je een aparte router voor je huis aanschaffen. Als je al een smart home hebt opgezet met Samsung Connect Home als middelpunt, is er over het algemeen geen reden om te upgraden naar de nieuwere SmartThings Hub. Als je het systeem echter nog niet hebt geïnstalleerd, is het vermeldenswaard dat de Connect Home geen geweldige wifi-netwerkervaring biedt; u kunt beter twee speciale apparaten kopen, de SmartThings Hub en een draadloze router.